reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Ja nie wiem jak Kwiatkowi mierzyli brzuchol, ale na przyklad tutaj sprawdzaja dlugosc macicy i na tej podstawie wnioskuja jak wielkie dziecko sie urodzi. Oczywiscie pomiary te wiaza sie z niewielkim bledem statystycznym i co ciekawe - sa one dokladniejsze niz te z USG.

reklama
Ha ha dziewczyny, rozbawilyscie mnie ;) Nie dzieli sie dlugosci macicy przez 10 zeby wiedziec jaka jest waga dziecka. Wystepuje jakas inna zaleznosc, ale nie wiem jaka. Pamietam jak mialam macice dlugosci 26cm a moje malenstwo wazylo 1100gr. Ale to bylo w polowie stycznia.

hihi to się ciesz że masz duże dzieciatko, ja sie martwie ze moja taka mała...brzuch tez mi sie wydaje malutki jak na 9 miesiac jak tak ogladam Wasze brzusie ale tlumacze to sobie tym ze mam tylko jakies 167cm wzrostu i jestem dosc mala i drobna...wolałabym wiedziec ze moje dziecko ma nawet te 4 kg niz sie martwic ze moze jest za mała...bo jak patrze na ten brzuch to ja nie wiem jak tam moze sie miescic dziecko ktore ma prawie 3 kg

Paulka jestem niższa od ciebie bo mam 162 cm a jaki mam brzuch to widziałaś chyba na zdjęciach na zamkniętym więc to nie od wzrostu zależy... :-p

Kwiatuszek GRATULUJĘ udanej wizyty:-) Ale wiesz, że lekarze sobie mogą mówić kiedy urodzisz a bobas jak będzie chciał wyjść to sam sobie wyznaczy termin. Ja już rodzę od tamtego czwartku i dalej urodzić nie mogę. Chyba trafię do rekordu na najdłuższy poród:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ja kurde od 24 tc miałam zagrożoną ciążę przedwczesnym porodem, tyle nerwów, płaczu, niepokoju, wizyt w szpitalu a teraz 40 tc i nic,MASAKRA!!!

Jeszcze ostatnio mi tak ręce drętwieją (mimo zażywania magnezu) że SZOK. Cały czas mam mrowienie w opuszkach palców i coraz bardziej mi to utrudnia funkcjonowanie. Ale pocieszam się że najdłużej to jeszcze 2 tygodnie:szok:

Agnieszka Twoj brzuchol jest nie do pobicia. No dobra, jest w czolowce :) A moj, jak mozna zobaczyc, niewielki, ale mam 178cm wzrostu, wiec to moze dlatego tak wyglada. Mial miejsce by roznac wzdluz :)

Paulka jestem niższa od ciebie bo mam 162 cm a jaki mam brzuch to widziałaś chyba na zdjęciach na zamkniętym więc to nie od wzrostu zależy... :-p
Ha ha ja mam 157 cm więc Was pobiłam:-D a brzuchol mam taki że mój M się śmieje że jak ide to jest brzuch i brzuch a potem gdzieś tam dopiero ja:-D i wyglądam jak taka kuleczka, tymbardziej teraz jak tak spuchłam:baffled:.

Paulka, spokojnie. Napisalam, ze to bylo w styczniu. ;) Chodzi o to, ze dlugosci macicy nie dzieli sie przez 10 by otrzymac wage dziecka. Istnieja inne zaleznosci, w tym budowa matki, wiek plodu i pewni milion innych. Lekarze je znaja, ja niestety nie mam pojecia.

reklama
Do góry