agapa
Fanka BB :)
Wisieńko witaj wśród ciężarnych lutuwek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie dziewczyny. Chciałam do was dolączyć gdyz okazało się, ze jestem lutówką. Jestem stałą bywalczynia ognistego wątku staraczki 2011 i bywałam na styczniówkach ale okazało się, że moja owulka przesunęła się o około 2 tyg i mój termin jest na 8-18 luty.
W sumie to nie wiem czemu biorę duphaston,pewnie tak dla pewności aby wszystko było dobrze i fasolka mogła się utrzymać.Zaszłam w ciążę przez inseminację i dupka biorę już od owulacji pod czujnym okiem mojego doktorka.Dziendobry
Bobomama & karola.de czemu bierzecie duphastone?
Ja dzis bardzo wyspana Oli dala mi pospac do 6:15 :-) Do tego pracuje z domu do poludnia, i wolne do wtorku :-) Wkoncu bede mogla spokojnie co dzien isc pocwiczyc. Bo ostatnio ciezko z czasem i jak mi sie udawalo 3 razy w tyg to wszystko. Ale wkoncu zmaowilam plyty z pilates i yoga dla ciezarnych takze bede mogla w domu wieczorami.
Dobry wieczór wszystkim mamusiomchciałam się pochwalić, że byłam dziś na wizycie u lekarza i usg pokazało mi ciążę bliźniaczą....normalnie przeżyliśmy z mężem Markiem szok- jak to? Przecież 2 tyg temu widać było tylko jedno serduszko a teraz są dwa. Faktem jest że brzuszek miałam od razu i tak sobie w duchu tylko myśleliśmy-a może będą bliźniaki a tu się kurcze spełniło
Jest super - trzeba się teraz mocno oszczędzać i wszystko dobrze zaplanować.
ZŁOTY STRZAŁ normalnie hehe
Dziewczyny wiecie co z motylkiem??? Udzielala sie na poczatku a teraz cisza...
Witajcie dziewczyny. Chciałam do was dolączyć gdyz okazało się, ze jestem lutówką. Jestem stałą bywalczynia ognistego wątku staraczki 2011 i bywałam na styczniówkach ale okazało się, że moja owulka przesunęła się o około 2 tyg i mój termin jest na 8-18 luty
FIGA ogromne podwójne gratulacje !!!
Ja od podczątku ciąży mam przeczucie że to dwójeczka ale to się okazże jutro na USG.
Witam nowe Mamusie!!!
Anja no ja też się staram ćwiczyć regularnie w domu, na basen chodzę, od 4 m-ca zapisuję się na pilates. Jakoś tak mam przeświadczenie że aktywna ciąża to łatwiejszy poród i połóg, więc nie zamierzam się lenić![]()
agapa,akunia dziekuję za przywitanie:-)
maran widziałam ciebie i jezynkę , koleżanki ze staraczek i ciesze się, ze tu jesteście:-)
aniaprzemka witaj
karola dziękuję za przywitanie i masz racje, ubic dziada. Potem zanalazlam o nim kilka opini na necie w stylu mojej ale sporo bylo tez dobrych. Jednak te były z praktyki prywatnejDupka mam brac do końca 3 miesiąca, myslę, ze raczej profilaktycznie juz teraz. Przepisuje się go też przy nieregularnych cyklach, bo moze brakować progesteronu i ciąża się nie utrzyma.
Jesli chodzi o fizyczną aktywność to ja chodze na basen. Od poni9edziałku mam karnet a potem od 4 miesiąca zapisuje się na jogę ciążową albo ciążowy fitnes. Przeprowadzamy się i zobaczę co bedzie blizej.:-)Tez uważam, ze jeżeli można ćwiczyć to trzeba a w domu sama to na pewno nie będe regularna![]()
To ja muszę brać z was przykład i nie lenić się tylko więcej ruszać bo w pracy to też w sumie tylko siedzę.Ciekawe ćzy w mojej mieścinie są takie aerobiki dla ciężarnych?
Na razie zmykam zrobić pedikiur![]()