reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
A mi sie spodobał ten ogródek. Fajna rzecz. Kupie takie coś Majuni, może niekoniecznie na zajączka bo ona ma full grzechotek itd. a dopiero wkracza w etap łapania ich itd. Na zajączka to chyba paczka pieluch :)))

Od kilku dni wychodzimy na spacerek dwa razy dziennie, rano i popoludniu. Moje dziecko jest zupełnie inne, mniej marudne a na dworze zawsze slicznie spi.

Te kluczyki są super-my takie mamy :-) Bardzo fajne piosenki grają.
U nas nie ma tradycji dawania prezentów na zajączka, więc problem z głowy....

Mysia, śliczna sukienka i myślę, że ładnie wyszczupli. Zazdroszczę, ach kiedy to było... Ja też w rozmiarze 42 i niewymiarowa, bo za biuściasta, więc sukienkę szyłam na wymiar na ul. św. Filipa, po slubie oddałam do komisu i odzyskałam 35% :-)
Kurcze, kładziecie spać w samym bodziaku, ja swoją kiedyś przed kąpielą rozebrałam do bodziaka, to miała lodowate nóżki, a śpimy w pajacyku.
Tab, jak ty wystawiasz ciuszki na allegro? Na kup teraz czy aukcja od 1zł, czy za jakieś minimum? Pojedynczo czy zestawem ubrań? Ja co prawda jeszcze nic nie odłożyłam (2 pajace na 56 po upraniu da się naciągnąć do 62 :-) a bodziaki są dobre), ale też będę musiała zacząć, bo utonę w dziecięcych ubrankach.
Ciekawe jak tam Vikiigus po chrzcinach...

Mysia, śliczna sukienka i myślę, że ładnie wyszczupli. Zazdroszczę, ach kiedy to było... Ja też w rozmiarze 42 i niewymiarowa, bo za biuściasta, więc sukienkę szyłam na wymiar na ul. św. Filipa, po slubie oddałam do komisu i odzyskałam 35% :-)
Kurcze, kładziecie spać w samym bodziaku, ja swoją kiedyś przed kąpielą rozebrałam do bodziaka, to miała lodowate nóżki, a śpimy w pajacyku.
Tab, jak ty wystawiasz ciuszki na allegro? Na kup teraz czy aukcja od 1zł, czy za jakieś minimum? Pojedynczo czy zestawem ubrań? Ja co prawda jeszcze nic nie odłożyłam (2 pajace na 56 po upraniu da się naciągnąć do 62 :-) a bodziaki są dobre), ale też będę musiała zacząć, bo utonę w dziecięcych ubrankach.
Ciekawe jak tam Vikiigus po chrzcinach...

Wystawiam na kup teraz i przeważnie takie małe zestawiki typu 3 body, 4 pajace, czy spodnie + sweterek. Ciuszki prawie wszystkie kupowałam używane, więc wystawiam też niedrogo. No i wrzucam linka do aukcji na babyboomową giełdę :)
Kasę, którą odzyskałam z ciuszków już zdążyłam wydać, bo stwierdziłam, że za pieniądze ze sprzedaży ciuszków, będę kupowała większe ciuszki ;)

[edit] Od złotówki moim zdaniem nie warto wystawiać, bo ostatnio sprzedaż na allegro leży w porównaniu z tym co było kiedyś, a właściwie od momentu, kiedy zmienili układ katalogu z rzeczami dla dzieci. Kiedyś było lepiej - można było posortować po rozmiarze i przeglądać ciuszki, a teraz najpierw wybiera się rodzaj, a dopiero potem rozmiar.
Teraz w sumie też przez ten układ szukam konkretnych rzeczy, a kiedyś jak posortowałam po rozmiarze to czasem mi coś przypadkowego w oko wpadło. No i teraz jak się wystawi od złotówki to jest duża szansa, że na tej złotówce się skończy.

Ostatnia edycja:
Witam poniedziałkowo.
Pogoda super. Tak jak wczoraj.:-)

Nocka przespana super. I chyba jedno karmienie nam jakoś wypadło, bo jak zjadł przed 23 to potem o 1.20 i 4. Obudził się po 6, leżał sobie w łóżeczku i dopiero po 7 go nakarmiłam teraz i usnął sobie. A przede wszystkim ja go za każdym razem odkładałam do łóżeczka i nie przysypiałam. Jak się budzi w łóżeczku to przynajmniej kruzelka go zajmuje.

my też nockę mamy przespaną, ale małą nadal męczy katar i ropiejace oczko :(
i mam dylemat, czy iść z nia dzisiaj do lekarza czy jutro... jutro jest nasz zaufany pediatra, a dzisiaj go nie ma tylko lekarz rodzinny, z którego nie jestem zadowolona... mała nie gorączkuje, ładnie w miarę je, jak myślicie, można poczekać?
a jeszcze pytanko, z katarkiem można na dwór wychodzić??

reklama
Mysia, piękna suknia. Moja ciągle wisi w szafie. Jakoś nie mogę się zebrać, żeby ją sprzedać.

Nasza też ulewa. Raz mniej, raz baaardzo dużo. Ale przybiera, więc chyba nie będę panikować.

Z tym językiem, to jest tak, że pokazuje głównie jak się na nią patrzę.

Nasza śpi w pajacyku. Pod kołderką się boję, bo ma niezły wykop. Śpi w śpiworku takim cienkim i na to kocyk.

Na zajączka dostanie to KONIK MORSKI FISHER PRICE Gra i Swieci PRZYTULANKA (1559050953) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Tab, mi mama wygrzebała ze strychu chyba z trzy książeczki z tej serii. A było więcej, tylko gdzieś się po ludziach rozeszły :-(

Margoz, tutaj Prawdy i mity o katarze niemowlaka - alergia, dzieci, Dziecko, katar, niemowlak - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl jest napisane, że można wychodzić na dwór.

A w ogóle to dziś będzie pięknie. I chyba muszę w końcu wypakować butelki z kartonika, bo robi się ciepło, więc Mała na spacerku może chcieć pić. Wiem, że jak się karmi piersią, to się nie dopaja, ale chyba trochę wody nie zaszkodzi. A jak Wy robicie?

Do góry