reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

witam ja dzisiaj miałam o 15 wizytę i wygląda to tak że szyjka jest już rozwarta i skrócona ginka mówiła że bardzo rozpulchniona i można ją bardzo mocno rozciągnąć w związku z czym urodzę w przeciągu tygodnia do dwóch. Dostałam skierowanie na ostateczne badania potrzebne do porodu WR HBS, morfologia i mocz - także ja już prawie na mecie - aha dziecie będzie miało w chwili porodu ok 4500 g:szok:
ale Ci zazdroszcze
super!!!
no i sie dużo gramów szczęscia szykuje
ja jestem też w 37 tygodniu i zaraz lece na wizyte, mam na 20
tez bym chciała takie newsy usłyszeć :zawstydzona/y::tak:
będę miała robiony posiew, to chyba będzie z wziernikiem więc trochę nieprzyjemności będzie...

reklama
ale Ci zazdroszcze
super!!!
no i sie dużo gramów szczęscia szykuje
ja jestem też w 37 tygodniu i zaraz lece na wizyte, mam na 20
tez bym chciała takie newsy usłyszeć :zawstydzona/y::tak:
będę miała robiony posiew, to chyba będzie z wziernikiem więc trochę nieprzyjemności będzie...

kwiatuszek...no to życzę Ci z całego serca, aby Ci gin powiedziała ,że to już niedługo...No i czekamy na wiesci...

kwiatuszku ja też dzisiaj miałam robiony posiew i pytam się gina kiedy mam dzw i pytać o wyniki, a On że są już po 72godz i żebym zadzwoniła w niedziele popołudniu :confused::confused: Dziewczyny pisały, że tydzień to normalka Co Ci Twój powiedział?
Normalnie chodzę do Niego prywatnie, ale dzisiaj pojechałam na badania do szpitala, gdzie jest ordynatorem, poszłam do łazienki napełnić pojemniczek, a tam nakopcone, popiół na podłodze NA PORODÓWCE!!! :baffled: :shocked2::shocked2::shocked2:

A tak poza tym wszystko jest dobrze i synek ma wagę +/- 2400g

Wrocilam od ginka.
Maly wazy 2900, we wtorek do szpitala na zdjecie szwu i mam wziac torby dla maluszka...
grrrr boje sie!!!!
Tylko mam bialko w moczu 25mg/dl...
ginek powiedzial, ze nie jest zle...
reszta wynikow morfologia, mocz posiew z moczy super..
wiec chyba jest okej!!!

Ostatnia edycja:
My dziś ustaliliśmy wizytę u gin. na środę 17 marca na 17:15:-)
Muszę we wtorek zrobić wyniki i mam kilka dni by podnieść hemoglobinę - oprócz witamin, ascorbinu, buraczków i marchwi można jakoś ją sobie podnieść? Znacie jakieś sprawdzone sposoby??

Natka pietruszki na kanapki :)

Juz po wizycie,
pessar tak dobrze trzyma, że jest duża szansa, że przenoszę:dry:
22 kolejna wizyta, gdzie doktorek zdecyduje kiedy go wyciagamy. Mam nadzieję, że najpóźniej w 37 tyg,
3 tygodnie popracuję nad tym, żeby urodzić w terminie tak jak Staśka;-):-D
Z usg wynika, że Junior jest o 2 tygodnie starszy, (głowa o 3 tyg.:szok::-D), ale z pierwszym synkiem było tak samo, po czym w 9 miesiący prawie nic nie przytył i urodził się dzień przed terminem z wagą 3030kg.
poza tym wszystko, ok.
Super, ze wszystko dobrze!!!!

witam ja dzisiaj miałam o 15 wizytę i wygląda to tak że szyjka jest już rozwarta i skrócona ginka mówiła że bardzo rozpulchniona i można ją bardzo mocno rozciągnąć w związku z czym urodzę w przeciągu tygodnia do dwóch. Dostałam skierowanie na ostateczne badania potrzebne do porodu WR HBS, morfologia i mocz - także ja już prawie na mecie - aha dziecie będzie miało w chwili porodu ok 4500 g:szok:
nooo ladne dzidzi sie szykuje!

Gratulacje zdowego Chlopaczka!

Wrocilam od ginka.
Maly wazy 2900, we wtorek do szpitala na zdjecie szwu i mam wziac torby dla maluszka...
grrrr boje sie!!!!
Wow, super... czyzby juz moglo sie zaczac zaraz po zdjeciu szwu? Fajniutko!!!!!!

Kffiatek, gdzie jestes, jak po wizycie???????????????????????????????????????

reklama
kwiatuszku ja też dzisiaj miałam robiony posiew i pytam się gina kiedy mam dzw i pytać o wyniki, a On że są już po 72godz i żebym zadzwoniła w niedziele popołudniu :confused::confused: Dziewczyny pisały, że tydzień to normalka Co Ci Twój powiedział?
Normalnie chodzę do Niego prywatnie, ale dzisiaj pojechałam na badania do szpitala, gdzie jest ordynatorem, poszłam do łazienki napełnić pojemniczek, a tam nakopcone, popiół na podłodze NA PORODÓWCE!!! :baffled: :shocked2::shocked2::shocked2:

właśnie wróciłam od gina
i jestem happy :-):-):-)
jeśli chodzi o posiew to pobrał mi bez wziernika, powiedział że jutro da do laboratorium i w poniedziałek mam zadzwonić o wynik

a teraz reszta newsów z wizyty:
brzuszek mam obniżony tak że podczas badania lekarz wyczuł palcem przez pęcherz płodowy główkę :-)
szyjka się skróciła i mam rozwarcie 1,5 cm :) jupiiii
byłam pesymistycznie nastawiona bo z Hanią w 40 tygodniu miałam 2-0,5-0
a teraz w 37 tyg mam 2-1,5-1,5 :)
powiedział że są duuuuże szanse że urodzę szybciej
powiedzialam mu ze chce miec jajeczka do poswiecenia na wielkanoc :) rozbawilam go
no i nie kazal mi sie juz umawiac w recepcji na wizyte tylko jak nie urodze do 29 marca to mam zadzwonic do niego i z tego co zrozumialam to mnie wezmie na oddzial i przyspieszy zebym juz byla w domu na swieta
ale wedlug niego to urodze do tego czasu :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Do góry