reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Margolcia ma juz wg usg 4100, a ani mysli wyjsc wiec mam szanse wygrac ;-)

no to teraz tylko wypadaloby zrobic rachunek sumienia z mojej diety.. a niby tylko 13 kg na plusie....

no to się ciesz :-D na wstępie Ci połowa odejdzie :-) zazdroszczę... oj zazdroszczę... ja sporo przytyłam, ale nie żarłam jakoś specjalnie dużo :eek: tym bardziej to dziwne, poza tym wszyscy mi mówią, że dobrze wyglądam i na oko to za dużo nie przytyłam... :eek: heh...

znając naszych wspaniałych lekarzy i nasze cudowne sprzęty (nawet w prywatnych przychodniach) to się nie zdziwię jak urodzę koło 20/04 :-D

reklama
no to się ciesz :-D na wstępie Ci połowa odejdzie :-) zazdroszczę... oj zazdroszczę... ja sporo przytyłam, ale nie żarłam jakoś specjalnie dużo :eek: tym bardziej to dziwne, poza tym wszyscy mi mówią, że dobrze wyglądam i na oko to za dużo nie przytyłam... :eek: heh...

znając naszych wspaniałych lekarzy i nasze cudowne sprzęty (nawet w prywatnych przychodniach) to się nie zdziwię jak urodzę koło 20/04 :-D

heheh teraz to ja mysle jak taka Klusie urodzic :-) a pozniej to przy jej dzwiganiu sobie mase miesniowa wyrobie :-) hehe smiejemy sie z K., ze nawet Bąbla z gestem zrobilismy, bo duuuzia :-)

heheh teraz to ja mysle jak taka Klusie urodzic :-) a pozniej to przy jej dzwiganiu sobie mase miesniowa wyrobie :-) hehe smiejemy sie z K., ze nawet Bąbla z gestem zrobilismy, bo duuuzia :-)

hahahaha no my też chyba z gestem :-p bo na maleństwo to się nie zapowiada ten nasz Kubek... ale tak to jest jak się na urlopie płodzi ;-)

Daga jak będą za duże to nas wezmą na CC i już... chyba nam olbrzymów rodzić nie każą... mam nadzieję ;-) bo pęknę... już to widzę... traaaaach...

hahahaha no my też chyba z gestem :-p bo na maleństwo to się nie zapowiada ten nasz Kubek... ale tak to jest jak się na urlopie płodzi ;-)

Daga jak będą za duże to nas wezmą na CC i już... chyba nam olbrzymów rodzić nie każą... mam nadzieję ;-) bo pęknę... już to widzę... traaaaach...

W szpitalu w którym ja rodziłam dziewczyny brali na cc, jeżeli dzidziuś ważył powyżej 4500. Jak dla mnie to paranoja - nie każda kobieta jest taka sama i ma takie same "warunki". Ja się dziwiłam jak mój maluch (2800) upchał się w moim brzuchu a jak sobie pomyśle że przy moich gabarytach miałabym rodzić 4 kg to cierpnę...

Ja sobie wyrobiłam dzwigajac małego do auta w foteliku tak sobie wyrobiłam że aż dysk mi poszedł . Nie polecam więc

witam . niedawno wróciłam z wizyty u gin. rozwarcia brak , szyjka skrócona. ktg wykazało skurcze,ale wg gin zbyt krótkie by coś sie działo. to jest tak ze napina mi se brzuch przez cały dzień co 10 min ale tylko na kilka sekund co daje wg ktg skurcze 55,60-70% czasem je czuje ze są lekko bolesne a czasem nie . dostałam skierowanie do szpitala w razie co.
jakby cos sie działo to mam leciec na ip i na ktg. jutro znów na ktg w ciagu dnia. tak więc ciągle w napięciu jetem. innych objawów brak.

Kurde to ja na zapisie miałam kilka takich na 27 % i ja je czułam ... Czyli nic tylko cieszyć się z CC

Jeśli chodzi o wagę bobasów to nasza Lena ma mieć 4000-4300 !!
Może więc z Margolcią i Kubusiem rywalizować o złoto, ale ja jako ta która ma tego wieloryba urodzić chętnie złoty medal oddam;-)

A ja wczoraj byłam na wizycie. Ogólnie krótka i za wiele się nie dowiedziałam. Od wczoraj mam bóle jak na @i gin kazal mi byc dzis na 8 rano i zrobic ktg. Nie mialam wczesniej wogole tego robione i bardzo chcialam jechac, ale nie moglam dzis wstac, poza tym w chacie goscie, maz na kacu i ja musialam byc w pracy na 9. Sprobuje sie umowic po swietach. Myslicie, że zrobia mi takie ktg w szpitalu bez skierowania ????

Tak -przynajmniej tutaj robią bez skierowania. Trzeba się zgłosić na IP i odczekać swoje na badanie i na lekarza.
Badanie trwa ok 20 minut i rejestruje tętno malucha, jego ruchy i skurcze macicy. Później lekarz interpretuje wyniki i każe przyjść na kolejne ktg lub nie.
Możesz równie dobrze jechać po południu i powiedzieć ze gin kazał Ci zrobić to badanie jeszcze przed świętami -tutaj można zrobić praktycznie 24h/dobę...

AHA DAGSILA a Ty dziś nie masz iść na ktg?? jak to jest -ja mam iść w dzień przewidywanego porodu jeśli do tego czasu się nie rozpakuję -a jak to jest u Ciebie??

Tak -przynajmniej tutaj robią bez skierowania. Trzeba się zgłosić na IP i odczekać swoje na badanie i na lekarza.
Badanie trwa ok 20 minut i rejestruje tętno malucha, jego ruchy i skurcze macicy. Później lekarz interpretuje wyniki i każe przyjść na kolejne ktg lub nie.
Możesz równie dobrze jechać po południu i powiedzieć ze gin kazał Ci zrobić to badanie jeszcze przed świętami -tutaj można zrobić praktycznie 24h/dobę...

AHA DAGSILA a Ty dziś nie masz iść na ktg?? jak to jest -ja mam iść w dzień przewidywanego porodu jeśli do tego czasu się nie rozpakuję -a jak to jest u Ciebie??

wiesz co... nie mam pojecia... lekarz nic mi nie powiedzial, no ale on mi tez niewiele mowil... a tak powinno sie robic?? chyba ze zadzwonie do szpitala i oni mi powiedza jak to u nas jest?

reklama
Do góry