reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

To prawda, że jak jest sn to malutkiego łatwiej urodzić.
Wierz mi, że ja bardzo chciałabym, żeby to było 3-3,5 kg, bo mi poprzednio lekarz prognozował ok. 2600-2800 :-( ale to się jeszcze wszystko może pozmieniać.

Ale ta waga 2600-2800 też jest prawidłowa przy porodzie... koleżanka urodziła jedną córkę właśnie 2600 a drugą 2750 a dziewczyny jak się patrzy teraz.

reklama
Dokładnie, mój potężny dzisiaj 20-letni kuzyn urodził się z wagą 2800 i 54cm.
Ja się urodziłam 3500 - 58cm, a moja siostra miała anemię po urodzeniu, bo między nami tylko 14miesięcy różnicy i mama zaszła za szybko w drugą ciążę. Dzisiaj siostra większa ode mnie jest:-)
Waga urodzeniowa nie ma później odzwierciedlenia w rozwoju wg mnie.

Dzięki Dziewczyny :* bardzo mnie uspokoiłyście.
Wiem, że może trochę panikuję z tą wagą ale poprostu nie chciałabym, żeby to miało mieć jakiś wpływ na zdrowie Dzidziusia. Na szczęście widzę, że raczej nie ma się co bać i wszystko jest ok.

Sospettosa i Paulka trzymajcie się kochane :-(

Jakby tylko coś było wiadomo dajcie znać, żebyśmy się nie martwiły
Cieplutko pozdrawiam i wierzę że wszystko dobrze się skończy :tak:

reklama
Współczuję wam tych cierpień które musieliście przejść ale mały Adaś na pewno wam wynagrodzi tą męczarnię! serdeczne gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców!!! trzymajcie się dzielnie i życzę szybkiego powrotu do domu z zdrowym maluszkiem

Do góry