przeziębiłam się - tak to jest jak się wprowadza do zimnego mieszkania i dopiero zaczyna się grzać - dostałam od lekarza rodzinnego Bioparox - antybiotyk bezpieczny w ciąży - ale mam pewne obawy w braniu go. Może któraś z Was miła go i mogłaby mi poradzić.
reklama
Kwiatuszkugratuluję dobrych wieści !!! Super lekarz,że tak zdecydował,ale może pomoc z jego strony nie będzie potrzebna )) Dziewczyny z terminem na początek kwietnia super macie. Ja jeszcze trochę muszę poczekać z przyspieszaniem akcji, tak za 2 tyg może zacznę. Ale najważniejsze aby maluszki były zdrowe, a i tak one zdecydują kiedy będą chciały przyjść na świat :-)
przeziębiłam się - tak to jest jak się wprowadza do zimnego mieszkania i dopiero zaczyna się grzać - dostałam od lekarza rodzinnego Bioparox - antybiotyk bezpieczny w ciąży - ale mam pewne obawy w braniu go. Może któraś z Was miła go i mogłaby mi poradzić.
moj tata go dostal jak mu sie zapalenie pluc rozkrecalo, ale to 150 kg 2 metrowego chlopa a nie kobieta w zaawansowanej ciazy... :-/
nie wiem ogólnie jakoś nie jestem zadowolona z tej wizyty - dostałam syrop na kaszel z alkoholem - a przecież widać że jestem w ciąży - a lekarka że on jest bezpieczny w ciąży. Jakaś załamka - staram się leczyć domowymi metodami, ale długo tak się nie da.
nie wiem ogólnie jakoś nie jestem zadowolona z tej wizyty - dostałam syrop na kaszel z alkoholem - a przecież widać że jestem w ciąży - a lekarka że on jest bezpieczny w ciąży. Jakaś załamka - staram się leczyć domowymi metodami, ale długo tak się nie da.
a probowałas prenatal - to syrop specjalnie dla kobiet w ciazy. ja jak bylam 2 razy chora to dostalam antybiotyk o nazwie amotaks - na ulotce oczywiscie ze dla ciezarowek nie nie nadaje, ale nie mialam zadnych efektow ubocznych i w miare szybko mi wszytkie stany chorobowe przechodzily. do tego zawsze musialam brac wapno, witamina c, no i chlebez z czosnkiem, cebula i duzo warzyw i owoców.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
nata001 spokojnie możesz brać bioparox bo on działa tylko miejscowo. Nic się nie przedostaje do krwioobiegu. Brałam go zarówno w tej ciąży (2 razy) jak i w poprzedniej. Jest bezpieczny. Też miałam obawy te 3 lata temu ale lekarz mi fajnie wytłumaczył że nie wchłania się tylko działa właśnie miejscowo.
nata ja dostalam bioparox ok 13 t.c, mialam wtedy angine ropną. Smialo mozesz go stosowac bo on działa miejscowo na błony śluzowe jamy ustnej, gardła i dróg oddechowych, nie przenika do krwioobiegu.
reklama