reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

U mnie za zwykłą wizytę z mierzeniem ciśnienia, tętna maluszka, bez USG płacę 80zł a za USG inkasuje 140zł a za USG połówkowe 220 z nagraniem na CD. No i oczywiście z tego tytułu że chodzę prywatnie to muszę płacić za wszystkie wyniki i dodatkowe badania. No ale cóż jeżeli zdecyduję się na kolejne dziecko to chyba zacznę chodzić do lekarza z NFZ bo żeby podliczyć te wszystkie wizyty to becikowego na 200% zabraknie.

reklama
cześć kobitki, wczoraj już nie pisałam bo wróciliśmy do domu przed 23 - mój gin miał 2 godzinne opóźnienie:wściekła/y:wyobrażacie to sobie? płacic 130 zł za usg i siedzic na twardym krzesle 2 h????
wczoraj mial pierwszy dzien otwarty swój prv gabinet i chyba niezaplanował wizyt tak jak trzeba....no ale do rzeczy:
USG doppler - wszystko w jak najlepszym porzadku, przeplywy ok, maly główka u dolu a jego hipotetyczna waga na dzień dzisiejszy to 3220:tak:serduszko ładnie bije....jak nie urodzę to 21 kwietnia to mam jechać do niego na wizyte i KTG

Najbardziej złości mnie to że pomimo że chodziłam całą ciąże prywatnie i wydałam kupe kasy to lekarka zlekceważyła wszytstkie symptomy przez które wylądowałam w szpitalu a mogło do tego nie dojść więc po wyjściu natychmiast zmieniłam gina. No nic już wiem że nie zawsze płacić to znaczy byc pod dobrą opieką...

Kingunia przykre ale niestety prawdziwe :-(

W mojego gin w Polsce za wizyte co 4tyg płacę 100zl z "dogłębnym" badaniem+USG 3D
W Czechach nie płacę nic i teraz jeżdżę już co tydzień Badanie+ktg (badania, test PAPPa, posiew... za darmo)

właśnie wróciłam z ip
siedziałam tam 3 godziny

• ktg super choć na początku mały spał i musiały mi brzuch wytarmosić :wściekła/y:, pojedyncze skurcze
  • usg super, ilość wód płodowych idealna, mały ma wymiary idealnie na 40 tydzień, waży około 3800 g, łożysko nawet II stopnia więc jeszcze elegancko, przepływy doplerra super
  • badanie goinekologiczne wykazało że szyjka jest jak była czyli 1-1,5-1,5 tyle tylko że w tył się zgieła, cięzko było ją wymacać i musiałam nogi podkurczać i bolało badania, pani doktor powiedziała że może po tym badaniu coś z nią ruszyć
ogólnie ok jestem stworzona do chodzenia w ciąży :)

mam się stawić na kolejne ktg w sobotę to już będzie 5 dni po terminie i jak nic z szyjką nie ruszy to w poniedziałek lub wtorek będę już musiała zostać w szpitalu
tylko z tego co zrozumiałam nei na wywoływanie tylko tak jak Dagsila, czekanie na cud... :-(

no i mam się obserwować i nawet dzisiaj wrócić jak cokolwiek mnie zaniepokoi bo na tym etapie wszystko sie moze zdarzyc i sytuacja moze lada moment ulec zmianie
a wiec jak odejdą wody
pojawia sie regularne skurcze
nastąpi krwawienie
albo poczuje słabsze ruchy dziecka to mam jechac

właśnie wróciłam z ip

albo poczuje słabsze ruchy dziecka to mam jechac

Super ze jest super -choć czekałam na inne wieści:)

Dżizas ja nie wiem co znaczy słabsze ruchy -bo ta moja złośnica wcale nie chce się ruszać... ściska mnei już w gardle z tego jej lenistwa... S będzie późno dziś wiec też nie ma kto Jej głosem obudzić... grrrrr oszaleję z Nią

Kwiatuszku, ja we wtorek usłyszałam, że jestem stworzona do bycia w ciąży. Szkoda tylko, że do porodów już nie - poprzednio wody mi odeszły, a skurczy mocniejszych się przez 9 godzin nie doczekałam i szyjka do końca 1 cm miała. Obawiam się, że tym razem podobne atrakcje mnie czekają, jeśli nie zrobią od razu cesarki...

Fajnie, że z Tymusiem dobrze, ale niech się chłopak już do roboty weźmie ;-) Zgrali się z Dagową Margolcią :-D

reklama
Kwiatuszku super że z synkiem wszystko dobrze no i życzę żeby może to dogłębne badanie coś tam ruszyło.

Dziewczyny a ja mam pytanie:
ostatnio z badań moczy wyszedł mi ślad ketonów więc powtórzyłam badanie i wyszło już 1,5 a norma jest od 0 do 0,5. Wie może któraś co to może oznaczać i czy jest to groźne w ostatnich tygodniach ciąży. Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź !!!

Do góry