reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

bylam dzis u mojej gin bo musialam sie zglosic na badanie na raka - cytologia, usg piersi itp.. i od razu zagadala mnie czemu nie przychodze po recepte na tabletki antykoncepcyjne, to jej mowie ze to nie dla mnie i ze moze sprobuje z plastrami, to ona na to ze plastry sa glupie i duze i trzeba co tydzien zmieniac i polecila mi pierscien, nigdy o tym nie slyszalam..., to jest taki silikonowy pierscien, wklada sie go tam:-) w pierwszy dzien miesiaczki na 3 tygodnie, potem wyciaga na tydzien przerwy - w tym czasie przychodzi @, a potem znowu nastepny sie wklada na 3 tygodnie, czyli raz w miesiacu trzeba pamietac zeby go wlozyc i po 3 tyg. wyciagnac, ma malo hormonow bo chroni direkt tam w srodku i nie przechodzi przez zoladek jak pigulka co ma duzo hormonow, w niczym nie przeszkadza, reguluje doskonale miesiaczki... same plusy mi gadala, takze wyprobuje to, slyszalyscie cos o tym????

mój ginio mi tez to polecał, wiec pewnie w PL jest tez mi dal ulotke i chwalil, tylko ja głupia ciotka ulotke zgubiłam...

Mi Wronka polecała ostatnio ketonal i zdziałał cuda :-)

taaa, ketonal = siła * gwałt...pomaga, bo silne jak cholera...ale nie przesadzajcie z tym ketonalem...

reklama
Poczytałam trochę na forach o tym pierścieniu i 8/10 facetów go wyczuwa. Włożyć niby źle nie można. No i na 3h można wyjąć, ale tylko raz w ciągu 3tygodni. Podpytam moją gin. przy kolejnej wizycie, bo ciekawa jestem.
Justa - koniecznie opisz wrażenia;-)

Justa - nuva ring stosuje moja przyjaciółka już 1.5 roku i bardzo zadowlona , wcześniej miała plastry ale po jakimś czasie naokoło plastra robiła jej sie reakcja alergiczna . Marudziła też że jak latem sobie naklejała na tyłku to np spodniami potrafiła go zerwać . Ten pierścień ma tez podobo dość mało hormonów i jest dobrze tolerowany

Justa koniecznie opisz wrażenia, nie tylko swoje, że się tak wyrażę;-)
Takie coś to myślę, że bardzo by mi pasiło, jakoś wcześniej nie słyszałam o tym. Swojego gina też muszę na następnej wizycie wypytać. No i ciekawe czy karmiąc mogłabym to używać, ale jak działa miejscowo to pewnie tak.

ja o tym pierscieniu slyszalam:) ostatnio na TVN Style byl jakis program i mowili o antykoncepcji o przedluzonym dzialaniu, mowili np o tym pierscieniu. Ja sie zastanawialam nad zastrzykiem anty ale za duzo zlych rzeczy sie naczytalam w necie...a ten pierscien mysle ze nieglupie rozwiazanie
he he, to chyba ten sam program ogladalysmy:) zastrzyki odradzam, nie znam nikogo kto bylby z nich zadowolony. Zreszta nawet w tym programie babka odradzala, bo to bardzo silna dawka hormonow. Zreszta zdaje sie ze Kamisia je miala i tez narzekala bardzo na nie.

Ostatnia edycja:
Poczytałam trochę na forach o tym pierścieniu i 8/10 facetów go wyczuwa. Włożyć niby źle nie można. No i na 3h można wyjąć, ale tylko raz w ciągu 3tygodni. Podpytam moją gin. przy kolejnej wizycie, bo ciekawa jestem.
Justa - koniecznie opisz wrażenia;-)

a moze to wlasnie dobrze?
jakies takie nowe, dodatkowe doznania????
Jak dla kobiety gumki prazkowane, wypustkowe itd
:-D

O tym pierścienu już w październiku rozmawiałam z moim ginem, bo mówiłam mu że po tabletkach to libido mam poniżej 0 i już tabletek nie chce a na żadne spirale się nie pisze... bo nie, plastry też nie dla mnie, no i absolutnie nie zastrzyk.. Polecił mi to. Mówił że cena przybliżona do moich tabsów a pamiętać o braniu nie trzeba no i nie ma skutków ubocznych w postaci spadku libido... ale z założeniem musze czekac aż się nadżerki pozbędę... ide teraz w czwartek. Zobaczymy co mi powie. Trochę się boje.
Miała któraś wymrażaną nadżerkę?? Jak się po tym czułyście? Bo ja do gina mam dość daleko a jade sama samochodem... i nie wiem... czy brać kogoś żeby mnie zawiózł??

Katik he he he ;-)

Od porodu strasznie często muszę siusiu. W ciąży to normalne, ale teraz to mnie niepokoi i jest strasznie uciążliwe. W nocy przebudzam się do 5 razy, w ciągu dnia co1h-1,5h muszę do toalety,bo tak ciśnie. Czy to normalne? Piję bardzo mało, góra 1l płynów na dobę. Ponadto zauważyłam, że strasznie wysypało mnie drobnymi pieprzykami na ręcach, twarzy, plecach i na dokładkę od 1,5 tyg strasznie mnie boli z tyłu z lewej strony, ale nie potrafię zlokalizować bólu, nie wiem czy to mięśnie, kości czy nerka. okropnie mi się śpi, a noszenie małego to udręka. Myślicie, że to wszystko może być jakoś powiązane?

reklama
Od porodu strasznie często muszę siusiu. W ciąży to normalne, ale teraz to mnie niepokoi i jest strasznie uciążliwe. W nocy przebudzam się do 5 razy, w ciągu dnia co1h-1,5h muszę do toalety,bo tak ciśnie. Czy to normalne? Piję bardzo mało, góra 1l płynów na dobę. Ponadto zauważyłam, że strasznie wysypało mnie drobnymi pieprzykami na ręcach, twarzy, plecach i na dokładkę od 1,5 tyg strasznie mnie boli z tyłu z lewej strony, ale nie potrafię zlokalizować bólu, nie wiem czy to mięśnie, kości czy nerka. okropnie mi się śpi, a noszenie małego to udręka. Myślicie, że to wszystko może być jakoś powiązane?

kochana Ty to do lekarza idz! badania zrob i wogole...niepokojace te objawy w sumie, moze cos z nerkami albo pecherzem sie dzieje...lepiej sprawdzic niz sie meczyc...

ten pierscien nie glupie rozwiazanie ale jakos nie wiem czy to dla mnie...z drugiej strony po tabletkach (biore Cilest) libido tez ponizej zera...myslalam o tych zastrzykach ale w sumie nie slyszalam zadnej pozytywnej opinii o nich wiec odpadaja...myslalam tez o plastrach ale tez nie wiem czy to by sie u mnie sprawdzilo..

Do góry