reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

A mnie się właśnie przypomniało,że jutro mam termin wg pierwszego USG. Czyli niby tego najbardziej prawdopodobnego......taaaaaaaaa:baffled::baffled::baffled::baffled:. Nie mówiąc juz o tym,że również do jutra mam zwolnienie i mój lekarz zapewniał mnie,że juz po następne nie przyjdę yyhhhhmmmmm:sorry2::dry:

reklama
A mnie się właśnie przypomniało,że jutro mam termin wg pierwszego USG. Czyli niby tego najbardziej prawdopodobnego......taaaaaaaaa:baffled::baffled::baffled::baffled:. Nie mówiąc juz o tym,że również do jutra mam zwolnienie i mój lekarz zapewniał mnie,że juz po następne nie przyjdę yyhhhhmmmmm:sorry2::dry:
to kiedy masz wizytę? jutro?
mój termin z pierwszego USG był na 30 marca :)

A mój lekarz jeszcze w marcu stwierdził,że do 15.kwietnia NA PEWNOOOO się u nas nic nie ruszy. Kurczę, ja bym i o dwa grosze się nie założyła, czy trzy tygodnie wytrzymam, no ale to on jest fachowiec.

Oj! Współczuję wszystkim przeterminowanym.
Dobrze wiem co to znaczy...
Ale co My - z końca kwietnia- mamy powiedzieć?
Wasze maluchy będą już takie duże, a my dalej w dwupaku...

Wesoła oby doktorek miał rację, że poród szybki będzie, choć z jego proroctwem póki co to różnie:-D...
no ale jestem dobrej mysli

Niestety Akaata masz rację.
Ja z rozwarciem na 2 palce i zgładzoną szyjką kicałam 3 tygodnie,
a potem 8 godzin pod kroplówką, masaże szyjki, przebijanie pęcherza i inne takie.

U mnie brzusio nisko, wizyta u gin. 17 kwietnia, ale nie wiem czy Lenka tyle w brzuchu wytrzyma, bo już jej chyba bardzo ciasno.
M. obstawia, że w ciągu 3 dni urodzę - szok!!
Poza tym od 2 dni biegam częściej siusiu i ciągle zmieniam wkładki, bo mam jakoś dziwnie mokro, ale wydzielina jest biała, raczej gęsty śluz niż czop, bo zabarwienia nie ma..
Poza tym z tego co tu czytam to czop nagłego porodu nie oznacza - uff.. ;-)

U mnie taka mleczna wydzielina jest cały czas, a teraz znacznie więcej.
Czop jest raczej przezroczysty (o ile bez krwi)

Moja córka od początku robi facetów w konia:sorry2:

I tak trzymać!!!

A może nie przyjdziesz, czego życzę serdecznie!

Jeny, Wronka... czemu tak drogo ??? U mnie jutro będzie 100 w plecy... no i Młody będzie to potem odpracowywał. A, co ;) !

Ja tez jutro na wizyte ide i znowu 120 nie moje... ale Wronka faktycznie 200 to bardzo duzo... Ale widać nasze dzieci nie beda materialistami-kasa ich nie przekonuje :-D

Taaa....ja dziś uszczuple portfel o 130 zł a jak nic się nie ruszy to w terminie na wizyte i znowu 100
a Ty Wronka...strasznie dużo płacisz? Masz wizytę z usg od razu ?

reklama
Najwięcej zarabiają ci lekarze którzy zaglądają w dziury -albo dentysta albo ginekolog:-D

Ja płacę 120 z usg -jak na prywatną klinikę i tak chyba niedużo... choć nie powiem do stycznia chodziłam na NFZ (ta sama klinika ten sam lekarz) i od maja znowu na NFZ będzie przyjmował więc i tak nie mam co narzekać... gdybym za wszystkie miała płacić to szok...

Do góry