reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Katik, Justa24 napisałam bo pomyślałam ze może się komuś przydać:tak: -ja też nospę brałam jak już musiałam i to najlepiej pół -ale lekarz powiedział żeby się nospą nie przejmować -nospę podaje się nawet niemowlakom i jeśli jest bardzo źle brać dwie na raz... tylko nie forte bo forte ma 10 razy większą dawkę niż zwykła. Mówi też że lepiej zapobiegawczo brać niż jak juz bardzo ciągnie bo wtedy nie działa jak powinna... uspokoił mnie tym i wzięłam wieczorem -przespałam całą noc:-)

Jesteśaniołkiem mi lekarz zabronił brać nospę forte -i to powtarza na każdej wizycie żeby jej nie brać bo jest dużo mocniejsza niż normalna... lepiej dwie zwykłe niż jedną forte... no chyba że Twój gin ma inne zdanie...

13x13 ja biorę tylko NoSpę forte, ale masz rację - jest dużo mocniejsza. Lekarz powiedział mi, że normalnie, jak mam takie sobie bóle to po pół tabletki 2 razy dziennie, a jak bardzo boli to max 2 tabletki na dzień.

reklama
na ulice agatową...Poradnia USG Agatowa jeszcze tam nie bylam .. moja gin mi poleciła stamtąd panią Anitę Hamele Olkowską że jest znakomita w robieniu USG....

dzięki za namiary,
właśnie na innych forach znalazłam info, że w Warszawie bardzo polecany jest doktor Salam Salti http://www.usg4d.pl/
Dziewczyny były bardzo zadowlone z wizyty u niego. pisały, że jest bardzo drobiazgowy poświęca 30 min na badanie i przełącza obraz między 2d a 3d z wizyty dostajesz płytkę na której masz nagraną nawet rozmowę podczas badania.
Chyba się zdecyduję bo w LIM-ie mam raptem 50zł taniej, chociaż też mają dwójkę lekarzy których polecają (Dr. Mrozek i Dr. Przygoda)

Ostatnia edycja:
dobrze wiedziec w razie czego.... ale ja narazie juz pojde do dr Hameli ...u niej usg tez podobno trwa az 30 min to strasznie długo...
ale moze w koncu sie dowiem czy moja dzidzia jest w pełni zdrowa, bo strasznie sie martwie...tyle teraz sie slyszy o roznych chorobach niemowląt...

dobrze wiedziec w razie czego.... ale ja narazie juz pojde do dr Hameli ...u niej usg tez podobno trwa az 30 min to strasznie długo...
ale moze w koncu sie dowiem czy moja dzidzia jest w pełni zdrowa, bo strasznie sie martwie...tyle teraz sie slyszy o roznych chorobach niemowląt...

wier mi to wcale nie jest długo :-)
W LIM-ie trafiłam na świetną lekarkę od USG robi jedynie w 2D ale naprawdę babka świetna badanie zajęło nam też około 30min. w 12-13 tc. i pokazała nam wszystko! począwszy od machających łapek, a na przewodzie pokarmowym i aorcie skończywszy. dokładnie nam wszystko omówiła, łącznie ze współżyciem. po poprzednim USG byłam naprawdę baaardzo zaskoczona i mogłabym mieć takie USG zawsze.

ech juz sie nie moge doczekac 9 grudnia! mam nadzieje ze pokaze co tam ma miedzy nozkami.
.. hihi,
no w limie sa profesjonalisci, ktorzy traktuja cczłowieka z szacunkiem i znaja sie na rzeczy,...a mozna wiedziec co to za Pani dr?

ech juz sie nie moge doczekac 9 grudnia! mam nadzieje ze pokaze co tam ma miedzy nozkami.
.. hihi,
no w limie sa profesjonalisci, ktorzy traktuja cczłowieka z szacunkiem i znaja sie na rzeczy,...a mozna wiedziec co to za Pani dr?

Ta Pani dr to: lek. med. REUTT-JAWOROWICZ ELŻBIETA koleżanka mi o niej źle mówiła, ale to odnośnie wizyty zwykłej ginekologicznej, gdyż pani dr się jej czepiała że chce brać pigułki ;-) no ale jeśli chodzi o badanie USG to jest to cuuuudowna kobieta!

dzięki za namiary,
właśnie na innych forach znalazłam info, że w Warszawie bardzo polecany jest doktor Salam Salti
Orientujesz sie moze ile wczesniej trzeba sie zapisac do tego lekarza? Cena za usg to 250zl? Jesli usg naprawde trwa 30 min, a potem ma sie wszystko na plytce, to mysle, ze warto :)

reklama
Kochane ja właśnie wróciłam z wizyty:-):-).
Z dzidzią wszystko dobrze jest duża . Pani doktor pomierzyła wszystkie kostki dzidzi i wszystko jest w normie. I tak jak przewidywałyście:-):-)
80% będziemy mieli córeczkę:-):-):-).

bardzo się cieszymy:-):-) siusioka między nogami nie ma :-)
TROCHĘ SIĘ ZDZIWIŁAM JAK ZACZĘŁA WSZYSTKO MIERZYĆ:-) WIEM ŻE MA DŁUGIE NÓŻKI I RĄCZKI:-):-) NAPRAWDĘ BARDZO SIĘ CIESZĘ:-):-)

Do góry