reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

U mnie za zwykłą wizytę z mierzeniem ciśnienia, tętna maluszka, bez USG płacę 80zł a za USG inkasuje 140zł a za USG połówkowe 220 z nagraniem na CD. No i oczywiście z tego tytułu że chodzę prywatnie to muszę płacić za wszystkie wyniki i dodatkowe badania. No ale cóż jeżeli zdecyduję się na kolejne dziecko to chyba zacznę chodzić do lekarza z NFZ bo żeby podliczyć te wszystkie wizyty to becikowego na 200% zabraknie.

reklama
cześć kobitki, wczoraj już nie pisałam bo wróciliśmy do domu przed 23 - mój gin miał 2 godzinne opóźnienie:wściekła/y:wyobrażacie to sobie? płacic 130 zł za usg i siedzic na twardym krzesle 2 h????
wczoraj mial pierwszy dzien otwarty swój prv gabinet i chyba niezaplanował wizyt tak jak trzeba....no ale do rzeczy:
USG doppler - wszystko w jak najlepszym porzadku, przeplywy ok, maly główka u dolu a jego hipotetyczna waga na dzień dzisiejszy to 3220:tak:serduszko ładnie bije....jak nie urodzę to 21 kwietnia to mam jechać do niego na wizyte i KTG

Najbardziej złości mnie to że pomimo że chodziłam całą ciąże prywatnie i wydałam kupe kasy to lekarka zlekceważyła wszytstkie symptomy przez które wylądowałam w szpitalu a mogło do tego nie dojść więc po wyjściu natychmiast zmieniłam gina. No nic już wiem że nie zawsze płacić to znaczy byc pod dobrą opieką...

Kingunia przykre ale niestety prawdziwe :-(

W mojego gin w Polsce za wizyte co 4tyg płacę 100zl z "dogłębnym" badaniem+USG 3D
W Czechach nie płacę nic i teraz jeżdżę już co tydzień Badanie+ktg (badania, test PAPPa, posiew... za darmo)

właśnie wróciłam z ip
siedziałam tam 3 godziny

• ktg super choć na początku mały spał i musiały mi brzuch wytarmosić :wściekła/y:, pojedyncze skurcze
  • usg super, ilość wód płodowych idealna, mały ma wymiary idealnie na 40 tydzień, waży około 3800 g, łożysko nawet II stopnia więc jeszcze elegancko, przepływy doplerra super
  • badanie goinekologiczne wykazało że szyjka jest jak była czyli 1-1,5-1,5 tyle tylko że w tył się zgieła, cięzko było ją wymacać i musiałam nogi podkurczać i bolało badania, pani doktor powiedziała że może po tym badaniu coś z nią ruszyć
ogólnie ok jestem stworzona do chodzenia w ciąży :)

mam się stawić na kolejne ktg w sobotę to już będzie 5 dni po terminie i jak nic z szyjką nie ruszy to w poniedziałek lub wtorek będę już musiała zostać w szpitalu
tylko z tego co zrozumiałam nei na wywoływanie tylko tak jak Dagsila, czekanie na cud... :-(

no i mam się obserwować i nawet dzisiaj wrócić jak cokolwiek mnie zaniepokoi bo na tym etapie wszystko sie moze zdarzyc i sytuacja moze lada moment ulec zmianie
a wiec jak odejdą wody
pojawia sie regularne skurcze
nastąpi krwawienie
albo poczuje słabsze ruchy dziecka to mam jechac

właśnie wróciłam z ip

albo poczuje słabsze ruchy dziecka to mam jechac

Super ze jest super -choć czekałam na inne wieści:)

Dżizas ja nie wiem co znaczy słabsze ruchy -bo ta moja złośnica wcale nie chce się ruszać... ściska mnei już w gardle z tego jej lenistwa... S będzie późno dziś wiec też nie ma kto Jej głosem obudzić... grrrrr oszaleję z Nią

Kwiatuszku, ja we wtorek usłyszałam, że jestem stworzona do bycia w ciąży. Szkoda tylko, że do porodów już nie - poprzednio wody mi odeszły, a skurczy mocniejszych się przez 9 godzin nie doczekałam i szyjka do końca 1 cm miała. Obawiam się, że tym razem podobne atrakcje mnie czekają, jeśli nie zrobią od razu cesarki...

Fajnie, że z Tymusiem dobrze, ale niech się chłopak już do roboty weźmie ;-) Zgrali się z Dagową Margolcią :-D

reklama
Kwiatuszku super że z synkiem wszystko dobrze no i życzę żeby może to dogłębne badanie coś tam ruszyło.

Dziewczyny a ja mam pytanie:
ostatnio z badań moczy wyszedł mi ślad ketonów więc powtórzyłam badanie i wyszło już 1,5 a norma jest od 0 do 0,5. Wie może któraś co to może oznaczać i czy jest to groźne w ostatnich tygodniach ciąży. Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź !!!

Do góry