reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

iza,barbarka ja mam 12 termin cesarki ustalony...więc wychodzi na to,że z naszej trójki to ja będę pierwsza.ale-nigdy nic nie wiadomo!!!!!!!!!!!:-)

wesoła,fajnie,że TO tak bliskooooo......pewnie podekscytowanie jest ogromne:-)...

reklama
Wesola ty juz lepiej sie rozkrecaj, milo bedzie ujrzec kolejnego kwietniowego dzieciaczka :)!!!
Kamisia, najwazniejsze ze wszystko dobrze z toba i maluszkie ;)!!!

Monia uwierz ze jestem na lekach: asparginie 3x2 i nospie 3x1 i skurcze mam dalej a szyjka coraz krotsza i rozwarcie rosnie :(! zaciskam nogi jak tylko moge......

Hmmm może mi tak powiedziała bo mam mieć najprawdopodobniej cesarkę. Wody nie zawsze odchodzą a z tego co się orientuję to dzieciaczek i tak dostaje antybiotyk:tak: Ale pewności nie mam może niech się inne dziewczyny wypowiedzą.

Z tego co wiem to ok 4 godzin przed narodzinami dziecia a jesli wody odejdą to być może dziecku też od razu podają nie pamiętam jak jest dokładnie . ale w razie czego dziecko teś dostanie leki jeśli będzie jakies ryzyko że coś jest nie tak więc nie ma co panikowac .

ja też dziś u ginki byłam wsio jest ok . Dziecie waży 3.5 kg także zapowiada się kluska spora

tez na kazdej wizycie moja gin sprawdza szyjke itp,w zasadzie to nic innego nie robi, bo usg nie ma i tylko pogawedka , chwilka na samolocie i do widzenia i 150 zł poszło:-p gdybym ja nie zadawala zadbych pytan to pewnie 5 min i juz po wizycie by było, tak to do 10 min chociaz u niej siedze:baffled:
zawrotna suma
u mnie wizyta byla za 70 zł, na kazdej badanie dowcipne a przez usg tylko tętno i króciótko widok maluszka

Dziewczynki

gratuluje udanych wizyt
widzę że bylo ich dzisiaj sporo

Wesola
z tym czopem podbarwionym krwia to chyba wysuwasz sie na prowadzenie w wyścigu :) trzymamy kciuki

Cieszę się, że z Waszymi większymi i mniejszymi Kluseczkami wszystko o.k. :-)
My zarówno termin kolejnej wizyty jak i porodu mamy na 17 kwietnia, więc nie wiem, czy się z gin. jeszcze zobaczę..

Elvie jakoś dziwnie masz temin wyliczony, ja mam na 22 kwietnia a na suwaczku trochę dalej:baffled:
Ale pewnie maluszki i tak zdecydują kiedy będą chciały przyjść na świat:-):-):-)

Z tego co wiem to ok 4 godzin przed narodzinami dziecia a jesli wody odejdą to być może dziecku też od razu podają nie pamiętam jak jest dokładnie . ale w razie czego dziecko teś dostanie leki jeśli będzie jakies ryzyko że coś jest nie tak więc nie ma co panikowac .

ja też dziś u ginki byłam wsio jest ok . Dziecie waży 3.5 kg także zapowiada się kluska spora
No mój też waży 3.5 to też klucha będzie ,ale najważniejsze żeby był zdrowy:)Mi lekarz powiedział że będzie tak koło 3.700jak się urodzi to spoko:)

reklama
Pierwszy termin miałam na 28 kwietnia - a każdy następny na 17-tego.
Suwaczek chyba ustawiałam zgodnie z miesiączką ostatnią (21.07), dlatego mam trochę bliżej.
Z resztą Lenka sobie wyjdzie, kiedy będzie chciała - mnie się do porodu nie spieszy, bo się go potwornie boję..
Jakby któraś była chętna za mnie urodzić to jestem za;-)

Do góry