reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
rachell mam żadne linka ale pewnie na necie cos jest tylko trzeba szukac na sprawdzonych stronach bo rózne sa w necie oszustwa.
bobomama dupek to chyba teraz jest tak trochę nadgorliwie zalecany bo masa dziewczyn go bierze a przeciez nie jest bez znaczenia, ze go sie bierze bo ma tez skutki uboczne.

rachell baseny ozonowane nie chlorowane są bardziej bezpieczne.
Co do ćwiczeń sugerowałabym książki nie str internetowe, zawsze to bezpieczniejsze, ktoś tą książkę sprawdził i dopuścił, tak myślę. Miałam nawet ostatnio w rękach Pilates dla kobiet w ciąży, ale nie pamiętam dokładnego tytułu. Autorka Selby.

Mam nadzieję, ze rozkręcimy ten watek i stanie się naprawde tak fajny ja mój startowy bez Troli i nieporozumien:-)
Witam serdecznie :)
Możesz mi wyjaśnić o co chodzi? Jak to trolle? Wiem, kto to by był na politycznych wątkach, ale tutaj? Na dzieciowych wątkach?? Pewnie o czymś nie wiem.
Co do ćwiczeń... Ja byłam w dość dobrej formie, ale primo dziecko się źle wstawiło i poród był bardzo długi i trudny, a secundo, okazało się, ze nie umiem za dobrze przeć... No teraz to chyba już umiem, jeśli nie zapomniałam, ale nie wiem.
A jeśli chodzi o ćwiczenia, to już spacerki dobra rzecz :) A ponoć najważniejsze są ćwiczenia Clegana (czy jakoś tak, zdążyłam zapomniec...) chodzi o ćwiczenie mięśni zwieraczy.
Za niecałe 3 godziny mam USG i mam pietra.... A jeśli biochemiczna? :( Albo puste jajo płodowe... No nic, muszę myśleć pozytywnie, prawda? Gdzie się podział mój optymizm??

cinkowa wiataj, widze , ze jestes przed pierwszym usg, super przezycie dla ciebie a jak sie czujesz??

nie mogę się na niczym skupić bo myśle wyłącznie o jutrzejszym badaniu:-) odliczam godziny... zostało jeszcze 24 godz. 25 min:-D

[dupek to chyba teraz jest tak trochę nadgorliwie zalecany bo masa dziewczyn go bierze a przeciez nie jest bez znaczenia, ze go sie bierze bo ma tez skutki uboczne.

ale masz na myśli jakiś negatywny wpływ na rozwój bobasa czy standardowe skutki uboczne z ulotki?? bo ja biorę luteinę i nic mi lekarz nie mówił o negatywnych skutkach:baffled:

Witam, ja szykuję się do pracy powoli:zawstydzona/y: Pokłóciłam się dziś z moim K. Jestem tak drażliwa ostatnio, że aż sama ze sobą nie mogę wytrzymać i jeszcze teraz doszedł mi ból głowy:dry:
Wisienko, jak miło Cię widzieć na lutówkach:-)
Figa77 gratuluję bliźniaków:-)
Pani cinkowa, skutków ubocznych jako takich nie ma, ale czasem lekarze przepisują hormony na wyrost, bez potrzeby.

Wisienka witamy słodką lutówkę :-)

Przed każdą wizytą u lekarza mamy pietra, ale trzeba na nie chodzić i starajmy się nie denerwować bo nasze humorki i nastroje wpływają na nasze maleństwa A więc uszy do góry myślmy pozytywnie :happy2::happy2::happy2:

Co do ćwiczeń w bliźniaczej ciąży muszę poczytać co mogę a czego nie

Buźka ;-)

jezynka ja tez jestem bardzo drazliwa. no ale z moim m jestemy na sciezce pokojowej.
w sumie godzinke temu sie obudzilam. taki mnie dzis spioch zlapal ze hej.
ja mialam aktywna ciaze z corcia ale taniestety tylko tyle co spacerek po podworku i tyle na razie zadnego wysilku fizycznego wiekszego :-(
ja dupka mialam w obydwu ciazach.

Witam sie po pracy, dopiero co zjadłam obiad.
Wisienka witaj. Kolejna mamusia z Wrocławia. A co to za konował był?

Dziewczyny, więcej nei dam rady przeczytać i odpisać. Jestem padnięta.

reklama
zniknał mi post jakie to wkurzające. Zniknęłam bo musiałam jechac po Maćka do kościoła,
Jezynko mi tez miło cie widziec zastanawiałam się co u ciebie:-)
Keyko witam, tak z Wro, fajnie że jest więcej nas na forum:-)Jesli chodzi o lekarza to gin z przychodni na muchoborze, nie pamietam nazwiska ale mogę się dowiedzieć. a ty gdzie teraz chodzisz???
pani cinkowa standardy z ulotki ale ja i tak bym wolała nie brać:tak:
anulka na kilku wątkach były osoby piszące nieprawdę i siejące zamet, obłudę,piszące z kilku ników nie wiem po co ale to psuło atmoswerę a na bb nazywane sa trolami. Mam nadzieję, ze my tego unikniemy

Do góry