reklama
M
Mka10
Gość
hej dziewczynki
ten wątek nadrobiłam, z resztą pewnie będzie gorzej...
gratuluję udanych wizyt u lekarza, super ze wszystkie jeszcze w dwupaku (a przynajmniej zadna sie nie przyznaje do rozdwojenia)
tez zaczelam strasznie tyc ostatnio, ale nogi juz mi lekko puchna i mam nadzieje ze te 5 kg w ciagu ostatniego miesiąca właśnie tam sie zbiera (taaa jasne, ale pomarzyć można:-))
tym, które mają niedługo wizyty u lekarzy życze samych dobrych wiadomości:-)
ten wątek nadrobiłam, z resztą pewnie będzie gorzej...
gratuluję udanych wizyt u lekarza, super ze wszystkie jeszcze w dwupaku (a przynajmniej zadna sie nie przyznaje do rozdwojenia)
tez zaczelam strasznie tyc ostatnio, ale nogi juz mi lekko puchna i mam nadzieje ze te 5 kg w ciagu ostatniego miesiąca właśnie tam sie zbiera (taaa jasne, ale pomarzyć można:-))
tym, które mają niedługo wizyty u lekarzy życze samych dobrych wiadomości:-)
Kittek - nie mam namiarow...
ale mysle ze napisz jej priva, jak sie pojawi od razu odczyta info od Ciebie, bo tak toi nie wiadomo czy w szpitalu nadrabia wszystkie watki...
Dobry pomysł, dzięki Katik Napiszę do niej i pozdrowię ją od wszystkich mamusiek )))
My dziś ustaliliśmy wizytę u gin. na środę 17 marca na 17:15:-)
Muszę we wtorek zrobić wyniki i mam kilka dni by podnieść hemoglobinę - oprócz witamin, ascorbinu, buraczków i marchwi można jakoś ją sobie podnieść? Znacie jakieś sprawdzone sposoby??
Muszę we wtorek zrobić wyniki i mam kilka dni by podnieść hemoglobinę - oprócz witamin, ascorbinu, buraczków i marchwi można jakoś ją sobie podnieść? Znacie jakieś sprawdzone sposoby??
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
szpinakMy dziś ustaliliśmy wizytę u gin. na środę 17 marca na 17:15:-)
Znacie jakieś sprawdzone sposoby??
Dużo żelaza jest w wątrobie wieprzowej, żółtkach jaj, mięsie wołowym, cielęcinie, potrawach z krwią (kaszanka, czarny salceson, czernina) i w rybach. Spore jego ilości zawierają też żółte i zielone warzywa liściaste, nasiona roślin strączkowych oraz całe ziarna zbóż (ciemne pieczywo, kasze z grubego przemiału) i kakao. Wszystkie te potrawy popijaj szklanką soku z wit, C np. z czarnej porzeczki, żurawiny i aronii. Radzi ekspert, który nigdy nie miał problemów z żelazem ;-)
Ja dzisiaj mam kontrolę u lekkarza, ciekawe jak trzyma się mój pessar i kiedy mi go wyjmą?
super, że ostatnio same dobre nowiny po wizytach.
Ostatnia edycja:
Juz po wizycie,
pessar tak dobrze trzyma, że jest duża szansa, że przenoszę
22 kolejna wizyta, gdzie doktorek zdecyduje kiedy go wyciagamy. Mam nadzieję, że najpóźniej w 37 tyg,
3 tygodnie popracuję nad tym, żeby urodzić w terminie tak jak Staśka;-)
Z usg wynika, że Junior jest o 2 tygodnie starszy, (głowa o 3 tyg.), ale z pierwszym synkiem było tak samo, po czym w 9 miesiący prawie nic nie przytył i urodził się dzień przed terminem z wagą 3030kg.
poza tym wszystko, ok.
pessar tak dobrze trzyma, że jest duża szansa, że przenoszę
22 kolejna wizyta, gdzie doktorek zdecyduje kiedy go wyciagamy. Mam nadzieję, że najpóźniej w 37 tyg,
3 tygodnie popracuję nad tym, żeby urodzić w terminie tak jak Staśka;-)
Z usg wynika, że Junior jest o 2 tygodnie starszy, (głowa o 3 tyg.), ale z pierwszym synkiem było tak samo, po czym w 9 miesiący prawie nic nie przytył i urodził się dzień przed terminem z wagą 3030kg.
poza tym wszystko, ok.
basia0412
Fanka BB :)
witam ja dzisiaj miałam o 15 wizytę i wygląda to tak że szyjka jest już rozwarta i skrócona ginka mówiła że bardzo rozpulchniona i można ją bardzo mocno rozciągnąć w związku z czym urodzę w przeciągu tygodnia do dwóch. Dostałam skierowanie na ostateczne badania potrzebne do porodu WR HBS, morfologia i mocz - także ja już prawie na mecie - aha dziecie będzie miało w chwili porodu ok 4500 g
reklama
megam
Fanka BB :)
witam ja dzisiaj miałam o 15 wizytę i wygląda to tak że szyjka jest już rozwarta i skrócona ginka mówiła że bardzo rozpulchniona i można ją bardzo mocno rozciągnąć w związku z czym urodzę w przeciągu tygodnia do dwóch. Dostałam skierowanie na ostateczne badania potrzebne do porodu WR HBS, morfologia i mocz - także ja już prawie na mecie - aha dziecie będzie miało w chwili porodu ok 4500 g
Oj Basia to szybciutko ;-) ale jak sama mówiłaś już chciałabyś rodzić także jak najlżejszego porodu życzymy i żeby wszystko było tak jak to sobie wymarzyłaś :-)