reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Wiecie, czasem się nie dziwię lekarzom,że tak pilnują wagi. Znajoma w ciąży przytyła koło 25kg (i się nie dziwię, skoro zgagę leczyła lodami, codziennie litrowym wiaderkiem:baffled:). A po ciąży zaczęła jeszcze bardziej tyć, bo ona matka karmiąca to musi więcej jeść (już półtora roku tak karmi). W końcu sobie stawy zniszczyła. Poszła do lekarza,a on jej na dzień dobry powiedział,że jak ma ją leczyć skutecznie, to najpierw minimum 20kg ma zrzucić. Więcej do niego nie poszła, bo "cham, jak śmiał jej coś takiego zasugerować". Więc czasem lekarze mają rację, co absolutnie nie daje im prawa na nas krzyczeć.

hehe dobre jak lekarz szczery ( zreszta nie tylko lekarz )i prawde powie,to prawda w oczy kole,i lekarz wychodzi na chama

ja za godzine mam wizyte u lekarza,zobaczymy moja lekarka zechce mnie zbadac od dolu

reklama
Czesc dziewczynki...JA bylam u dr w piatek, powiedzial mi ze maly przez te 2 tyg bardzo malo przytyl bo tylko 100 gram...teraz wazy 3150...
U mnie juz 40 tydzien, mam juz 2 cm rozwarcia i zgladzona szyjke wiec porod tuz tuz,,trzymajcie kciuki!!!
Caluski
Juz tylko 6 dni zostalo

Tak sobie czytam i sama nie wiem -czy Ci lekarze są niepoważni???

Mogą ostrzec i uprzedzić ze może warto pilnować by za dużo nie przytyć -ale na tym ich rola ma się skończyć. Mój tylko powiedział żeby starać się nie jeść słodyczy bo dziecko będzie duże i trudno mi będzie rodzić -ale nie dlatego ze ja będę wielka tylko dziecko będzie spore...

Nie mają jak się wyżyć to niech idą na siłkę -buraki jak słowo daję...

reklama
Ha ha ha, fajnie sobie kombinujecie:-)
Ja mam zamiar jeszcze przed swoim porodem przeczytać o jakiejś Kwietniówce co urodziła siłami natury, szybko, łatwo i bezboleśnie;-)

Do góry