reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

bobomama: Nic sie nie przejmuj, ja mam to samo. Po kapieli p0obudka o 24.00, 3.00 i 6.00 :-(

benefica, reachell: Jak u Was z tym jezyczkiem wyglada? Moja tez wystawia jezyk, ale nie tak ze jest on wysuniety stale tylko tak jalby oblizuje sie. Wusuwa i chowa, wysuwa i chowa. Najczesciej jak jest glodna.

Nareszcie wiosna :-) Wkoncu pojdziemy na dluzszy spacerek. Oczywscie jak moj maz wstanie, bo mial 14.04 urodziny i wczoraj pobalowal... Oj, chyba go bedzie bolala glowa ;-) Jesli chodzi o chrzest, to my tez nie mamy jeszcze slubu koscielnego, ale nie bylo zadnego problemu.

GosiaLew: Czy to Ty pisalas ostatnio, ze Twoj Maly ulewa bardzo? Wydaje mi sie, ze o Ciebie chodzilo. Masz jakis sposob na to? I kiedy ulewanie jest jeszcze norma, a kiedy juz nie?

A... I jeszcze sie musze Wam pochwalic, ze wybralam sukienke slubna :-) Ja jestem rozmiar 42+, wiec szukalam czegos wyszczuplajacego i znalazlam! Jest rewelacujna i wyglalam naprawde ok. Bede ja szyla, bo cena w salonie jest nie do przyjecia, nie stac mnie zeby dac wiecej niz 1500-2000 zl. Bedzie miala odrobine inna gore. Co sadzicie? (przepraszam, ze sie tu ze slubem wtracam, ale nie bardzo mam kogo zapytac o zdanie)

Suknia.jpg

reklama
o kurde Mysia, ale śliczna ta sukienka !!! na pewno będziesz wyglądała cudownie !!! Naprawdę śliczna :) tylko ja bym dodała jakiś welonik zamiast tego, co ta pani ma na głowie :)

Ostatnia edycja:
Mysia sukienka bardzo ładna :) Ja też 42+ i wiem jak się szuka sukienki, bo przerabiałam to rok temu :) Dla mnie w ogóle nie do przyjęcia są ceny tych wszystkich ślubnych kiecek. To jakaś paranoja, że coś w kolorze białym robi się automatycznie kilka razy droższe. Też miałam szyć sukienkę, ale stwierdziłam, że najpierw poszukam używanej i dopiero jeśli nie znajdę to zgłoszę się do krawcowej. Fuksem znalazłam taką, która mi się podobała i kupiłam ją od dziewczyny, która miała identyczne (!) wymiary jak ja, więc nawet żadnych przeróbek nie robiłam. Jak chcesz to ci linka do fotek wyślę na PW.
I jeszcze taka rada już niezwiązana z sukienką - jeśli czegoś szukasz, zamawiasz itd., unikaj słowa "ślubny" - czasem się da, a to słowo skutecznie podnosi ceny. Tu taki przykład na wesoło: YouTube - "Wedding cake" from Man Stroke Woman

[edit] W ogólnym rozrachunku wyszło, że sukienka kosztowała mnie 200zł, bo od razu po weselu ją sprzedałam i taka była różnica w cenie ;)

Dzięki dziewczyny :)
Juz zamowilam sukienke, jednak troche inna, ale kroj podobny. Niestety nie mam zdjecia :-( I oczywiscie welon, a nie to cos na glowie :-)

tab: Jak mozesz wyslij mi zdjecia na PW.

mysia no właśnie wystawia tak, jak u Ciebie... tak, że prawie cały język wystaje :) a na pewno był wczoraj u lekarki głodny, ale my jej to mówiliśmy... wcześniej widziało go 3 pediatrów i położna i nikt nie zwrócił na to uwagi, więc myślę, że alarm fałszywy - w ogóle kobita była zachowaniem nie jak pediatra... a suknia rewelka :) ja po swoim weselu żałowałam, że już nigdy nie będę miała wesela ;)

mysia, sukienka prześliczna :)
co do ulewania, to normalne jest że do pół roku może dziecko ulewać, jak dziecko będzie siedzieć powinno się unormować
moja Lenka też wystawia języczek, to chyba naturalny etap, liże sobie rączkę czasem, albo pomlaskuje jak jest głodna

Witam sobotnio

Mysia mój ulewa ale to chyba czasem z przeżarcia a nie zawsze też odbije. Języczek też wystawia jak jest głodny a czasem nawet tak sobie i go zaraz chowa. Piąstki też liże. BTW suknia śliczna:-)

A u nas pobudka o 22.30, 1, 3 i 5. Usnął o 19.20 a w sumie spał do 6.40. A miał całkiem dobry humor, poleżał sobie sam pośmiał się i ogłam trochę posprzątać, zaglądałam do niego i zagadywałam i sie cieszył. Teraz jesteśmy po spacerze i mały sobie śpi, ale o dziwo troche płakał w wózku, w zasadzie zdarzyło mu się to drugi raz. Mam nadzieję, że to jednorazowy przypadek.
My dodatkowo walczymy z ciemieniuchą, brzydka jest albo razem była, bo używamy musteli i pomaga, jeszcze troszkę jest.

reklama
Do góry