reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

A Ninka przespała dzisiaj całą noc bez karmienia:biggrin2:zasnęła ok. 22 (wieczorem troszkę marudziła) i spała grzecznie całą noc- obudziłam ją po 7 rano. I taka była zadowolona, że się wyspała, cały czas się uśmiechała:biggrin2:a ja byłam w głębokim szoku że takie małe dziecko może już przespać całą noc...

Za chwilę zmykamy na szczepienie, mam nadzieję że będzie dobrze.

super - dla nas:) bo podobno nie za dobrze jak dziecko tak długo spi - ma za mały żołądek żeby najejść się na tyle godzin - lekarze zazwyczaj zalecaja wybudzanie, bo dziecko może przez takie długie spanka zbyt słabo przybierać na wadze - choć osobiście znam dwie dziewczyny, którym córcie przesypiały na poczatku nocki i mimo to wyrosły na konkretne dziewuszki :)))

- a ja bym sobie tez zyczyła w końcu przespoanej nocy;) - choć ostatnio Viki spała sobie jak nigdy , ale ja się obudziłam, bo cyce miałam jak balony - i nie miałam serca małej budzic więc w ruc poszedł laktator - ściągałam ponad pół godz, a po kolejnym pół Viki i tak się obudziła :)))) pewnie za duzy hałas zrobiłam :))))

Ostatnia edycja:
reklama
a tak w ogóle - witam się poniedziałkowo , bo się chyba jeszcze nie witałam:-)

My dziś wybrałysmy się do mojej pracy - na szczęście Viki sobie smacznie spała - na szczęście , bo nie wiem jak by zareagowała na te wszystkie nowe ciotki i wujków - napatrzeć się nie mogli :)))) a Viki tylko uśmiechała sie pod noskiem przez sen - tylko jak zaczęli wypytywać się o kolor oczu - nagle na chwilke szeroko je otworzyła ku uciesze zgromadzenia :)))) ale potem dalej sobie spała ;)

potem poszłam sobie na spacerek - i nawet zaliczyłam kosmetyczke - a konkretnie zadbałam o brewki - a malutka cały czas spała :)

potem połaziłam po sklepach zmagając się z ograniczeniami architektonicznymi z grupy schody i samodomykające się drzwi - na szczęście dbające o klienta ekspedientki najczęściej słuzyły pomocą :)))

a jeszce potem wróciłyśmy do domu i dopiero po godzince Viki się rozbudziła na cyca - i do tej pory leżała sobie na macie gaduląc ze swoimi maskotkami:)))

jejku, jaka ona się super ostatnio zrobiła - taka z niej gaduła i śmieszek i najlepsze , że nauczyła się sama zasypiać - po prostu wkładam ją do kołyski a ona po chwilce - dłuższej lub krótszej - zasypia - ostatnio nawet żartując powiedziałam do męża, że zastanawiam się komu dziękować za tak złote dziecko - a on na to z dumą w głosie - no jak to komu - mi :)))) a potem stwierdziliśmy ,że to chyba bieszczadzka aura tak na nią wpłynęła - więc oświadczyłam, że nastepne dziecko tez pojedziemy "robić" w bieszczady - kolejna odpowiedź nie miała ani odrobiny dumy w głosie :))))

...i znów się rozpisałam :))) a jeszce tylko o chrzcinach wspomnę - my planujemy na tydzień przed świętami - kto jeszcze w najbliżsym czasie szykuje imprezkę?

jutro mam zamiar iść do księdza - qrde - ligotka - stała opłata 100zł - to u was jakiś cennik jest, czy jak? mój małż stwierdził że max 50 ...się należy;) i słusznie zauważył, że w słusznej sprawie opłat być nie pwoinno - ale on w ogóle za książęcym rodem nie przepada:)

no i nad tortem się zastanawiam - bo chciałam najpierw kupic, a potem postawiłam sobie za cel zrobic pierwszy w życiu tort...ale szybko doszłam do wniosku że to bezcelowe ...i znajoma dała mi namiar na tortowego magika - chce zrobić coś takiego
DSC00004.jpg
tylko z chrzcinowymi dodatkami - gość robi buciki albo jakąś dzidzię pod pierzynką :) - koszt 70zł - warto? - jak myslicie - bo ja się na tortach nie znam - jak kupuje to tylko od naszego sowy - bez takich ozdobników, ale smaczne - i kosztują tak min te 60zł - a za komunijny płaciłam - uwaga - 180!!!! jak babka cenę podała to myślałam, że padnę !!!

....Viki się obudziła, więc koniec tego ROZpisywania :))))

miłego dzionka - buziaki dla maluchów od cioci Violi :)))

rachell, mam już w domku zabawkę i jest super, stwierdziłam że zamiast maty to bedzie lepsze, a pod spód można koc podłożyć zawsze :) mata starcza na krócej, a ta zabawka posłuży i starszemu dziecku
vikiigus, ja też planuję w okolicach swiąt chrzcić, dokładnie tydzień po, w sobote 30-ego kwietnia, na razie zamówiony chrzest ale opłata nie wniesiona, też myślałam o 50 zł, ale chyba trza dać więcej, mój T antyklerykalny to nie wiem jak przezyje hehehe
a jeszcze mam pytanie, czy jak się do spowiedzi nie pójdzie to ochrzczą dziecko???

odnośnie przesypiania nocki, to moja już kilka razy spała od 8 wieczorem do 4-5 rano, nie budzę specjalnie, bo wyczytałam że wybudzać należy wcześniaki, dzieci o niskiej masie urodzeniowej i noworodki w pierwszych dniach, a że mała w miarę przybywa na wadze, choć żarłokiem nie jest, to pozwalam jej spać

Ja ciemieniuchę u Gabi smarowałam bapanthenem na godzinę dwie przed kąpaniem a później wyczesywałam. Bepanthen poradził mojej bratowej dermatolog kiedy nie dawała sobie rady z ciemieniuchą u swojej córki. U mojej Gabi też super się sprawdził, nawet ze trzy miesiące temu jej smarowałam bo jeszcze pojawiła się u niej ciemieniucha.

vikiigus tort cudo!!! Nigdy nie kupowałam tortów, ale myślę, że chociażby za sam jego wygląd warto go kupić:tak:.

rachell,
a jeszcze mam pytanie, czy jak się do spowiedzi nie pójdzie to ochrzczą dziecko???

odnośnie przesypiania nocki, to moja już kilka razy spała od 8 wieczorem do 4-5 rano, nie budzę specjalnie, bo wyczytałam że wybudzać należy wcześniaki, dzieci o niskiej masie urodzeniowej i noworodki w pierwszych dniach, a że mała w miarę przybywa na wadze, choć żarłokiem nie jest, to pozwalam jej spać

odnośnie pytania o chrzest - to jest cos takiego że ksiądz może odmówić chrztu, jeśli są przesłanki ku temu , ze dziecko będzie wychowywane nie po katolicku- a chyba brak spowiedzi, to taka przesłanka niestety...

odnośnie tematu spania - zdradźcie przepis na te długie drzemki, plisssss;)

reklama
A my chyba znaleźliśmy sposób na zasypianie. Dotychczas Igor zasypiał męczą się bardzo na rękach w pozycji na żabkę lub w chuście. Od wczoraj zasypia na boczku wtulony w pluszowego pieska:-) Zobaczymy jak to będzie dalej. Trzymajcie kciuki:-)

Do góry