reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
mi sie wydaje, ze przez ta moje diete beztluszczowa gabrys taki chudy, bidny....
a ja tak lubie jesc smazone, ammmmmmmmmmm
wszystko lubie co ocieka olejem z cebulka albo smazone na smalcu.........
mniammmmmm
albo moja kuzynka przynosi mi z piekarni ciasto czekoladowe przekladane ta masa od eklerow to jest zycie
a teraz wszystko gotowane...bleeeeeeeeeeeeeeeeeee

KATIK toz to grzybica jest....drozdzyca zapewne....spokojnie...
Prawie kazda kobieta w ciazy to ma.Mi llekarz powiedzial,ze walka z grzybica w ciazy to jak walka z wiatrakami.
Clotrimazolu kup w Bootsie i lekko smaruj sie w okolicach cytrynki...:-), w Polsce dostalabys nustatyne dopoch lub clotrimazolum na to...
No wlasnie nystatyne dostane w przyszlym tyg z polski, bo juz sie w zeszlym tygodniu wkurzylam i stwierdzilam ze bede leczyc na wlasna reke...

Nie wiem, slyszalam teorie ze na dodatkowych witaminkach dzieci rosna szybciej, a my cala ciaze na dopalaczach jedziemy. Ale ile w tym prawdy nie wiem
tez ta teorie slyszalam, u moich kuzynek sie sprawdziala, wielkie dzieci porodzily a witaminki braly cala ciaze, ja nic nie biore i pewnie dlatego taka kruszynke mam w brzuchu...

Czy mnie kiedys cholera nie trafi????!!!!!!!!!!!

Czekam na 14sta - jak w rejestracji skoncza wpierdzielac lunch i odbiora fon, dzis do lekarza jade z tym gownem. Ale ich tam objade!!!!!!!!!!!
normalnie szkoda gadac na tych lekarzy, tez by mnie szlak trafil na twoim miejscu, objedz ich wszystkich tam i to dobrze!!:wściekła/y:
elvie3 - i co zjechalas ta babe w sklepie?:-D
Katik- Ja też się właśnie przeleczam antybiotykiem bo też zauważyłam od jakiś 2 tyg. że coś było inaczej i łaskawie gin potwierdził, że mam stan zapalny jakiś i zapisał globule...

A wczoraj się okażało po posiewie, który zrobiłam wcześniej, że oczywiście mam ten cholerny streptococcus agalactie, który jest taki groźny dla dziecka, więc w sumie to mi ulżyło trochę, że będę mieć tą cesarkę planowaną, bo przynajmniej mała będzie raczej bezpieczna... ehhh...ja musze chyba wszystko w tej ciąży "zaliczyć" :/

.
rzeczywiscie niektore z nas ciezko ta ciaze przechodza, ale musimy sie trzymac! ty juz niedlugo!

Melduję się po wizycie:-). Marysia nadal jest Marysią:tak: wszystko jest ok. Malutka ułożona jest główkowo a że główkę ma bardzo nisko dlatego tak ciśnie na tą nieszczęsna szyjkę. Z wszystkich wymiarów wychodzi 34tc, tylko długość kośi udowej wskazuje na 36:szok:, lekarz powiedział że jak donoszę do terminu to będzie nezły klocek, a narazie mała waży 2500. Uciekam poleżakować, wykończyła mnie ta dzisiejsza wyprawa:tak:

Justa, nie zjechałam baby, bo od teściowej się dowiedziałam, że dziś zmienniczka pracuje, a ta niewinna. Później pojechałam na zakupki, następnie drzemka, teraz wstałam i sklep już zamknięty:D Ale i tak jej się nie upiecze;-)

Sonia- gratulacje takiej kluseczki!

