reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

I mrożone truskawki, bo świeżych nie ma.

dziewczyny, fajowo że u was wszystko dobrze z maluchami...
ja mam wizytę jutro(bez usg)...dziś porobiłam wszystkie potrzebne badania krwi i żelazo idealne,toxo ujemna,morfologia taka jakaś nie bardzo-albo czegos za dużo albo za mało,ale najgorzej,że fibrynogen znów ponad normę:-:)-:)-( krew znów lepka, a to zakrzepom sprzyja,żylaki już wyraźne pod kolanami...ehhhh...ciekawe czy dostanę cosik na rozrzedzenie krwi...

Ja pod koniec ciązy łykałam lek na bazie diosminy . Bo własnie też miałam zylaki i coś już się tam działo , miałam USG dopplerem robione na przepływy w zyłach . Po ciąży się cofneło samo

reklama
dzieki Ci Dobra Kobieto za tego posta... Ja juz sie martwilam, bo od 2-3 dni znow mi brzuch twardnieje, i mocniej pobolewa podbrzusze. Biore awaryjnie 1 nospe na dzien, i juz sie stresowalam, ze ile mozna na tej nospie jechac. Ale skoro lekraz Ci takie cos mowi, to chyba zna sie na sprawie...

I gratulacje za dobrze chowajacy sie brzusio!!!!!!!!!!
KOchana , popros o recepte na nospe forte - 1 tebletka rano i caaaaly dzien spokoju ;).... a nospe mozna brac raczej przez cala ciaze (nawet do 3-4 tabl.), jest to lek bezpieczny i najlepszy dla nas na takie bole i skurcze macicy ;)....

Mój próg wytrzymałości na ból wynosi "0" więc po pierwszym porodzie jestem przeszczęśliwa ,że tutaj dostanę znieczulenie. Ja też na pierwszej szpitalnej wizycie podaje takie rzeczy jak; czy chcę znieczulenie, co gdyby trzeba było zrobić CC i czy będę karmić piersią to pytania z kwestionariusza który wypełnia się na początku.Coś mi się zdaje,że po moich odpowiedziach zapytają czy może życzę sobie ,żeby np. ktoś inny urodził za mnie
Jak juz znajdziesz kogos, kto urodzi za Ciebie, to ja tez sie na to pisze :rofl2:

dzieki Ci Dobra Kobieto za tego posta... Ja juz sie martwilam, bo od 2-3 dni znow mi brzuch twardnieje, i mocniej pobolewa podbrzusze. Biore awaryjnie 1 nospe na dzien, i juz sie stresowalam, ze ile mozna na tej nospie jechac. Ale skoro lekraz Ci takie cos mowi, to chyba zna sie na sprawie...
I gratulacje za dobrze chowajacy sie brzusio!!!!!!!!!!
Mi gin powiedzial, ze nospe mozna nawet do 5-6 na dzien, oczywiscie nie co dziennie w takiej ilosci, ale jak cos sie dzieje, to duuuzo lepiej wziac nic miec skurcze czy cos takiego.

Co do USG, to ja za miesiac zrobie 4D, bo kosztuje mnie 200zl, a normalne 170 wiec roznica zadna, a bedzie to pewnie moje ostatnie USG w tej ciazy (bo do Pl juz sie pozniej nie wybieram, a tutaj nie mam co liczyc na USG panstwowe, a na prywatne szkoda mi kasy, zwlaszcza ze w Dub zaden z dobrych pl gin nie ma sprzetu do 4D), wiec nie mam co oszczedzac:-)

Dziewczyny, ktore juz rodzily w Irl albo maja juz wizyte w szpitalu za soba, czy jak mam 1sza wizyte w szpitalu w 20tym tyg, to znaczy ze zrobia mi normalne polowkowe USG ze wszystkimi pomiarami itd, czy nie mam na co liczyc? wiecie moze? bo ja jestem raczej sceptycznie nastawiona, ale wogole dopytac :-p

Katik, Justa24 napisałam bo pomyślałam ze może się komuś przydać:tak: -ja też nospę brałam jak już musiałam i to najlepiej pół -ale lekarz powiedział żeby się nospą nie przejmować -nospę podaje się nawet niemowlakom i jeśli jest bardzo źle brać dwie na raz... tylko nie forte bo forte ma 10 razy większą dawkę niż zwykła. Mówi też że lepiej zapobiegawczo brać niż jak juz bardzo ciągnie bo wtedy nie działa jak powinna... uspokoił mnie tym i wzięłam wieczorem -przespałam całą noc:-)

Waniliowa wiem że dziewczyny acard biorą ale wiem że na początku ciąży właśnie na rozrzedzenie krwi... zapytaj lekarza. Trzymam kciuki za wizytę...

Jesteśaniołkiem mi lekarz zabronił brać nospę forte -i to powtarza na każdej wizycie żeby jej nie brać bo jest dużo mocniejsza niż normalna... lepiej dwie zwykłe niż jedną forte... no chyba że Twój gin ma inne zdanie...

Aniam141, Aga2010 dzień dobry:-)

Ile u Was kosztuje badanie usg prenatalne drugiego trymestru???

Katik, Justa24 napisałam bo pomyślałam ze może się komuś przydać:tak: -ja też nospę brałam jak już musiałam i to najlepiej pół -ale lekarz powiedział żeby się nospą nie przejmować -nospę podaje się nawet niemowlakom i jeśli jest bardzo źle brać dwie na raz... tylko nie forte bo forte ma 10 razy większą dawkę niż zwykła. Mówi też że lepiej zapobiegawczo brać niż jak juz bardzo ciągnie bo wtedy nie działa jak powinna... uspokoił mnie tym i wzięłam wieczorem -przespałam całą noc:-)

Waniliowa wiem że dziewczyny acard biorą ale wiem że na początku ciąży właśnie na rozrzedzenie krwi... zapytaj lekarza. Trzymam kciuki za wizytę...

Jesteśaniołkiem mi lekarz zabronił brać nospę forte -i to powtarza na każdej wizycie żeby jej nie brać bo jest dużo mocniejsza niż normalna... lepiej dwie zwykłe niż jedną forte... no chyba że Twój gin ma inne zdanie...

Aniam141, Aga2010 dzień dobry:-)

Ile u Was kosztuje badanie usg prenatalne drugiego trymestru???

Ja na USG prenatalne wybieram się do INVICTY w Gdańsku i płacę 200 zł i dostaję płytkę z nagraniem dzidzi w formacie 3D:-)

Jak miło się czyta , że już jesteście po wizycie i z Waszymi maluszkami wszystko oki:-). Ja muszę jeszcze poczekać kilka dni - wizytę mam w piątek 13-go w gabinecie nr 13- mam nadzieję że będzie wszystko ok. Ale nie ukrywam , że strasznie się denerwuję:wściekła/y:Oby do piątku.....
życzę Wam milusińskiego dnia

reklama
Do góry