reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
jestem zalamana
czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam od lekarza, bylam po lekarzu umowiona na jedzenie z kolezankami, ale odmowilam, nie mam sily, jestem zalamana i przyjechalam od razu do domu i siedze i placze
wyszlo mi ze mam sporo krwi w moczu, nie wiem co to znaczy bo mi moja gin nie powiedziala, jakos wogole dziwnie krecila, niby wszystko ok ale cos nie tak..dostalam antybiotyk i mam brac i w poniedzialek powtorzyc wynik, nie wiem co to znaczy jak jest krew w moczu, boli mnie podbrzusze posrodku i jak robie pipi to troche mnie tez boli..tzn piecze...dziecka prawie nie widzialam, nic nie zmierzyla mi, dala skierowanie na pomiary do innego lekarza i plci oczywiscie tez nie widziala, ja nie wiem, zalamana jestem:-:)-(

karola,musiało być dobrze!!!napisałam ci na priva
justa24,czego się martwisz na zapas?jakby było coś bardzo źle to pojechałabyś do szpitala od razu...ja obstawiam zapalenie pęcherza.sama miałam kilka razy.podobno antybiotyk niezbędny.wszystko będzie dobrze.uszy do góry:-):-):-) bo smutkiem maluszka stresujesz.

wróciłam niedawno z wizyty.nowy lekarz to jak na razie strzał w dziesiątkę...pytałam,on odpowiadał...zbadał mnie-szyjka długa,twarda,zamknięta...wszystko ok.wymaz zrobi mi za miesiąc...posłuchałam trochę serduszka(co to za urządzenie,którym bada się czynność serca malucha?).niestety przez to,że mam jamę w mózgu i jakieś problemy z krążeniem-raczej będzie cesarka...odsapnęłam...tylko ta moja lewa ręka-puchnie,robi się sina i gorąca...muszę chyba znów do kardiologa iść...

Kochane ja właśnie wróciłam z wizyty:-):-).
Z dzidzią wszystko dobrze jest duża . Pani doktor pomierzyła wszystkie kostki dzidzi i wszystko jest w normie. I tak jak przewidywałyście:-):-)
80% będziemy mieli córeczkę:-):-):-).

bardzo się cieszymy:-):-) siusioka między nogami nie ma :-)
TROCHĘ SIĘ ZDZIWIŁAM JAK ZACZĘŁA WSZYSTKO MIERZYĆ:-) WIEM ŻE MA DŁUGIE NÓŻKI I RĄCZKI:-):-) NAPRAWDĘ BARDZO SIĘ CIESZĘ:-):-)
Gratulacje, super wiadomosc...

jestem zalamana
czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam od lekarza, bylam po lekarzu umowiona na jedzenie z kolezankami, ale odmowilam, nie mam sily, jestem zalamana i przyjechalam od razu do domu i siedze i placze
wyszlo mi ze mam sporo krwi w moczu, nie wiem co to znaczy bo mi moja gin nie powiedziala, jakos wogole dziwnie krecila, niby wszystko ok ale cos nie tak..dostalam antybiotyk i mam brac i w poniedzialek powtorzyc wynik, nie wiem co to znaczy jak jest krew w moczu, boli mnie podbrzusze posrodku i jak robie pipi to troche mnie tez boli..tzn piecze...dziecka prawie nie widzialam, nic nie zmierzyla mi, dala skierowanie na pomiary do innego lekarza i plci oczywiscie tez nie widziala, ja nie wiem, zalamana jestem:-:)-(
Oj......... Kurcze, a ja czekalam na inne wiadomosci...
Ale sluchaj, to moze byc tylko infekcja jakas drog moczowych, moja polozna z kolei mi mowila, ze to w ciazy sie zdarza (mowila mi o tym, bo niecaly miesiac przed zjajsciem w ciaze tez mialam infekcje pecherza i krew leciala bardzo). Tez bralam antybiotyk, dodatkowo - KONIECZNIE SOK ZURAWINOWY, LITRAMI I TO OD JUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A co do dzidziulki - nie martw sie. Skoro nie powiedziala, ze dzieje sie cos zlego, to wszystko jest dobrze! Sprawdzila pewnie to przez ta chwilke, a pomiarow nie robila, bo moze juz nie chciala tym tylka zawracac, skoro teraz nalezy sie skonentrowac na tym zapaleniu.
Glowa do gory,wszystko bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja tez stawiam na zapalenie pęcherza. Nie zamartwiaj się rób tak jak dziewczyny mówią i łykaj dodatkowo wit. C żeby zakwaszać mocz. Będzie dobrze, głowa do góry! :tak:

dziewczyny dzieki ze cos milego napisalyscie, tak sie tym zmartwilam, jeszcze bardziej mnie brzuch rozbolal, ide sie polozyc, napije herbatke z cytryna a jutro kupie ten sok z zurawiny i wezme antybiotyk

Justa zmykaj do lozeczka, z herbatka. I najlepiej szybko spac i nie myslec. Dzidzi po takiej dawce nerwow spokojna noc sie nalezy! A jutro na wszystko spojrzysz inaczej :tak:
Milej nocki!!!!!!!!!!!!!

Kochane ja właśnie wróciłam z wizyty:-):-).
Z dzidzią wszystko dobrze jest duża . Pani doktor pomierzyła wszystkie kostki dzidzi i wszystko jest w normie. I tak jak przewidywałyście:-):-)
80% będziemy mieli córeczkę:-):-):-).

bardzo się cieszymy:-):-) siusioka między nogami nie ma :-)
TROCHĘ SIĘ ZDZIWIŁAM JAK ZACZĘŁA WSZYSTKO MIERZYĆ:-) WIEM ŻE MA DŁUGIE NÓŻKI I RĄCZKI:-):-) NAPRAWDĘ BARDZO SIĘ CIESZĘ:-):-)

GRATULACJE :-):-):-):-)

jestem zalamana

\Dziewczyny już pisały nie ma się co martwić na zapas bo to nie jest potrzebne ani tobie ani twojemu maleństwu. Weź antybiotyk , do łóżka i zrób powtórne badania.
Wszystko będzie dobrze kochana

reklama
Do góry