reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Nie no Kwiatuszek- prawie się udławiłam ciasteczkiem... jabłuszkiem chciałam powiedzieć :-D:-D:-D

Ba- siedź w tym szpitalu i niech Cię monitorują, bo sparawa zaczyna być poważna!
Elvie- nie zniszcz tej kobity- jej pewnie dostawca powiedział, że świeżutkie...

reklama

:-):-):-) naprawde myslisz, ze to od tych sterydow na plucka? ;-)

Niee... Polcik od poczatku byla miarowo wieksza. U mnie w rodzinie zawsze dzieciaki byly duze.
Za to Ł urodzil sie jako wczesniak w granicach 2 kg, wiec mysle, ze sie z moim 3950 wyrowna.

Co do jedzenia- to jakos nigdy nie jadlam za dwoch. Tyle ze czasem byly zachcianki, choc i tak myslalam ze edzie gorzej. Cala ciaze NIGDY Ł nie byl oddelegowywany expresem do sklepu bo mi sie czegos chce.
Nie wiem, slyszalam teorie ze na dodatkowych witaminkach dzieci rosna szybciej, a my cala ciaze na dopalaczach jedziemy. Ale ile w tym prawdy nie wiem

Margol w 35 tyg 2800, wiec to dopiero bedzie okaz :-)
Czym Wy sie dziewczynki odzywiacie, ze wasze dzieci maja taka mase? :laugh2:

wszystkim :-)

no jak to czym? zbilansowana dieta dla ciężarnych bogata w minerały i składniki odzywcze, głównie warzywa i owoce

hehehehehehehehehehehehehe

od poczatku ciazy bedzie u mnie z 10kg bigosu i pol piekarni slodkich bulek :-)

czyli czyt. mcdonalds i kfc, tak? ;-)

:-)

:) to co się pod rękę nawinie

i to jest chyba nalwłasciwsze okreslenie mojej diety :-D

no nie mam napisane, jaki jest błąd pomiaru... ale jak zaznaczała ten brzuchol na monitorze to starała się raczej nie zawyżać obwodu ;-) tak samo przy kości udowej, ale ile cm ma to nie wiem :eek: nie mam napisane.
co jemy ?? no tak jak dziewczyny napisały :-D oczywiście super zbilansowana dieta bogata w same przydatne mikroelementy (czyli kfc, czasem cheesburger, ale głównie domowe spaghetti, kotleciki i inne takie ;-) aaa no i ostatnio na chińczyka mnie często nachodzi) same zdrowe rzeczy :-D

Dieta jest baaardzo ważna......
kurcze, tylko ja się ostatnio trochę martwię bo mi te odżywcze Twistery z KFC nie wchodzą....
zgagę po nich mam :-) muszę się przerzucić na Longery, hehehe...

Czy mnie kiedys cholera nie trafi????!!!!!!!!!!!

Wlasnie przyszedl mi list ze szpitala, ze po pobraniu wymazu z pochwy (na moje wlasnie zyczenie!!!) stwierdzono ze mam Candida/Thrush. Czyli qrna grzybice!
Juz poltorej miesiaca temu sygnalizowalam poloznej ze cos jest nie tak, bo mam uplawy i inny zapach z pochwy to mi sie myc kazala czesciej! Lekarz bez badania kazal kupic zwykla masc w aptece,a ja na zmiane Tantum Rosa, rumianek i ta nieszczesna masc w siebie pchalam, i co 2 dni wszystko wracalo.
A pomyslec, ze jakby skurczybyki od razu zareagowali, to juz dawno przestalabym sie meczyc! A tak teraz cholera mnie bierze jak sobie pomysle, ze to gowno moglo na mala jakos przejsc! Ja pierdykam!!!

A co znalazlam na necie o tym:
Objawy standardowe - grzybica pochwy, zapalenie pecherza, egzema na skorze,
brak energii i generalnie slaby nastroj.
I co, wychodzi na to ze jeszcze te moje gowniane samopoczucie i brak sily na nic moga sie z tego brac? Dzizys, ale mi sie cisnienie podnioslo.

Czekam na 14sta - jak w rejestracji skoncza wpierdzielac lunch i odbiora fon, dzis do lekarza jade z tym gownem. Ale ich tam objade!!!!!!!!!!!

Katik- Ja też się właśnie przeleczam antybiotykiem bo też zauważyłam od jakiś 2 tyg. że coś było inaczej i łaskawie gin potwierdził, że mam stan zapalny jakiś i zapisał globule...

A wczoraj się okażało po posiewie, który zrobiłam wcześniej, że oczywiście mam ten cholerny streptococcus agalactie, który jest taki groźny dla dziecka, więc w sumie to mi ulżyło trochę, że będę mieć tą cesarkę planowaną, bo przynajmniej mała będzie raczej bezpieczna... ehhh...ja musze chyba wszystko w tej ciąży "zaliczyć" :/

No i oczywiście Ba...beznadzieja..., ale co zrobić, szkoda, że musi być w szpitalu, ale oby chociaż lekarzom udało się jeszcze poczekać z tym porodem...póki co mamy już pierwsza w kolejce...

Ostatnia edycja:
reklama
KATIK toz to grzybica jest....drozdzyca zapewne....spokojnie...
Prawie kazda kobieta w ciazy to ma.Mi llekarz powiedzial,ze walka z grzybica w ciazy to jak walka z wiatrakami.
Clotrimazolu kup w Bootsie i lekko smaruj sie w okolicach cytrynki...:-), w Polsce dostalabys nustatyne dopoch lub clotrimazolum na to...

Do góry