reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

bylam dzis na kontroli tego mojego cisnienie. Dzis wszystko bylo ok:tak::-) Lekarzz stwierdzil, ze Sebek jest jeszcze dosyc wysoko, dluga jeszcze droga do kanalu rodnego go czeka, wiec baaardzo by sie zdziwil, gdybym urodzila przed terminem. Bardziej spodziewalby sie, ze beda mi musieli wywolywac porod, bo Synkowi sie bardzo dobrze siedzi w brzuszku. To dobrze, bo mnie sie nadal ciaza bardzo podoba, chociaz z 2giej strony juz bym chciala Synka przytulic...
tez tak mialam w pierwszej ciazy
a teraz w 37 tyg dal mi nadzieje ze bedzie szybciej bo rozwarcie i dzidzia nisko a tu dooopa i znowy przenosze
takze nigdy nie wiadomo...

reklama
bylam dzis na kontroli tego mojego cisnienie. Dzis wszystko bylo ok:tak::-) Lekarzz stwierdzil, ze Sebek jest jeszcze dosyc wysoko, dluga jeszcze droga do kanalu rodnego go czeka, wiec baaardzo by sie zdziwil, gdybym urodzila przed terminem. Bardziej spodziewalby sie, ze beda mi musieli wywolywac porod, bo Synkowi sie bardzo dobrze siedzi w brzuszku. To dobrze, bo mnie sie nadal ciaza bardzo podoba, chociaz z 2giej strony juz bym chciala Synka przytulic...

Aga u mnie dokładnie to samo.... z tym że ja wolałabym urodzić tak max za 2 tygodnie już:)

Dziewczyny ja tez czekam tylko na kwiecien z porodem w czwartek 1 kwietnia odstawiam tabletki i mam nadzieje ze na swoje urodziny-2 kwietnia sie wyrobie, Wronka przepraszam ze sie wpycham na zajety juz termin...
Ale nie ukrywam ze zaczyna mnie strach paralizowac jak pomysle ze to juz moze byc wkazdej chwili.

no tez tak myśle, że czepiać się mogli wcześniej...a teraz finisz i tak się już nic z tym nie zrobi....
a ten twój lekarz, Malena, to pewnie jakiś gorszy dzień miał...przypomniało mu się, hehe....

Chyba mu kochanka nie dała;-)
A tak poważnie, to ja rozumiem uwagi na temat wagi.
Ale forma w jakiej to się odbyło nie do przyjęcia...
Tym bardziej, że poprzednio przytyłam mniej więcej tyle samo i nie było żadnych problemów :wściekła/y:

Mój tylko powiedział żeby starać się nie jeść słodyczy bo dziecko będzie duże i trudno mi będzie rodzić -ale nie dlatego ze ja będę wielka tylko dziecko będzie spore...

Nie mają jak się wyżyć to niech idą na siłkę -buraki jak słowo daję...

POPIERAM!:-)

Ha ha ha, fajnie sobie kombinujecie:-)
Ja mam zamiar jeszcze przed swoim porodem przeczytać o jakiejś Kwietniówce co urodziła siłami natury, szybko, łatwo i bezboleśnie;-)

Mam nadzieję, że to o mnie będzie z tym szybko, łatwo, bezboleśnie
A tak poważnie, to czekam na byka...

Mój Emilek dwa tygodnie temu stwierdził że Helenka urodzi się 1 kwietnia i koniec bo on nie chce już dłużej czekać.

Grunt to wiedzieć czego się chce!

Życzę spełnienia najbliższych porodowych planów!

Ja też dziś po wizycie. Malutka waży ok 2800, uparciuch z niej zasłania się rączkami i buzi nie widzieliśmy. Ułożona jest dobrze, więc liczę na sn. Na samolocie badania nie miałam, choć cicho liczyłam na to,że lekarz mi powie,że szyjka się zaczęła skracać, ale może i dobrze, mała i tak sama zdecyduje. Najważniejsze jest dla nas to aby była zdrowa. :)))

w koncu padac przestalo:-D wrocilam od dentysty - wszystko ok, ale mam nadz, ze wiecej go nie zobacze. nie zeby byl niemily, bo w zyciu milszego nie spotkalam, ale duuuzo mnie kosztowaly te ziwyty:-(

Kurcze, tak sie zastanawiam czy wszystko na pewno ok, bo ostatnio strasznie szybko tyje - przez ostatnie 2tyg 4 kg mi przybyly:szok: a wczesniej od poczatku ciazy tylko 8, wiec powiedzmy ze kg na miesiac, a teraz takie tempo!! polozna dzis mowila, ze nie ma sie co przejmowac, bo to i tak juz koncowka i Sebek szybo rosnie i to dlatego, ale ja nie wiem czy jej wierzyc. Jak to u Was jest z waga?

Ja właśnie wyjatkowo mało przybrałam w ostatnim miesiącu....w sumie przez niespełna 3 tygodnie to niecały kg....apetyt mi zmalał....kilka dni mnie czyściło i zdarzyly mi się wymioty.

a ja mam apetyt teraz od tyg ze bym co godz konia zkopytami zjadła. i właśnie przez 2 tyg przytyłam 1,5 kg
ale sama czuje jak mi sie skóra rozciąga na brzuchu bo aż tak piecze.no i wielosc tez sie zmieniła.

reklama
ja teraz tyje masakrycznie bo znowu woda mi się zbiera w ostatnich 5 tygodniach 4 kilo i trochę.Więc wydaje mi się że to normalne.

Do góry