reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

wyjasnie, jak widze ze babcia czy dziadek ledwo stoi to zejde, ale jak sie trzyma dobrze, to pfffy....

ja patrze na to ze swojego punktu widzenia, ja na starosc jezdzic nie bede tylko ze swoim staruszkiem po lasach chodzic i zbierac liscie czy inne takie tam....
tyle....

a co do wychowania?? - czuje sie wychowana, ale czasami tez zasluguje na mozliwosc dania poodpoczywania lydkom - ktore zaczynaja juz puchnac....
normalnie nie siadam w mpkach :)...

reklama
Umarłabym ze wstydu, gdyby wisiała nade mną w tramwaju/autobusie starsza kobieta, a ja grzałabym miejsce.
Może jestem bardziej wyczulona na punkcie starszych osób, bo przeszłam przez raka mojej babci i wieloletniego Parkinsona u mojego dziadka. Starość sama w sobie jest wystarczająco przykra, napatrzyłam się wystarczająco w szpitalach jak cierpią starzy ludzie.

Żal mi patrzeć jak młodzi ludzie nagle ślepną w komunikacji miejskiej, bo nad nimi wisi staruszka. Ciśnie się na usta pytanie: zmiana pokoleniowa, czy zwykły brak wychowania?

Dokładnie choc trafiają się starsze bardzo niemiłe panie które pedza do miejsca wywracając po drodze wszystko na swojej drodze . Takie sceny najczesciej mają miejsce pod bazarami:wściekła/y: Takiej bym nie ustąpiła . I takiej co wali wszystkim na "TY" też nie .. Miałam kilka afer z takimi ale tak racja ustępowac się powinno

wyjasnie, jak widze ze babcia czy dziadek ledwo stoi to zejde, ale jak sie trzyma dobrze, to pfffy....

ja patrze na to ze swojego punktu widzenia, ja na starosc jezdzic nie bede tylko ze swoim staruszkiem po lasach chodzic i zbierac liscie czy inne takie tam....
tyle....

a co do wychowania?? - czuje sie wychowana, ale czasami tez zasluguje na mozliwosc dania poodpoczywania lydkom - ktore zaczynaja juz puchnac....
normalnie nie siadam w mpkach :)...

życze Ci abyś zawsze się cieszyła dobrym zdrowiem , a to co napisałaś wcześniej bez komentarza:-:)-(

kamisia 1101 co do "13" to nie jest pechowa ja 13 czerwca brałam ślub i 13 lutego odbieraliśmy obrączki od złotnika hehe i to wszystko świadomie a nie z przypadku ta trzynastka tak na przekór.
trzymam kciuki za ciężaróweczki które wybierają się o lekarza!;-)

13 jest szczęsliwa pechowa jest dla tych co w tego pecha wierzą , i sami sobie te pechy na łeb ściagaja :tak:

Dokładnie choc trafiają się starsze bardzo niemiłe panie które pedza do miejsca wywracając po drodze wszystko na swojej drodze . Takie sceny najczesciej mają miejsce pod bazarami:wściekła/y: Takiej bym nie ustąpiła . I takiej co wali wszystkim na "TY" też nie .. Miałam kilka afer z takimi ale tak racja ustępowac się powinno

13 jest szczęsliwa pechowa jest dla tych co w tego pecha wierzą , i sami sobie te pechy na łeb ściagaja :tak:

tez mi sie taka baba nie raz trafila...brrr, az glupio jak widze starsza osobe ktora nie ma kultury:no:szkoda gadac, ja mialam w ekonomiku nawet taki przedmiot kultura osobista - powinnien byc w kazdej szkole sredniej! a moze juz jest a ja nie wiem....
a co do tych trzynastek to masz racje, popieram:tak:

Sama teraz doswiadczylam takiej znieczulicy wsrod ludzi bedac w PL. Jechalam z dziecmi tramwajem odwiedzic dziadka, jechali ze mna jeszcze moi rodzice. To bylo popoludniu w niedziele. I przez 5 przystankow nikt nie zrobil miejsca, chociazby jednego, zeby dzieci sobie razem usiadly. Wszyscy zmeczeni po calodziennym bieganiu po centrum handlowym, kurczowo trzymali swoje markowe reklamowki i gapili sie bezmyslnie w okno.

