reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
właśnie jaki u was jest koszt USG 4D ? czytałam, że 4D lepiej wykonać po 30tyg ciąży, a wcześniej zwykłe USG - ono wystarczy, aby potwierdzić płeć.

3D i 4D wcale nie trzeba robić, płeć rzeczywiście można spokojnie poznać na zwykłym. Ja robię to tylko i wyłącznie po to, żeby mieć pamiątkę ;-) Moj gin ma aparat gdzie poprostu przełącza się między widokami i widać dziecko w trójwymiarze.

Co do terminu wykonania USG 3D - ja z kolei slyszalam ze najlepiej wykonać je w połowie ciąży, bo widać wtedy całego dzidziusia, później nie miesci się już w całości na monitorze.
U mnie się tak szczęśliwie składa, że mam to badanie w abonamencie medycznym, więc nie zastanawiam się, tylko będę robić - ale z tego co wiem, jest rzeczywiście drogie, w Krakowie ok 300 pln.

no ja chyba w takim razie też pójdę jakoś w 20tyg na USG i zrobie te badania prenatalne. w piątek o tym pogadam z moją ginką. właśnie jaki u was jest koszt USG 4D ? czytałam, że 4D lepiej wykonać po 30tyg ciąży, a wcześniej zwykłe USG - ono wystarczy, aby potwierdzić płeć.

3d chyba najlepiej robic tez kolo polowy do 28 tc , tak jak pisala forget-me-not, pozniej dzidzia jest 'w kawalkach' i nie ma tak ladnej pamiątki, ja znalazlam za 250, tez kraków

polowkowe usg to jedno a 'genetyczne' przy okazji to inna rzecz

My na USG wybieramy się na początku grudnia- chciałabym już na Mikołaja wiedzieć czy przypuszczenia mojego ukochanego co do płci się spelnią:)nagramy sobie malinke znowu na płytkę...teraz to już będziemy buźkę ładnie widzieć:)
Usg z 12 tyg też nagrałam....świetna sprawa:-)
Kurcze od rana mam dziś straszne skurcze łydek, i taie uczucie jakbym zakwasy miała, a to raczej nie możliwe:shocked2:

2nn3lbetd9e6dbef.png

ech.... a jeszcze niedawno wpisywałsmy sie na forum bo ujzeniu dwóch kreseczek, a tu już usg połowkowe :-)

czas szybko leci...

i za chwile nasze dzieci bedą mature zdawały:-)

ech.... a jeszcze niedawno wpisywałsmy sie na forum bo ujzeniu dwóch kreseczek, a tu już usg połowkowe :-)

czas szybko leci...

i za chwile nasze dzieci bedą mature zdawały:-)

ale to dzieci sie starzeją, my na szczescie zawsze bedziemy mlode i piekne:) tez tak czasem z mezem sobie rozmawiamy, dopiero co maluszek siedzial w brzuszku, teraz ma 17 mcy, a za chwile z dziewczyna przyjdzie ze sie zenic chce... takie zycie

ale to dzieci sie starzeją, my na szczescie zawsze bedziemy mlode i piekne:) tez tak czasem z mezem sobie rozmawiamy, dopiero co maluszek siedzial w brzuszku, teraz ma 17 mcy, a za chwile z dziewczyna przyjdzie ze sie zenic chce... takie zycie

hehe dokładnie i masz racje - na szczęscie nas czas omija ;-)

My na USG wybieramy się na początku grudnia- chciałabym już na Mikołaja wiedzieć czy przypuszczenia mojego ukochanego co do płci się spelnią:)nagramy sobie malinke znowu na płytkę...teraz to już będziemy buźkę ładnie widzieć:)
Usg z 12 tyg też nagrałam....świetna sprawa:-)
Kurcze od rana mam dziś straszne skurcze łydek, i taie uczucie jakbym zakwasy miała, a to raczej nie możliwe:shocked2:
kochana a czy duuuzo chodzilas ?? ja mam tak jak dzien wczesniej zaliczam dluuugi spacer :D...

właśnie o to chodzi że nie chodzę prawie wcale:-D bo pogoda nie dopisuje. Tyle co do samochodu i potem na jakieś zakupy. Jedyny wysiłek jaki mam do pokonania to wejście na 4 piętro.
tak mnie coś w nocy chwyciło i nie chce puścić....:sorry2:

2nn3lbetd9e6dbef.png

reklama
Do góry