u mnie cera niestety się popsuła;-);-);-) dziewczyny,możemy używać balsamy brązujące?blada jestem jak śmierć...na samoopalacz się nie skuszę,bo zawsze stawałam się po nim POMARAŃCZOWA...solarium odpada...używacie jakiś kremów brązujących?
reklama
aga002
Fanka BB :)
to ja mam troszke inaczej :].....
cera masakryczna :d......
ale za to wlosy i paznokcie szybko rosna......
przebarwienia mam na calych posladkach..... i troche na brzuchu i plecach.... nic nie mowie o cellulicie ale to pikus !!!
i brazowieje masakrycznie - wszyscy zauwazyli ... a kiedy niewyspana jestm wygladam jak smierc , wory pod oczami i momentalbnie wszystkie zaczerwienienia wychodza....
a i pierwszy raz w zyciu mam rumience , caaaly czas !!
u mnie to samo cera tragedia nie dość ,że pryszcze zaczęły wyskakiwać to jeszcze worki po oczami. Na całe szczęście nie mam jeszcze przebarwień ale....co się odwlecze :-). Mój szanowny M. prosił mnie, żebym zaczekała z kolorem na włosach do II trymestru a odrosty mam piękne ( na całe szczęście ,ze produkują fajne czapki na włosy) teraz jak mam zrobić sobie kolor to słyszę zostaw, zrobisz zna święta--uwielbiam jak facet wtrąca się do takich spraw
Co do dziwnych krostek dziś znalazłam kilka na piersiach
A w 1-szej ciąży było tak inaczej ,skóra idealna a takich włosów nie miałam ani nigdy wcześniej ani później
Kochana ale sie wogole nie opalam !!!... od 3 miechow siedze w domu a skora sama brazowieje ot tak !!! serio DD!!!!
no to faktycznie nietypowo :-) w takim razie zazdroszczę ;-)
a co do cery to też mi się popsuła, chociaż są dni, że jest z nią lepiej...
u mnie cera niestety się popsuła;-);-);-) dziewczyny,możemy używać balsamy brązujące?blada jestem jak śmierć...na samoopalacz się nie skuszę,bo zawsze stawałam się po nim POMARAŃCZOWA...solarium odpada...używacie jakiś kremów brązujących?
szczerze powiem, że nie wiem, a w sumie można by było. pewnie trzeba poszukać na jakiś forach, albo najlepiej spytać lekarza. ja też po samoopalaczach jestem pomarańczowa dlatego tylko brązujące używałam czasami. ale odkąd jestem w ciąży to nie używam...
:-) ja bardzo rzadko używałam takich specyfików jak np balsamy brązujące.ale teraz mało tego,że ciągle niewyspana,worki pod oczami,syfki na buzi,to jeszcze buzia blada jak diabli... włosy tydzień temu pozwoliłam sobie zafarbować...i aż się uśmiechnęłam do odbicia w lusterku:-) ech,te baby;-)
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
Mi sie wydaje ze chyba mozna - ale lepiej lekarza spytac !....u mnie cera niestety się popsuła;-);-);-) dziewczyny,możemy używać balsamy brązujące?blada jestem jak śmierć...na samoopalacz się nie skuszę,bo zawsze stawałam się po nim POMARAŃCZOWA...solarium odpada...używacie jakiś kremów brązujących?
moze jedz wiecej warzyw i owocow czy czegos co ma witamine D.....
Witamina D - słoneczna witamina
http://www.baby-shower.pl/CIAZA/Porady/Witamina-D-moze-zapobiegac-infekcjom-plodu.html
http://www.baby-shower.pl/AKTUALNOS...ko-bakteryjnego-zapalenia-pochwy-w-ciazy.html
Kochana ja juz w 13 tc sie farbowalam.... uzylam naprawde boskiej farby essential color schwarzkopfa - farba wogole nie smierdzi a nawet ladnie pachnie i jest tak delikatna dla wlosow ze to obled !!! oxczywiscie farbowalam sie przy otwrtym oknie by jednak niczego nie wciagac nosem ;P!!!!u mnie to samo cera tragedia nie dość ,że pryszcze zaczęły wyskakiwać to jeszcze worki po oczami. Na całe szczęście nie mam jeszcze przebarwień ale....co się odwlecze :-). Mój szanowny M. prosił mnie, żebym zaczekała z kolorem na włosach do II trymestru a odrosty mam piękne ( na całe szczęście ,ze produkują fajne czapki na włosy) teraz jak mam zrobić sobie kolor to słyszę zostaw, zrobisz zna święta--uwielbiam jak facet wtrąca się do takich spraw
Co do dziwnych krostek dziś znalazłam kilka na piersiach
A w 1-szej ciąży było tak inaczej ,skóra idealna a takich włosów nie miałam ani nigdy wcześniej ani później
To tak jak u mnie, teraz to masakra mnie zasypalo - lawina stulecia !!!no to faktycznie nietypowo :-) w takim razie zazdroszczę ;-)
a co do cery to też mi się popsuła, chociaż są dni, że jest z nią lepiej...