Natomiast ja zostalam tak wychowana, ze jak widze starsza osobe, czy potrzebujaca tego siedzacego miejsca to poprostu wstaje i juz. Poki mnie nogi niosa to stanie przez pare minut mi nie zaszkodzi.

ja cale zycie na wsi sie chowalam gdzie tramwaje nie jezdza, u mnie w rodzinie tez wszyscy sie zajebiscie dobrze trzymaja jak na steruszkow przystalo, a poza tym predzej ciezarnej ustapie niz glupiej pindrowie ktora tylko obczaja po bimbie gdzie wolne siedzisko bo dupe chce zagrzac a tak to caly dzien kindrzyla i wtety szkiety ja nie bolaly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No z tymi babciami to roznie jest... Jak tez mieszkalam na wsi i wiem jakie to staruszki sa i jak chodza od plotu do plotu i pierdoly kreca... i wkurza mnie masakrycznie ale jesli widzialam ktoras z nich jak w autobusie stala to zawsze ustepuje... i nie po to zeby sie podlizac (bo i tak bez znaczenia beda pierdooly krecic) ale dlatego ze sie lepiej czuje... robie to dla siebie a nie dla kogos... to jak z dawaniem prezentu czy darowizny... jesli nie jest szczery podarunek to nie ma on sensu i nie jest podarunkiem... ja wierze ze jak sie jest dobrym to w zyciu jest latwiej... ja np. jak pomagam komus nawet wlasnym kosztem to czuje sie lepiej ze komus pomoglam... wiec ja mam troche inaczej jak niektore z was... moze dlatego ze sama boje sie starosci i chcialabym zeby ludzi mi ustepowali miejsce... tak rodzice mnie nauczyli i jakos mi to nie przeszkadza... krolowa nie jestem-korona z glowy nie spadnie jak postoje troche a komus moze to pomoc :tak::tak::tak:

ale oczywiscie to jest osobista sprawa... kazdy robi jak uwaza...

ja dzisiaj list dostalam ze szpitala ze mam na szczepionke przyjsc przeciwko swinskiej ggrypie... :-D:-D:-D chyba sobie zartuja :-D:-D:-D

ja przez piec lat zajmowalam sie dziecmi niepelnosprawnymi ( w tym trzy lata bylam hipoterapeutka), rok w hospicjum jako wolontariuszka.... lubie pomagac ludziom, ale jesli widze ze naprawde potrzebuja tej pomocy.... a wiele kobiet juz po 40-stce czuja sie 80-letnimi babciami!!!!!!!!

Dziewczyny,
Chciałam przypomnieć wam problem Vasa Previa więcej tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...aj-moze-uratowac-zycie-twojego-dziecka-19582/
Jesteśmy teraz akurat na takim etapie ciąży że to badanie jest dla nas odpowiednie. Pamiętajcie USG z kolorowym dopplerem koniecznie z końcówką dopochwową! tylko tak można mieć pewność. jeśli u kobiety stwierdzi się Vasa Previe, to od 30tyg powinna szczególnie na siebie uważać. Nie lekceważcie tego, to może uratować wasze dziecko.

Kiedys byl taki oto dowcip:

Staruszka w tramwaju zagaduje siedzzacego mlodziana:
- Synku, ustapilbys mi miejsca, jestes mlody, jeszcze sie nasiedzisz...
Na co chlopaczek odparl:
- Pani jest juz stara i sie nasiedziala....
:-)

Moze ta ryczaca czterdziecha, chciala sie na zapas nasiedziec...
A tak na powaznie, to rzeczywiscie z Europy pamietam, ze to wlasnie okolodwudziestolatkowie czy wczesnotrzydziestolatkowie najczesciej ustepowali miejsca staruszkom lub ciezarnym. Tutaj solidarnie nikt nikomu nie ustapi :-p

no coś w tym jest, ale nigdy nie zapomne sytuacji z warszawy sprzed kilku lat (jakieś 5-6) kiedy siedział sobie w tramwaju młody chłopak, a nad nim starszy pan, ale bez przesady nie aż tak stary ;-) w każdym razie wisi nad nim i się nagle odzywa, że ta młodzierz taka niewychowana, takie chamstwo rośnie, nawet miejsca staruszkowi nie ustąpią. chłopak się zmieszał... więc postanowił wstać... ludzie zamarli, bo koleś jak wstał okazało się, że nie ma nogi, a z drugiej strony pod ręką miał kule, na które nikt nie zwrócił uwagi... wiecie co zrobił dziadek? usiadł... nóż mi się w kieszeni otworzył... połowa tramwaju zaczęła komentować zachowanie dziadka, ktoś oczywiście ustąpił chłopakowi miejsca, ale jak dziadyga śmiała usiąść w takiej chwili i nie przeprosić!!!!! Starzy ludzie potrafią być okrutni

reklama
Hello Girls!
Nie bylo mnie,bo nie mialam netu,a do tego mnie zagrypowalo-normalnie,a nie po swinsku ;o)
Za 2godziny mam drugie USG...Dowiemy sie jak ma sie nasze dziecie i moze(liczymy na to troche) jakiej jest plci...zeby moc je zwac po imieniu.
Trzymajcie kciuki!Buziaki!

i jak???? opowiadaj:-)

Do góry