reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Mój mały też preferuje lewą pierś i już prawie karmię tylko lewą! w nocy jeszcze troche z prawej ale w niej juz za duzo nie ma!
Elvie zazdroszcze CI, że Lenka weźmie butlę z mlekiem, mój mały gardzi butlą! nie bedzie jadł wcale jak mu nie dam cyca! Ale pocieszajace jest to, ze jak musze gdzies wyjsc na caly dzien, np. do szkoły, to maz mowi, ze sie porzuca, ale jak zgłodnieje to wypije butle. Marudzi tylko przy mamie!!!
nie martw sie, nie jestes sama. Moj syn rowniez glodowac bedzie a mleka z butli nie wypije... sok i wode tak, ale MM nie ruszy.

Wronka, super ze Borysiatko sie w koncu przelamalo. a Zawadzka odpisala?

co do piersi to Seb tez woli lewa, ale karmie go z obu. Robie tak, ze klade sie jak do karmienia z lewej, ale przerkecam sie lewej na brzuch i karmie jednak z prawej. Tak w dzien kombinuje, bo w nocy je jak leci:)

reklama
a mój preferował bardziej prawy, zreszta butle mu podaje tez z prawej strony...co dzieć to obyczaj:)
bosch, jaką Antolek śmierdzącą bombe biologiczną zostawił w pieluszce po tej ogórkowej na obiad :/ fuu

moje dziecko też jest obecnie tylko na lewej piersi!!
Onka słyszałam własnie taka teorie, ze dziecko słyszy matczyne serce i to go uspokaja.

Wronka własnie wiem, że konsekwencja przy dzieciach to podstawa. Ja mam z tym problem. Podam przykład. Siostra ma dziecko 1,5 roczne i z praktyki poleciła mi, (poniewaz mały od 1,5 miesiaca ma problemy z zasnieciem) zebym polozyła go po kapieli nakarmieniu do łożeczka, powiedziała dobranoc i wyszła, jak dziecko placze wrócic poglaskac po głowce, poczekac i do skuutku az usnie.
Nie udało sie! Poryczałam sie razem z nim!
Dlatego musze sie nastroic do odstawienia bo bez placzu sie nie obedzie. Ja jakos nie potrafie patrzec jak mi dziecko sie zanosi placzem!

Wronka własnie wiem, że konsekwencja przy dzieciach to podstawa. Ja mam z tym problem. Podam przykład. Siostra ma dziecko 1,5 roczne i z praktyki poleciła mi, (poniewaz mały od 1,5 miesiaca ma problemy z zasnieciem) zebym polozyła go po kapieli nakarmieniu do łożeczka, powiedziała dobranoc i wyszła, jak dziecko placze wrócic poglaskac po głowce, poczekac i do skuutku az usnie.
Nie udało sie! Poryczałam sie razem z nim!
Dlatego musze sie nastroic do odstawienia bo bez placzu sie nie obedzie. Ja jakos nie potrafie patrzec jak mi dziecko sie zanosi placzem!

Zgadzam się w pełni z siostrą. Ja niestety też czasem wymiękam, i czasem myślę, że przy Igorku byłam twardsza:zawstydzona/y:, albo on był mniej wytrwały w płaczu. Z wieczornym zasypianiem nie popuszczam, pewnie dlatego, że czuję, że sama potrzebuje tej chwili samotności lub spędzenia chwil tylko z B, ale już od ponad miesiąca próbuję oduczyć Alicję jedzenia w nocy i zawsze wymiękam. Ostatnio wyjechałam i B mówi, że się w nocy nie budziła, co świadczy o tym, że to moja obecność, a nie głód ją budzi, ale jakoś nie mogę słuchać jak tak płaczę.

bylam dzis u mojej gin bo musialam sie zglosic na badanie na raka - cytologia, usg piersi itp.. i od razu zagadala mnie czemu nie przychodze po recepte na tabletki antykoncepcyjne, to jej mowie ze to nie dla mnie i ze moze sprobuje z plastrami, to ona na to ze plastry sa glupie i duze i trzeba co tydzien zmieniac i polecila mi pierscien, nigdy o tym nie slyszalam..., to jest taki silikonowy pierscien, wklada sie go tam:-) w pierwszy dzien miesiaczki na 3 tygodnie, potem wyciaga na tydzien przerwy - w tym czasie przychodzi @, a potem znowu nastepny sie wklada na 3 tygodnie, czyli raz w miesiacu trzeba pamietac zeby go wlozyc i po 3 tyg. wyciagnac, ma malo hormonow bo chroni direkt tam w srodku i nie przechodzi przez zoladek jak pigulka co ma duzo hormonow, w niczym nie przeszkadza, reguluje doskonale miesiaczki... same plusy mi gadala, takze wyprobuje to, slyszalyscie cos o tym????

reklama
Do góry