reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

no ale od rana cisza :-( nic mnie nie rusza dalej... skurczy brak :-( mały się kręci normalnie... no i już dalej nie plamię tak mocno... całe gatki sobie rano pobrudziłam na brunatno, ale teraz już nic :-( hlip...

reklama
no ale od rana cisza :-( nic mnie nie rusza dalej... skurczy brak :-( mały się kręci normalnie... no i już dalej nie plamię tak mocno... całe gatki sobie rano pobrudziłam na brunatno, ale teraz już nic :-( hlip...

KICI -może zadzwon do gina i dopytaj...
bo albo te reszta czopu albo rzeczywiście akcja się rozkreca

Mój do doktor też za każdym razem zagląda, już ma stały rytuał: "Witam, jak się czujemy (tu następuje uścisk dłoni), zapraszam tam" i od razu zasuwam na fotel. Potem się ważę, USG jeśli nie dokładne, to chociaż serduszka słuchaliśmy, ciśnienie,skierowanie na badania,pytania i wątpliwości, 80-90zł i do widzenia.

Wczoraj byliśmy i mogę powiedzieć UFFFFFFF. Ostatnio gdzieś się doktorowi schowało jedno naczynie w pępowinie i stwierdził, że może być dwunaczyniowa. Oczywiście zaraz się naczytałam czym to grozi, okazuje się,że niepotrzebnie. Wczoraj się wszystko znalazło, przepływy w porządku, Młoda waży ok3kg, łożysko jeszcze nie dojrzałe i nasz szkrab nigdzie się na razie nie wybiera:-) Aczkolwiek doktor stwierdził,że ostatnio jednej pacjentce powiedział, że w weekend nie urodzi ,a ona urodziła (bezczelna,tak lekarza nie słuchać;-))więc gwarancji nie daje. Mam sobie przyjść za tydzień, liczyć ruchy trzy razy dziennie i zapisywać. No i już się chyba pozbyliśmy drożdża, który wyszedł ostatnio w posiewie. W 3 tygodnie przytyłam 4kg:sorry:masakra,ale doktor tylko westchnął i powiedział,że już krzyczeć na mnie nie będzie.

Kici69 noto spokojnie obserwuj i walizka w pogotowiu.

Ostatnia edycja:
KICI -może zadzwon do gina i dopytaj...
bo albo te reszta czopu albo rzeczywiście akcja się rozkreca

ja nie mam kontaktu telefonicznego z moją gin... niestety... jak coś się zacznie dziać to pojadę... a póki co nic kompletnie się nie rusza... jakby co jestem gotowa do drogi... heh... chciałabym, żeby to było już to

Ja dzisiaj po copiątkowej wizycie i jestem w lekkim szoku
Na dzień dobry oczywiście, było KTG i wykazało skurcze (na ekraniku pokazywało 100 tzn że skurcze 100%???), ale były też ostatnio, więc się nie przejęłam
Potem badanko i okazało się, że szyjka skrócona, rozwarcie na 2cm :szok:
Gin powiedziała, że po badaniu mogę plamić i faktycznie jak przyjechałam do domu to bieliznę miałam poplamioną i sporo takiej brudnej krwi zostało na papierze :eek:
Umówili mnie na nastepny piątek, ale ponoć mam nie dotrwać w dwupaku :szok:
Jeny, jeny oby do 21 wytrzymać!
Poza tym ja lubię być w ciąży, więc mi nie przeszkadza poczekać do terminu :-p

Kici trzymam za Was kciuki :-)

Po mojej dzisiejszej wizycie zadnych rewelacji.Zreszta nie spodziewalam sie niczego innego.:-(
Mialam ktg wszystko w normie skurczy jakichkolwiek brak.No i mialam tez badanie jak wy to mowicie dowcipne.Uwaga drugie w calej ciazy:-D:-D:-D
Bylo baaaardzo bolesne myslalam ze te babe udusze.Dowiedzialam sie tylko ze malej tam dobrze i narazie sie nie szykuje na ten swiat.:-(
Jakby cos sie dzialo to na pogotowie a jak nic to za tydzien spowrotem na ktg i badanko.Ja nie chce tego tygodnia dotrzymac.Dzis mialam rodzic to mial byc moj dzien,a ona mi tu mowi ze powinnam wytrzymac,bo nic sie nie dzieje.:no::no::no:
Zla jestem jak nie wiem co.
Powiedzialam mojej malej ze przez ta upartosc jak sie urodzi to ugryze jej nozke,a ona dalej nic.
Aha i zapomnialam napisac ze mam tego streptocostam agala i tez cos tam.Mam nadzieje ze bedzie oki.

mm&sm no to zaciskamy kciuki!! i czekamy na rozwój akcji;-)

gosiek26 - pociesz się tym, że lekarze często się mylą i wielokrotnie już słyszałam, że oznak porodu nie dostrzegli a ciężarna dzień lub kilka dni po takim badaniu urodziła, wbrew lekarzowi:D

reklama
Gosiek26 mi lekarz w poniedziałek powiedział,że w tym tygodniu powinnam urodzić i co? I na razie nic. Powiedział,że mam 2cm rozwarcia, po wizycie odszedł mi czop, tzn odchodził 4 dni, jeszcze trochę odchodzi i nic. W szpitalu położna powiedziała,że mam nie 2 cm a 1, może 1,5 cm rozwarcia więc czekamy. Najważniejsze aby nasze maluszki były zdrowe, niedługo pewnie się zdecydują i będziemy je tulić :)))

Do góry