reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
Aha,to ja jeszcze mam takie pytanie...
Jak to jest z Waszymi brzuszkami po cc?W sensie o bliznie mowie.Moja jest cienka,ale ewidentna.Na szczescie w srodku wszystko jest ok.Wiem,ze to dopiero 8msc,ale myslalam ze bedzie mniej widoczna,a tu taki "banan" :-(

Moja jest widoczna , ale teraz mniej niż po poprzedniej poprzednia była wstrętna .
teraz miałam szyte jakoąs specjalną nicią bardzo cieniutką i jest ok .
Ale nie ma co porównywac bo mi się bliznowce robiś po poprzedniej własnie miałam

u mnie jest bardzo cieniutka kreseczka i tylko troche rozowa, duzo zbladla, spoko to wyglada, myslalam ze bedzie gorzej, i juz nie mam tego durnego uczucia jakby znieczulenia... wszystko wrocilo do normy, a u mojej kuzynki dopiero po roku wrocilo do normy, ciagle miala to dziwne uczucie tam w obrebie tej rany...

u mnie jest jeszcze widoczna, miejscami jeszcze rozowa, a miejscami prawie w kolorze skory. Taka w paski troche;-) "znieczulenia" tez juz nie mam w obrebie blizny na szczescie, bo strasznie mnie to denerwowalo.

Aniam, jak nie masz nic przeciwko to powiedz mi czy 2gie ciecie bylo nizej czy wyzej 1go? bo chyba nie cieli po starym szwie? a moze tak? jak to sie odbywa?

Aniam, jak nie masz nic przeciwko to powiedz mi czy 2gie ciecie bylo nizej czy wyzej 1go? bo chyba nie cieli po starym szwie? a moze tak? jak to sie odbywa?

Co prawda nie do mnie pytanie, ale odpowiem: przy drugim wycinają pierwszy szew więc jest w tym samym miejscu, tylko zszyć mogą lepiej lub gorzej.

To znaczy,ze mi sie trafilo na zlego szewca hi hi hi ;-)
Ja mam nadzieje,ze o ile w przyszlosci bede miala szczescie ponownie zajsc w ciaze,to wolalabym tym razem rodzic naturalnie.
Stad moje pytanie...wiem,ze najlepiej wstrzymac sie przynajmniej 2 lata po cc,do zajscia w ciaze,tym bardziej jezeli chce sn,ale jakie jest Wasze zdanie o tym?Pytam,bo chcialabym zeby moje dzieci nie mialy zbyt duzej roznicy wieku,ale nie chce byc w zbytnim "pospiechu".

Ja rok po CC już byłam w ciązy i nie było przeciwskazań do porodu SN
Najlepiej jakbyś poszła do gina zrobiła USG blizny i spytała jak to widzi

u mnie jest jeszcze widoczna, miejscami jeszcze rozowa, a miejscami prawie w kolorze skory. Taka w paski troche;-) "znieczulenia" tez juz nie mam w obrebie blizny na szczescie, bo strasznie mnie to denerwowalo.

Dokładnie trobia w tym samym miejscu , tylko drugie CC trwa chwilkę dłużej bo cięzej im tam w środku się dostać bo jest blizna i tam chyba też wycinają . A jak wiadomo czesto się jakies zrosty itp robią . Ale najpierw zanim dziecko wyciągną wycinają z brzucha starą blizne ( oczywiście nie omieszkałam spytac czy by mi gratis tłuszczu nie oddessali przy okazji )

Dzis dostalam silne antybiotyki i musze przestac karmic mala piersia. Lekarz stwierdzil, ze jesli bardzo chce karmic (generalnie to taaaaaakie oczy zrobila, jak uslyszala ze Konstancja ma juz prawie 8 miesiecy, a ja ja ciagle mam na piersi), to po kuracji moge wrocic do karmienia. Tyle, ze jesli mam juz przestac karmic, to na dobre. No i lekarka stwierdzila, ze po kuracji antybiotykowej mam przyjsc i ona mi da leki na zatrzymanie laktacji.
Pytanie brzmi:

Co sadzicie o farmakologicznym zatrzymywaniu laktacji?

Zielona - u mnie mleka bylo dla Polki , i kolejnego malucha.
Dzis piersi sa juz praktycznie miekkie,i chyba puste.
Szalwia, plus minimalnie ograniczyc picie, i da sie rade bez tabletek.

reklama
Do góry