reklama
Elma
Małgosia
Ja mam wizytę jutro, trochę się denerwuję Ciekawe co powie na te moje plamienia Mam nadzieję ze nie karze mi znowu leżeć i ze z dzidziusiem wszystko jest dobrze.
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Witam mamusie
Trzymam za Was wszystkie hurtem kciuki , żeby zbliżające się wizyty przyniosły same pomyślne wieści. Ja wizytę mam dopiero 13 listopada - w gabinecie nr 13 - ale wierze że to nie będzie miało nic wspólnego z pechową 13
Te wizyty co miesiąc to dla mnie jakaś masakra...gdybym mogła biegałabym co tydzień do ginca, żeby sprawdzał jak się ma mój maluszek...a pomyśleć że kiedyś zapierałam się nogami i rękami przed wizytą...
Trzymam za Was wszystkie hurtem kciuki , żeby zbliżające się wizyty przyniosły same pomyślne wieści. Ja wizytę mam dopiero 13 listopada - w gabinecie nr 13 - ale wierze że to nie będzie miało nic wspólnego z pechową 13
Te wizyty co miesiąc to dla mnie jakaś masakra...gdybym mogła biegałabym co tydzień do ginca, żeby sprawdzał jak się ma mój maluszek...a pomyśleć że kiedyś zapierałam się nogami i rękami przed wizytą...
kamisia 1101 co do "13" to nie jest pechowa ja 13 czerwca brałam ślub i 13 lutego odbieraliśmy obrączki od złotnika hehe i to wszystko świadomie a nie z przypadku ta trzynastka tak na przekór.
trzymam kciuki za ciężaróweczki które wybierają się o lekarza!;-)
trzymam kciuki za ciężaróweczki które wybierają się o lekarza!;-)
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
wczoraj w pociągu pierwszy raz ustąpiono mi miejsce... dziwne doświadczenie... bardzo miłe, bo ustąpiła mi miejsce dziewczyna na oko w moim wieku, a kobieta po 40 nad którą stałam widziałam jak walczyła ze sobą patrząc to raz na okno to raz na mój brzuch. Ta młoda mnie przeprosiła, bo nie zauważyła wcześniej, a mówi się, że to młodzi ludzie są niewychowani.
Kiedys byl taki oto dowcip:
Staruszka w tramwaju zagaduje siedzzacego mlodziana:
- Synku, ustapilbys mi miejsca, jestes mlody, jeszcze sie nasiedzisz...
Na co chlopaczek odparl:
- Pani jest juz stara i sie nasiedziala....
:-)
Moze ta ryczaca czterdziecha, chciala sie na zapas nasiedziec...
A tak na powaznie, to rzeczywiscie z Europy pamietam, ze to wlasnie okolodwudziestolatkowie czy wczesnotrzydziestolatkowie najczesciej ustepowali miejsca staruszkom lub ciezarnym. Tutaj solidarnie nikt nikomu nie ustapi
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
ja nie ustepuje babciom....
po pierwsze na starosc bede gnila na wsi gdzie nikt z miejsca mi nie bedzie musial schodzic
a poza tym jak jej sie chce lotoc w tym wieku po poznaniu i na to ma sily to na postanie dwoch przystankow tez je znajdzie4...
a najgorsze sa te stare pindrowy na obcasach i na glos wymuszajace ustapienie jej miejscaq - wrrrr....
po pierwsze na starosc bede gnila na wsi gdzie nikt z miejsca mi nie bedzie musial schodzic
a poza tym jak jej sie chce lotoc w tym wieku po poznaniu i na to ma sily to na postanie dwoch przystankow tez je znajdzie4...
a najgorsze sa te stare pindrowy na obcasach i na glos wymuszajace ustapienie jej miejscaq - wrrrr....
Forget-me-not
Fanka BB :)
ja nie ustepuje babciom....
Umarłabym ze wstydu, gdyby wisiała nade mną w tramwaju/autobusie starsza kobieta, a ja grzałabym miejsce.
Może jestem bardziej wyczulona na punkcie starszych osób, bo przeszłam przez raka mojej babci i wieloletniego Parkinsona u mojego dziadka. Starość sama w sobie jest wystarczająco przykra, napatrzyłam się wystarczająco w szpitalach jak cierpią starzy ludzie.
Żal mi patrzeć jak młodzi ludzie nagle ślepną w komunikacji miejskiej, bo nad nimi wisi staruszka. Ciśnie się na usta pytanie: zmiana pokoleniowa, czy zwykły brak wychowania?
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
no rozumiem, ja za to wyczulona nie jestem, moi dziadkowie i babcie jezdza na rowerach ( moj dziadek nawet mnie przesciga jak robimy zawody) babcie tez tak po ogrodkach biegaja!!!!!
wiec w moich oczach starosc nie oznacza niedoleznosc.......
wiec w moich oczach starosc nie oznacza niedoleznosc.......
reklama
brak wychowania, zdecydowanie, wielka szkoda:-(Żal mi patrzeć jak młodzi ludzie nagle ślepną w komunikacji miejskiej, bo nad nimi wisi staruszka. Ciśnie się na usta pytanie: zmiana pokoleniowa, czy zwykły brak wychowania?
trzymam kciuki za wszystkie kwietniowki co maja teraz na dniach wizyty u lekarza