reklama
Mam jeszcze pytanie do mam po cesarkach - czujecie teraz tą starą bliznę? Bo mnie od czasu do czasu coś tam pobolewa i miejscami zrobiła się bardziej widoczna niż wcześniej. Nie wiem, czy mam się martwić
do mnie myslę nie masz sie co porównywac bo mi sięzrobił bliznowiec a nie blizna . jest to niestety czerwone Teraz mam dostac specjalne kremy do smarowania żeby nie powstało to po raz drugi . a czasami blizne czuje ale rzadko.
malena81
mamusia październikowa 08
Macie rację świętą z tym odchudzaniem przez karmienie.
W poprzedniej ciąży przytyłam 16, a po pół roku było 22 mniej.
Teraz mam 16 na plusie (a startowałam z niższej wagi niż poprzednio) i mi takie kazanie palnął,
że nie wiedziałam gdzie się schować.
Zaczął krzyczeć, że potem "takie" przychodzą na oddział i rodzić nie mogą, że nic się nie goi itp.
Nie wiem co go ugryzło.
Gdyvy nie to, że to już finisz, a on jest ordynatorem, to bym się przeniosła.
Teraz mam 16 na plusie (a startowałam z niższej wagi niż poprzednio) i mi takie kazanie palnął,
Zaczął krzyczeć, że potem "takie" przychodzą na oddział i rodzić nie mogą, że nic się nie goi itp.
Nie wiem co go ugryzło.
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
Macie rację świętą z tym odchudzaniem przez karmienie.
Nie wiem co go ugryzło.
koszmar jakis ten Twój lekarz
olałabym go po pierwszej takiej uwadze
bo to pewnie nei pierwszy raz Ci dokuczył
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Melana idiota...przecież widzi z jakiej wagi startujesz... Mnie mój lekarz pytał na pierwszej wizycie z jakiej wagi startowałam w pierwszej ciąży i ile przytyłam. Potem popatrzył do karty ciązy i stwierdził że moge spokojnie tyć a jak się skarżyłam ze mi kręgosłup nie wyrabia (to było pod koniec grudnia) to mi powiedział że się mam nie dziwić bo ja chudzinka a tu takie obciążenie dla kręgosłupa...
B
Barbarka123
Gość
Nie rozumiem tych lekarzy i ich krzykow odnosnie wagi. Podczas pierwszej ciazy na mieisac przed urodzeniem mialam juz 16- 18 na plusie... I zadnen lekarz nie zwrocil mi na to uwagi.. ehhh... Nie przejmujcie sie i juz, bowiem terminy sa jzu coraz blizsze i na tycie zosatlo jzu bardzo malo czasu:-)
Co do tych lekarzy to zdarzaja sie zdarzaja.Moja bratowa jak byla w ciazy to przytyla bardzo malutko jakies 9 kg.No i na kazdej wizycie ja chwalil i w ogole,ze mozna nie przytyc,ze do niego przychodza takie grube same sobie winne,ze sie spasly a tlumacza sie ze w ciazy i dlatego.A pozniej ciezko urodzic i w ogole same problemy.
Straszny cham z niego.I bratowa tak sie zrazila ze pod koniec ciazy zmienila lekarza,bo juz wytrzymac nie mogla.Tagze zdarzaja sie.
A ja mam 12 na plusie i wydaje mi sie ze tylko brzuch mi sterczy,bo nogi poza cellulitem to chyba takie same sa.
Straszny cham z niego.I bratowa tak sie zrazila ze pod koniec ciazy zmienila lekarza,bo juz wytrzymac nie mogla.Tagze zdarzaja sie.
A ja mam 12 na plusie i wydaje mi sie ze tylko brzuch mi sterczy,bo nogi poza cellulitem to chyba takie same sa.
reklama
Wiecie, czasem się nie dziwię lekarzom,że tak pilnują wagi. Znajoma w ciąży przytyła koło 25kg (i się nie dziwię, skoro zgagę leczyła lodami, codziennie litrowym wiaderkiem). A po ciąży zaczęła jeszcze bardziej tyć, bo ona matka karmiąca to musi więcej jeść (już półtora roku tak karmi). W końcu sobie stawy zniszczyła. Poszła do lekarza,a on jej na dzień dobry powiedział,że jak ma ją leczyć skutecznie, to najpierw minimum 20kg ma zrzucić. Więcej do niego nie poszła, bo "cham, jak śmiał jej coś takiego zasugerować". Więc czasem lekarze mają rację, co absolutnie nie daje im prawa na nas krzyczeć.