reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A ja śpię coraz mniej :) Kładę się o 0.00-1.00, czasem 2.00. Mam ze dwie pobudki odkąd się położę - to w zależności, do której Krzyś postanowi pospać. Czasem budzi się wyspany o 6.00 i koniec spania, a czasem dopiero o 9.00, ale z reguły jest to 7-7.30. W każdym razie ja się wysypiam, więc nie narzekam :)

Moje dziecko dziś ma dzień dziecka i poszło spać niewykąpane, do tego śpi w samym bodziaku i skarpetkach. Byliśmy dziś u znajomych i pod koniec wizyty chyba miał już za dużo wrażeń, bo zaczął się ryk. W domu też jeszcze histeria, a jak udało się go uspokoić i nakarmić to zasnął. Nie miałam serca go budzić, więc garderobę będzie miał uzupełnioną przy pierwszej pobudce, a toaletę wieczorną zaliczy rano ;)

reklama
moj kajtus to spi tylko w rampersie z krótkim rekawkiem i krótkimi nogawkami albo w samych bodach... zadnych skarpetek ;p

moja Zuzia też:)
nouczyła się rozkopywać,to śpi pod "dorosłą kołderką".Ja jak widać spać nie mogę.Wczoraj zaliczyluśmy dłuuuugi spacer,pizzerie i lody,bałam sie kolki jak nie wiem co ale uff.
Miłej niedzieli

Dziewczyny mam nadzieję, że mi pomożecie. Chodzi o trądzik niemowlęcy. Wiem, że wiele Waszych maleństw miało lub ma. Mój Igor miał na buźce taką kaszkę i czasami czerwone krostki. Teraz z buzi mu zaszło ale ma na klatce piersiowej i karku. Jak jest mu ciepło albo po kąpieli to nasila się i robi bardziej czerwone. Teraz nie wiem czy to tylko trądzik czy alergia. Jeśli to uczulenie to kompletnie nie wiem na co bo od porodu jestem na diecie bezmlecznej i antyalergicznej.

Zaraz po kąpieli
Zobacz załącznik 346745Zobacz załącznik 346746

A tak jest pół godziny po kąpieli

Zobacz załącznik 346747Zobacz załącznik 346748

moja Lenka też swego czasu miała taką kaszkę na buźce, główce, szyjce i brzuszku, jak płakała to się robiła bardziej czerwona, lekarz nie wiedział za bardzo co to jest, ale przepisał nutramigen, odkąd pije to mleko jest w porządku, aaa, i wykluczyłam wszelkie kosmetyki, kąpię w emolium tylko, a teraz włączyłam balsam z tej serii, i jest spoko, wszystko poschodziło i ma gładkie ciałko... więc do końca nie wiem, czy to była alergia na mleko, jakieś kosmetyki, czy jeszcze coś innego

Margoz, najlepiej sprawdzisz, zjadając np. kanapkę z masłem a nie margaryną. Ja tak zrobilam - krostki wyszły znowu, więc na bank skaza. Tak czy inaczej będę kontrolnie sprawdzać, najpierw sama coś zjadając, potem podając nieco innego mleka - w końcu skaza kiedyś mija.
A teraz szykujemy się do sesji fot., którą mamy w domu za godzinę. Koleżanka wpada z super sprzętem i będzie wspaniała pamiątka :)

Ewusia to super że zjadłaś sobie lody, mnie korci znowu wypić kawę inkę z mlekiem, ale boję się potem kolki. A mój to wrażliwiec, a u nas to na brzuszek pomaga colinox w końcu i od kilku dni mamy spokój i od razu dziecko inne.

Margoz możliwe, że skaza skoro po nutramigenie zeszło. A i też moze być bardziej wrażliwa na niektóre kosmetyki. Teraz to się dowiesz wprowadzając produkty stałe jak podrośnie.

Kuba śpi w samym pajacu, a w nocy nie spał od 3 do prawie 5, nie mógł usnąć a chciał spać i najpierw śmiał się do sufitu a potem leżał spokojnie z takimi zmęczonymi oczkami ale ja też spać nie mogłam bo bałam się że się rozpłacze zaraz. Usnął przy kolejnej porze karmienia i spał do 6 a potem do 7 więc za dużo snu nie miałam.

Ale dziś cudna pogoda, w końcu założymy lżejszą kurteczkę bez kaptura.:-)

Miłej niedzieli.

Chciałam się wybrać do kościoła na 11.00, ale książę zasnął (chociaż w dzień to on normalnie prawie nie śpi) i jak się uda to może wybierzemy się na 12.30. Jeśli mu palma w kościele odbije, to najwyżej od razu ją poświęcimy ;)

A jutro chyba będę szła na pocztę jak wielbłąd - w weekend sprzedałam ciuszki z 14 aukcji :) i tym samym większość tych małych mam już z głowy :)

moja Lenka śpi w body z krótkim rękawkiem i pajacu, rozkopuje się spod kocyka, więc ubieram ją żeby nie zmarzła
a w ogóle to katar podłapała, chyba się z nią wybiorę do lekarza jutro, charczy jej i męczy się jak ssie, bo mam wrażenie że zbiera jej się w gardle jakaś gula

Mamy wizytę u alergologa dopiero 4 maja, bo pediatra nie wie:baffled:

Chyba jednak będę miała jutro wizytę pani doktor w domku, bo starszy synek zachorował. Zapytam i dam znać, co mi powie. U nas najwięcej jest tych krostek na buzi, trochę na klatce piersiowej, a na reszcie ciała nie ma. Nie wyobrazam sobie, co będzie, jeśli to rzeczywiście skaza, bo ja ostatnio prawie tylko nabiał jem.

reklama
Witam sie! Jakos nie mialam czasu w weekend usiasc... Mala spi po spacerku, ciekawe kiedy ksiezniczka sie obudzi!
Jestem w szoku jak piszecie w czym spia wasze maluchy, moja to chyba zmarzluch, bo spi w body z dlugim rekawkiem i polspiochach, pod swoja koldra a jak biore ja do lozak to jest troszke zmarznieta... a czasem odkrecimy kaloryfer - tem 21 - 22.

Poza tym jestem dzis niewyspana, mala wstala jakos o 6 dzis, po czym jak mnie rozbudzila to o 7 zasnela :/ A ja chodze caly dzien niewyspana :(

mysiu sukienka super! Ech slub kiedy to bylo :D
nasiu mojej malej troszke pojawilo sie tak tydzien temu takich krosteczek, pediatra mowila ze cos ja uczulilo, po dwoch dniach zeszlo, to moze byc od czekoladowych ciastek ktore sobie podjadalam ;) Ale od trzech dni nie jem slodyczy, wiec i czekolada poszla w odstawke ;)

Ach i my dzis konczymy dwa miesiace :) Ale to zlecialo lada moment i bede musiala wrocic do pracy :(

Dziewczynki co kupujecie swoim dzieciom na zajaczka?? Pomyslu mi brak ;)

Ostatnia edycja:
Do góry