Wrocilam od lekarza. Nawet zrobilam sie na bostwo, bo tak to caly tydzien w dresiku zaiwaniam po domu, bez makijazu, a tu byla okazja to sie odwalilam. Az Ł zagwizdal :-D:-D:-D

Naskarzylam na polozna lekarzowi:-p ze : ponad miesiac temu zglaszalam objawy , to mnie splawila, i ze pewnie jest rasistka (hahaha, tutaj to NAJLEPSZY argument, na wszelkie rozmowy. Bialy boi sie byc posadzony przez czarnego, czarny przez bialego, anglik przez obcokrajowca, obcokrajowiec przez anglika :-D:-D), bo kogos o swoim kolorze skory by tak nie potraktowala - a ze jestem biala, to nie zainteresowala sie moim problemem, itd itp...
Oj naprzepraszal sie, i naprzepraszal, dal mi tabletki i masc z aplikatorem. Podobno ma przejsc. No i wzielam tez cos dla Ł, skoro to grzybica i drozdzaki, to kto wie czy tez tego nie ma. Co prawda co to sex to juz prawie zapomnialam, ale ta infekcje mam juz dobre 1,5 miesiaca, a moze rozwijala sie i wczesniej, wiec lepiej niech i on cos zazyje.

Tak wiec teraz kuracja przed nami :tak:

Sonia- gratulacje takiej kluseczki!

Wrocilam od lekarza. Nawet zrobilam sie na bostwo, bo tak to caly tydzien w dresiku zaiwaniam po domu, bez makijazu, a tu byla okazja to sie odwalilam. Az Ł zagwizdal :-D:-D:-D

Naskarzylam na polozna lekarzowi:-p ze : ponad miesiac temu zglaszalam objawy , to mnie splawila, i ze pewnie jest rasistka (hahaha, tutaj to NAJLEPSZY argument, na wszelkie rozmowy. Bialy boi sie byc posadzony przez czarnego, czarny przez bialego, anglik przez obcokrajowca, obcokrajowiec przez anglika :-D:-D), bo kogos o swoim kolorze skory by tak nie potraktowala - a ze jestem biala, to nie zainteresowala sie moim problemem, itd itp...
Oj naprzepraszal sie, i naprzepraszal, dal mi tabletki i masc z aplikatorem. Podobno ma przejsc. No i wzielam tez cos dla Ł, skoro to grzybica i drozdzaki, to kto wie czy tez tego nie ma. Co prawda co to sex to juz prawie zapomnialam, ale ta infekcje mam juz dobre 1,5 miesiaca, a moze rozwijala sie i wczesniej, wiec lepiej niech i on cos zazyje.

Tak wiec teraz kuracja przed nami :tak:

Nie denerwuj się ja też cała ciążę z grzybkiem walczę, na nystatynie co chwilę jadę a i tak jest lepiej niż w poprzedniej ciąży. Leki na pewno zadziałają :-)

No wlasnie nystatyne dostane w przyszlym tyg z polski, bo juz sie w zeszlym tygodniu wkurzylam i stwierdzilam ze bede leczyc na wlasna reke...

Katik ja rowniez polecam clotrimazol. doktor mi ostatecznie przepisal te globule, bo inne nic nie pomagaly. Tylko na pare dni ukojenie i znowu to samo!! Te problemy sa po prostu irytujace, bo wczesniej nigdy mi sie to nie zdarzało. Aha zapomnialabym do tego lekarz przepisal mi tabletki ProVag- czyli o ile sie nie myle kwas mlekowy 2 razy dziennie i coz, poki co ma spokoj od paru tygodni:-)

reklama
Dziewczynki ja z kolei melduje iz wczoraj mialam wizyte u gin... I coz, szyjka wiotka i krotka, ale lekarz jest dobrej mysli i mowi ze donosimy:-) Choc brzuszek sie stawia coraz czesciej. Potwierdzil po raz 3 iz bedzie KOBITA:-), wazy 2400... Kurczak blady to duzo chyba.... Moja cora pierwsza to 4100, liczylam na mniejszego babelka hehhee...

Buziaki pozdrawiam

Do góry