reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
Katik- to absurd jakiś!:wściekła/y: Tylko jakoś mnie nie dziwi już nic co się dzieje w szpitalach :baffled: To masakra jest- Dzidzia donoszona, duża- jednym słowem gotowa do wyjścia:tak: a oni czekają na 40 tydzień!- po cholere?! I rozwarcie szyjki- przecież i tak muszisz mieć CC..:no:.-debilizm wtórny...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a Ty się musisz męczyć i cierpieć zamiast Polusią cieszyć...:no:

No o Paulkę to ja też się martwię...:confused::confused::confused:

Katik, Ty to dopiero się nacierpisz..

Jakieś pechowe te pierwsze rozpakowania Kwietniówek:-(
Ba się tak męczyła, Sospettosa również..
A ja znów się boję jeszcze bardziej:-(

Poza tym przespałam dzisiaj popołudnie, nic nie posprzatałam (ograniczyłam się do obiadu i prania), obudziłam się z bólem brzucha, po wizycie w WC okazało się, że dopadła mnie biegunka i siódme poty mnie oblewają. Modlę się by to grypa żołądkowa nie była.. :-(

no chyba kazda z nas zaczyna sie troche bac kurde...troche niewesolo sie tu u nas wszystko zaczelo, ale miejmy nadzieje ze teraz po kolei gladko pojdzie..

Dziewczyny, tylko spokój może nas uratować !!!!

Katik, ja myślę, że Oni chcą Cię troszkę poobserwować, może zrobić jeszcze jakieś badania, ale jeśli skurcze nie ustąpią to pewnie w ciągu następnych dni podejmą decyzję o cc....nie sądzę żeby czekali do 40 tyg... a może zwlekają bo weekend ? już sama nie wiem....

Justa faktycznie wysypka wygląda nieciekawie...ale trzymaj się dzielnie, tyle wytrzymałaś, to dasz radę....

Oj widze ze sie dzieje :-(

Katik mnie mój lekarz prowadzący (jedyny któremu jeszcze ufam) powiedział, że lekarze przed CC powinni mi dać coś na wywołanie porodu, żeby chociaż minimalnie otwarła się szyjka. Chodzi o to, że jak ona jest totalnie zamknięta to po CC mogą być problemy z wydaleniem odchodów poporodowych (czyli skrzepów krwi itp) - nawet jak bardzo sie postaraja to wyjmując łożysko nie wyczyszczą Ci tam wszystkiego i dlatego żeby uniknąć zakażenia dobrze jest mieć chociaż minimalne rozwarcie przy CC.

Więc nie martw się - myślę, że im o to chodzi ( a najlepiej zapytaj ich wprost czy o to chodzi czy o coś innego).

Justa - czy chcą Ci wyciągać Małą bo słabo rośnie? U mnie też problemy z wagą

Sospettosa - bardzo, bardzo Ci współczuję ale jednocześnie bardzo gratuluję Syneczka :tak:

Paulka
- trzymaj się, może to tylko przepowiadające - ja mam je 2 tygodnie i same przechodzą

Kurcze,ale tu produkcja. Przede wszystkim mam nadzieję,że Paulka jeszcze wróci ze szpitala w dwupaku, a Katik już z Polunią i to niedługo:-):-):-)
Katik może właśnie po to potrzebne jest rozwarcie aby nie było później zakażenia, jak pisała Forget.
Życzę ci jak najszybszego rozwarcia aby mogli cc zrobić.
Justa współczuję tego nieszczęsnego PUPP, widziałam zdjęcia i stwierdzam,że dzielna jesteś wytrzymując z tym,ale oby podjeli w szpitalu decyzję o cc i przy malutkiej szybko o tym paskudztwie zapomnisz.

3majcie się dziewczyny :)))

reklama
Nie byalo mnie chwile ia tu tyle zdazylo sie podziac:szok:
Katik - kciuki mocno zacisniete i mam nadzieje ze juz niedlugo Polunia bedzie przy Tobie !!!
Paulka - dawaj znac jak najszybciej i mam nadzieje ze beda to dobre wiadomosci !!!
Justa - szczerze wspolczuje, oby to juz nie dlugo trwalo !
Forget - mam pytanko: w jakim jestes szpitalu?

A mnie nie bylo bo wyladowalam w przychodni:baffled: Cos gardlo mnie zaczelo pobolewac i zaczelam glos tracic i kaszel sie nasilil wiec pojechalam zeby dmuchac na zimne i co? ANGINA :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Jestem taka wsciekla :wściekła/y: Dostalam antybiotyk podobno na tym etapie bezpieczniejszy niz goraczka a poza tym jak kaszle strasznie boli mnie wtedy podbrzusze wiec trzeba jak najszybciej pozbyc sie kaszlu! Pomimo ze leze i staram sie nie ruszac za bardzo to wlasnie znowu dorwaly mnie skurcze:wściekła/y: Ale puki nie bola to leze spokojnie i nie panikuje tym bardziej ze gin mowila ze moge juz tak miec:-:)-:)-( Dziewczyny tez juz zaczynam miec dosyc tym bardziej ze kazdy krok sprawia mi taki bol w szyjce:-:)-:)-( Martwie sie coraz bardziej bo to jeszcze za wczesnie... ehhh

Do góry