Katik
...jestem mamą...
Co do farbowania, to ja tez sie wstrzymalam, i dopiero wczoraj zrobilam sie na bostwo, a juz patrzyc na siebie nie moglam. Jedyne co poradzili mi w salonie, ze zamiast farby na cala glowe lepiej zrobic pasemka badz balejaz... farba nie dochodzi tak bardzo do skory glowy i szkodliwe substancje tym bardziej nie maja szans na przenikniecie.
A ja od kilku dni zauwazylam, ze sutki mi pociemnialy... dziwne, wydawalo mi sie, ze to pozniej powinno sie stac.
A ja od kilku dni zauwazylam, ze sutki mi pociemnialy... dziwne, wydawalo mi sie, ze to pozniej powinno sie stac.
CERA: U mnie cera była masakryczna, ale tylko na początku. Teraz organizm chyba tą burzę hormonów ogarnął i w sumie nie ma większej różnicy niż przed ciążą.
BALSAMY: Z balsamami opalającymi bym uważała!! Sprawdzajcie składy! I lepiej zapytać gin. Moje Oriflame naturalne, a mimo to ulubiony Radiance odstawiłam i nie tęsknię;-)
WŁOSY: Włosów nie farbuję. Udało mi się w marcu trafić na farbę, która ma dosłownie identyczny kolor jak mój naturalny i uwolniłam się tym sposobem od farbowania. Podcinam regularnie końcówki i czasem najdzie mnie ochota na prostowanie. Siwa jeszcze nie jestem to po co włosy niszczyć;-) Na początku mi bardzo wypadały, teraz jakby mniej. Fryzjerka to nadmierne wypadanie zauważa u wielu klientek i tłumaczy zmianą klimatu, wcale nie ciążą..
BALSAMY: Z balsamami opalającymi bym uważała!! Sprawdzajcie składy! I lepiej zapytać gin. Moje Oriflame naturalne, a mimo to ulubiony Radiance odstawiłam i nie tęsknię;-)
WŁOSY: Włosów nie farbuję. Udało mi się w marcu trafić na farbę, która ma dosłownie identyczny kolor jak mój naturalny i uwolniłam się tym sposobem od farbowania. Podcinam regularnie końcówki i czasem najdzie mnie ochota na prostowanie. Siwa jeszcze nie jestem to po co włosy niszczyć;-) Na początku mi bardzo wypadały, teraz jakby mniej. Fryzjerka to nadmierne wypadanie zauważa u wielu klientek i tłumaczy zmianą klimatu, wcale nie ciążą..
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
Co do farbowania, to ja tez sie wstrzymalam, i dopiero wczoraj zrobilam sie na bostwo, a juz patrzyc na siebie nie moglam. Jedyne co poradzili mi w salonie, ze zamiast farby na cala glowe lepiej zrobic pasemka badz balejaz... farba nie dochodzi tak bardzo do skory glowy i szkodliwe substancje tym bardziej nie maja szans na przenikniecie.
Kochana i tu sie nie zgodze.... mi lekarz powiedzial z koncem 1 trymestru moge spokojnie farbowac wlosy, i tu nie chodzi ze to sie wchlania, bo teraz farby sa bez tych takich trujacych gowien, ale o "opary".... tak samo jak nie "wdychac" farby podczas remontu tak nie "wdychac" farby do wlosow(a dokladnie ich oparow)!!!!!
reklama
jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
oj ile ja bym oddala by trafic na farbe w moim odcieniu..... staram sie juz jakis czas i zawsze mam odrost ....CERA: U mnie cera była masakryczna, ale tylko na początku. Teraz organizm chyba tą burzę hormonów ogarnął i w sumie nie ma większej różnicy niż przed ciążą.