reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Karola - gratuluję Dziewuszki!!

Justa24 - nie denerwuj się na zapas, jak masz termofor to sobie wody gorącej nalej i cipkę grzej;-) Żurawinę suszoną parz i pij, ma dużo wit. C i likwiduje bakterie w moczu. Mnie się infekcje dróg moczowych nagminnie zdarzały, pomagają ciepłe kąpiele i wygrzewanie się. No i mam nadzieję, że nosisz rajstopy i nie spacerujesz już w stringach;-) W ogóle przy krwiomoczu trzeba duuuuuuuuuużo pić, a w naszym stanie o infekcję nie trudno.

reklama
Karola - gratuluję Dziewuszki!!

Justa24 - nie denerwuj się na zapas, jak masz termofor to sobie wody gorącej nalej i cipkę grzej;-) Żurawinę suszoną parz i pij, ma dużo wit. C i likwiduje bakterie w moczu. Mnie się infekcje dróg moczowych nagminnie zdarzały, pomagają ciepłe kąpiele i wygrzewanie się. No i mam nadzieję, że nosisz rajstopy i nie spacerujesz już w stringach;-) W ogóle przy krwiomoczu trzeba duuuuuuuuuużo pić, a w naszym stanie o infekcję nie trudno.

Jak nie ma termoforu to moja babcia zawsze brała słoik z gorącą woda i to w ręcznik .. ale nam się raczej nie wolno tak grzac :no: Tak samo jak nie wolno się kąpać w goracej wodzie

Justa spokojnie, to napewno poprostu infekcja pęcherza i dróg moczowych- w ciąży to często się zdarza. :zawstydzona/y: Faktycznie krew nie świadczy o niczym dobrym, ale to nie koniec świata. Bierz dzielnie lekarstwa i postaraj się uspokoić na ile to możliwe a wszystko będzie dobrze.:tak: Dziewczyny mądrze piszą- jakby było zagrożenie jakies to by Cię odrazu do szpitala skierowali! No i tak jak wyżej- duuuużo żurawinki w każdej postaci!!! ;-)
Dobrej nocki i duzo zdrówka!!! :-)

karola - gratulacje, cieszę sie z Tobą:tak:

justa- dziewczyny wszystko już napisały, także nie martw sie na zapas, napewno będzie dobrze,to tylko chwilowe pewnie. także kuruj sie a my trzymamy kciuki,żeby Ci szybko przeszło.:tak:

Justa trzymam kciuki i się nie martw. Ja od kiedy mam problem z nerką to piję praktycznie tylko sok z żurawiny. Najpierw nie mogłam na niego patrzeć a teraz żyć bez niego nie umiem.
Żurawina!!!!!!!!!!!!!

Justa bez załamek :-) krew w moczu świadczy o zapaleniu dróg moczowych, co się w ciąży często zdarza- pisałam o tym na ogólnym. Ciepłe majty na pupę, sok z żurawin + vit C+ antybiotyk+ wygrzewanko i będzie dobrze.
Potem rób regularne badania moczu i sprawdzaj, czy masz mocz kwaśny czy zasadowy (obojętny)- lepszy obojętny lub kwaśny.

Karola- gratuluje!!! Teraz zacznijcie wybierać imię dla malutkiej :-D

Orientujesz sie moze ile wczesniej trzeba sie zapisac do tego lekarza? Cena za usg to 250zl? Jesli usg naprawde trwa 30 min, a potem ma sie wszystko na plytce, to mysle, ze warto :)

no własnie nie wiem ile się czeka, ale niebawem mam zamiar tam zadzwonić, żeby się umówić na drugi tydzień grudnia, to spytam się ich ile się średnio czeka na termin. :-)

reklama
Hej:-)
Justa tak jak pisałay dziewczyny, to będzie zapalenie pęcherza, a jak nie wzięli cię do szpitala to napewno nie jest tak źle. Ja jak leżałam w 5 tc w szpitalu to leżały ze mną 4 (!!) dziewczyny z infekcjami pęchęrza. W ciąży poprostu pęchęrz jest bardziej wrażliwy.Będzie dobrze, głowa do góry;-)

Karola GRATULUJE dziewczynki:-)Ja skrycie też chciałabym dziewczynkę, ale czuję, że będzie chłopczyk:-)

A ja za równy tydzień mam badania połówkowe prenatalne i nie mogę się doczekać, jednocześnie się boję jak cholera czy wszystko będzie dobrze. Ale to nasz urok chyba że się ciągle zamartwiamy:no:

Do góry