reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

No i po wizycie u lekarza. Wyniki krwi i moczu, poza kosmicznym (ale to nic nowego) cholesterolem, doskonale. Zrobili mi USG, na ktorym wyszlo, ze mala wazy 2600 - to chyba jakas bzdura! Okazalo sie tez, ze ze mnie wycieka. Po USG poszlam do lekarza, ktory obmacal mi brzuch i stwierdzil, ze USG musi sie mylic, bo mala w dotyku wyglada na duza. Jest juz ulozona bardzo nisko. Dostalam jakis zastrzyk, ktory musze powtorzyc jutro, na poprawe pracy plucek Kostki, na wypadek gdybym musiala wczesniej rodzic. Kolejna wizyte mam w prima aprylis. No chyba ze ze mnie wycieknie reszta wod plodowych... Na nieszczelnosc nic sie nie da poradzic. Oczywiscie lekarz nie zechcial zajrzec mi miedzy nogi i sprawdzic co i jak tam na dole. Ech...
a jak Ci stwierdzili wyciek nie zagladajac tam na dol? dziwni sa ci lekarza, naprawde dziwni... Ale jak Kostka dostala zastrzyki na pluca, to nie ma sie co martwic, zreszta i tak juz donoszona wiec tym bardziej bedie wszystko ok :)

reklama
Wyciek stwierdzili po USG. Pokazalo ono, ze jest mniej wod plodowych. Poza tym, rzeczywiscie ostatnio wkladke wymieniam wilgotna. Pewnie to zlekcewarzylam myslac sobie, ze moze to jakies moczu nietrzymanie. A dwie noce temu obudzilam sie z wilgotnymi udami - nie zebym miala sny erotyczne... Niestety ta przyjemnosc od dawna mi sie nie trafila...

A no i diabli wiedza, czy po czwartkowej wizycie nie wpisza mnie na CC.

zielona a ile ty masz tego cholesterolu.Ja to mam 260 a norma do 200 to tez chyba troszke za duzo,triglicerydy tez nie za ciekawe bo norma do 180 a ja mam 335,ale nawet nie zapytalam sie lekarza o to i on nic nie mowil.Moze w ciazy tak ma byc?
Moze juz niedlugo urodzisz skoro wyciek juz jest:-)

Teoretycznie bo nie znasz dnia ani godziny moja ginka już takie laski miała ( sporą ilość co na tym polegały ) a teraz mają dzieci .... rok po roku np. :)

no ja też znam takie historie, dlatego napisałam teoretycznie ;-) dlatego najbezpieczniej jest brać tabsy jednoskładnikowe, albo gumki... co kto lubi

reklama
Zielona wody Ci wyciekają, a oni dają ci zastrzyk na płuca dla Małej???:szok:
Przecież Ty masz już chyba donoszoną ciążę, 38 tc? Ja te sterydy dostałam w 28 tc.
W Polsce jakby stwierdzili, że to rzeczywiście wody płodowe się sączą, zatrzymaliby Cię juz na poród:dry: No nic, co kraj to inny obyczaj:baffled: Ale może jak dalej będziesz czuła, że Ci wody nawet trochę wypływają, to zgłoś się do szpitala?:sorry2:

co do antykoncepcji, to dzięki temu, ze mam założony pessar, zmieniłam zdanie o wkładkach antyk. Wczesniej nigdy nie brałam nawet pod uwage tego typu antykoncepcji, bo nie wwyobrażałam sobie mięć "coś tam w środku na stałe", ale odkąd mam pessar, którego kompletnie nie czuję, wezmę wkładki pod uwagę przy wyborze antykoncepcji.

Do góry