reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
witam nowa mamusie

co do duphastonu lub luteiny jest to lek zawierajacy hormon progesteron w ciazy dziala on podtrzymujaco bo progesteron odpowiada za rozwoj lub ewentualne utrzymanie ciazy. ja sama tez biore 2 razy dziennie a jak bylam w szpitalu do momentu az nie ustapily plamienia 4 razy dziennie.

Witajcie dziewczyny. Chciałam do was dolączyć gdyz okazało się, ze jestem lutówką. Jestem stałą bywalczynia ognistego wątku staraczki 2011 i bywałam na styczniówkach ale okazało się, że moja owulka przesunęła się o około 2 tyg i mój termin jest na 8-18 luty.

Witaj:-) sporo przeszłaś i to już na samym starcie,ubić tego durnego lekarza co cię tak nastraszył i tyle głupot nagadał.

Dziendobry

Bobomama & karola.de czemu bierzecie duphastone?

Ja dzis bardzo wyspana Oli dala mi pospac do 6:15 :-) Do tego pracuje z domu do poludnia, i wolne do wtorku :-) Wkoncu bede mogla spokojnie co dzien isc pocwiczyc. Bo ostatnio ciezko z czasem i jak mi sie udawalo 3 razy w tyg to wszystko. Ale wkoncu zmaowilam plyty z pilates i yoga dla ciezarnych takze bede mogla w domu wieczorami.
W sumie to nie wiem czemu biorę duphaston,pewnie tak dla pewności aby wszystko było dobrze i fasolka mogła się utrzymać.Zaszłam w ciążę przez inseminację i dupka biorę już od owulacji pod czujnym okiem mojego doktorka.

Anja to ty laseczka będziesz przez całą ciążę.Też mam taką płytę z ćwiczeniami dla ciężarnych z gazety Shape ale mam lenia niestety.:-)

FIGA ogromne podwójne gratulacje !!! :)
Ja od podczątku ciąży mam przeczucie że to dwójeczka ale to się okazże jutro na USG.

Witam nowe Mamusie!!!

Anja no ja też się staram ćwiczyć regularnie w domu, na basen chodzę, od 4 m-ca zapisuję się na pilates. Jakoś tak mam przeświadczenie że aktywna ciąża to łatwiejszy poród i połóg, więc nie zamierzam się lenić ;)

agapa,akunia dziekuję za przywitanie:-)
maran
widziałam ciebie i jezynkę , koleżanki ze staraczek i ciesze się, ze tu jesteście:-)
aniaprzemka witaj
karola dziękuję za przywitanie i masz racje, ubic dziada. Potem zanalazlam o nim kilka opini na necie w stylu mojej ale sporo bylo tez dobrych. Jednak te były z praktyki prywatnej:baffled:Dupka mam brac do końca 3 miesiąca, myslę, ze raczej profilaktycznie juz teraz. Przepisuje się go też przy nieregularnych cyklach, bo moze brakować progesteronu i ciąża się nie utrzyma.
Jesli chodzi o fizyczną aktywność to ja chodze na basen. Od poni9edziałku mam karnet a potem od 4 miesiąca zapisuje się na jogę ciążową albo ciążowy fitnes. Przeprowadzamy się i zobaczę co bedzie blizej.:-)Tez uważam, ze jeżeli można ćwiczyć to trzeba a w domu sama to na pewno nie będe regularna:zawstydzona/y:

To ja muszę brać z was przykład i nie lenić się tylko więcej ruszać bo w pracy to też w sumie tylko siedzę.Ciekawe ćzy w mojej mieścinie są takie aerobiki dla ciężarnych?
Na razie zmykam zrobić pedikiur:)

Dobry wieczór wszystkim mamusiom :happy2: chciałam się pochwalić, że byłam dziś na wizycie u lekarza i usg pokazało mi ciążę bliźniaczą....normalnie przeżyliśmy z mężem Markiem szok- jak to? Przecież 2 tyg temu widać było tylko jedno serduszko a teraz są dwa. Faktem jest że brzuszek miałam od razu i tak sobie w duchu tylko myśleliśmy-a może będą bliźniaki a tu się kurcze spełniło :happy2: Jest super - trzeba się teraz mocno oszczędzać i wszystko dobrze zaplanować.
ZŁOTY STRZAŁ normalnie hehe

figa gratuluję bliźniaków:-) moja siostra ma 2-letnich chłopców i jest bardzo zadowolona.

Dziewczyny wiecie co z motylkiem??? Udzielala sie na poczatku a teraz cisza...

motylek się wakacjuje:tak:

Witajcie dziewczyny. Chciałam do was dolączyć gdyz okazało się, ze jestem lutówką. Jestem stałą bywalczynia ognistego wątku staraczki 2011 i bywałam na styczniówkach ale okazało się, że moja owulka przesunęła się o około 2 tyg i mój termin jest na 8-18 luty

Wisienko witaj wśród lutówek.

FIGA ogromne podwójne gratulacje !!! :)
Ja od podczątku ciąży mam przeczucie że to dwójeczka ale to się okazże jutro na USG.

Witam nowe Mamusie!!!

Anja no ja też się staram ćwiczyć regularnie w domu, na basen chodzę, od 4 m-ca zapisuję się na pilates. Jakoś tak mam przeświadczenie że aktywna ciąża to łatwiejszy poród i połóg, więc nie zamierzam się lenić ;)

agapa,akunia dziekuję za przywitanie:-)
maran
widziałam ciebie i jezynkę , koleżanki ze staraczek i ciesze się, ze tu jesteście:-)
aniaprzemka witaj
karola dziękuję za przywitanie i masz racje, ubic dziada. Potem zanalazlam o nim kilka opini na necie w stylu mojej ale sporo bylo tez dobrych. Jednak te były z praktyki prywatnej:baffled:Dupka mam brac do końca 3 miesiąca, myslę, ze raczej profilaktycznie juz teraz. Przepisuje się go też przy nieregularnych cyklach, bo moze brakować progesteronu i ciąża się nie utrzyma.
Jesli chodzi o fizyczną aktywność to ja chodze na basen. Od poni9edziałku mam karnet a potem od 4 miesiąca zapisuje się na jogę ciążową albo ciążowy fitnes. Przeprowadzamy się i zobaczę co bedzie blizej.:-)Tez uważam, ze jeżeli można ćwiczyć to trzeba a w domu sama to na pewno nie będe regularna:zawstydzona/y:

To ja muszę brać z was przykład i nie lenić się tylko więcej ruszać bo w pracy to też w sumie tylko siedzę.Ciekawe ćzy w mojej mieścinie są takie aerobiki dla ciężarnych?
Na razie zmykam zrobić pedikiur:)

Też bym się gdzieś zapisała. Nawet już sprawdzałam co i jak, ale niestety aerobiki dla ciężarnych w godzinach mojej pracy, więc odpadają. Może basen? Tylko boję się infekcji, bo zawsze podatna byłam.
A macie jakieś sprawdzone ćwiczenia dla ciężarówek, takie domowe? Może jakiś link?

reklama
Do góry