reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Ilona- Cieszę się, że wszystko ok:tak::tak::tak: i ja odrazu pytam wszystkie mamusie o to samo!...ale może po kolei...

Dziś i ja u gina byłam- tym razem u "nowego"-ze szpitala gdzie postanowiłam rodzić... umowilismy sie ze jesli ten drugi okulista (co ide w sobote) potwierdzi zalecenia do CC to kroimy się 23.03 (czyli mala urodzi sie w ten dzien co mamusia tylko miesiac wczesniej:-D) poza tym zrobil USG i wychodzi ze kruszynka ma ok 2200kg teraz:eek:- wiec malutka jak na to co czytam :eek:- bo w ksiazkach w 35 tyg. podają 2,5kg:confused:, ale lekarz mowi ze jest w normie wiec chyba ok. :sorry:chociaz na mysl o tym ze za 3tyg i 4 dni maja ja ze mnie wyciągnać to się boję bo ona taka maleńka...:unsure:ileż ona urośnie w te 3 tyg?..:unsure:
szyjka skrócona odpowiednio do 35tyg ale chyba zamknięta bo nic nie mówił. Mam jeszcze jakiś cholerny stan zapalny więc globule oczywiście :confused2:
jutro tylko musze zadzwonic do "mojego" gina i podziekowac za opiekę, bo już nie pojde do niego, bo tu wizyte mam nastepna 15.03 wiec wystarczy, poza tym tamten tez kosztuje...:confused2: ehhh... boję się tego wszystkiego, a najbardziej, że Dzidzie za wcześnie wyjmą na świat a ona taka malutka...:unsure:
:oo2:

Czy waga 2200kg jak na skończony dziś 35 tc jest prawidłowa???:confused::unsure::confused::unsure:

reklama
dziewczyny dzieki wam za odpowiedzi,
ella1 - uratowalas mnie na calego, ja mam dokladnie to samo...bylam dzis u dermatologa i tez mi to powiedziala:tak: masc mi przepisala i zobaczymy jutro czy zadziala cos, a co tobie w koncu pomogo? samo zniknelo? kazala mi jeszcze przykladac torebke po herbacie czarnej...i dzieki za ten artykul:-)

pozatym wyskoczyl mi potowki na czole. leze tylko w koszulce i majtkach, spie pod przescieradlem, okno caly czas uchylone, a mi wiecznie goraco i sie poce...
tez tak mialam w szpitalu...okropienstwo, trzymaj sie kochana

aga2010 - :szok: dobrze ze sie wszystko tak skonczylo jak skonczylo i z malym wszystko ok, uwazaj kochana na siebie bo to nie ma co

Mi w pierwszej ciąży koleżanka z Niemiec (później moja położna to potwierdziła) poleciła taki lek homeopatyczny Caulophylum, jak już zacznie się akcja porodowa podobno pomaga on zmiękczyć szyjkę i przyspiesza rozwarcie. (nie wywołuje, ani nie przspiesza porodu) U mnie zadziałało. Teraz też mam zamiar brać.

Justa a Ty słyszałaś o tym leku, w Niemczech podobno położne polecają go wszystkim swoim pacjętkom od 37 tc.
toska ja nie slyszalam o tym, ale to pewnie dlatego ze jeszcze sie nie interesowalam, ale i tak w 37 tygodniu musze sie w szpitalu zameldowac a tam jest moja polozna to zapytam ja o to, bardzo ciekawe i skoro jest ok to tez to kupie

ella1 - ta waga to ty sie nie przejmuj, bo na kazdym sprzecie inaczej pokazuje i kazdy lekarz inaczej mierzy, pojdziesz na nastepna wizyte i sytuacja sie calkiem odmieni, wszystko jest ok i nie masz co martwic, a waga jest prawidlowa i w 3 tygodnie moze jeszcze duzo urosnac:-)

to bardzo indywidualna sprawa:sorry:,
Np. w szpitalu leżała ze mna dziewczyna, rano na badaniu lekarze stwierdzili długą, twardą szyjkę, popołudniu dostała lekkich skurczy, okazało się, że szyjka się skróciła i urodziła po 3 godzinach.

Mi w pierwszej ciąży koleżanka z Niemiec (później moja położna to potwierdziła) poleciła taki lek homeopatyczny Caulophylum, jak już zacznie się akcja porodowa podobno pomaga on zmiękczyć szyjkę i przyspiesza rozwarcie. (nie wywołuje, ani nie przspiesza porodu) U mnie zadziałało. Teraz też mam zamiar brać.

rety.... to ja chyba mojego Ł musze nauczyc sprawdzac stan szyjki i rozwarcia....
Lekarka dzis mi powiedziala, ze male skurcze sa ok, i mam brac PARACETAMOL (hahahaha), a dopiero jakby sie zaczela jazda to do nich gnac.
No i teraz sie wydygalam, ze nie zdaze do nich dojechac jak cos, bo u mnie o tyle niedobrze, ze mala dupka u dolu czyli w zadnym wypadku nie moze zejsc do kanalu rodnego :no:

Dziewczyny, myslicie ze jak na 35 jeszcze nie skonczony tydzien to waga 2400 jest w porzadku bo zaczynam sie martwic...

Myslę ze jak najbardziej :tak: A zreszta różnie się dzieciaczki rozwijają u mnie jest 33 z hakiem i jest 2447 ale ja mam dzieci giganty a Szymek miał 4100 i to tez się takie zapowiada .

Ja dziś u ginki byłam wsio jest ok . 17 będe miała te posiewy i inne cudeńka pobierane . dziecie waży jak już wyzek ilonie napisałam 2447:tak: będzie 4 kg jak nic

Myslę ze jak najbardziej :tak: A zreszta różnie się dzieciaczki rozwijają u mnie jest 33 z hakiem i jest 2447 ale ja mam dzieci giganty a Szymek miał 4100 i to tez się takie zapowiada .

Ja dziś u ginki byłam wsio jest ok . 17 będe miała te posiewy i inne cudeńka pobierane . dziecie waży jak już wyzek ilonie napisałam 2447:tak: będzie 4 kg jak nic

Oooo to ładna wagę ma Twoja córcia. Moj synek w 31 t.c (dwa tyg temu) miał 1652g.

reklama

Tymek w 34 tygodniu ważył 2400 i lekarz powiedzial że jak urodze w terminie to dojdzie do 3600 max, to prawie jak Hania bo ona miala 3450
a Tobie powiedzial ze do 4000??? co lekarz to inna teoria... ze juz nie wspomne ze nie wiadomo ktory komputer dobrze mierzy
Bo moje dzieciaki to takie wypasione:-D Dziś byłam z Szymkiem na szczepionce wazy 13.4 ma 87 cm .. to jakiś 97 centyl:-D:-D
wow super Szymus wazy
Hania ma 2 latka i miesiac prawie i cos nei moze przekroczyc 12 kg, caly czas tylko 11,9 kg i smieje sie ze ona jest dziewczynka to musi byc zgrabniejsza od mamusi i w eSkach chodzic dlatego trzyma wage od malego :-) a wzrost to nawet nie wiem, ale ubranka na 98, niektóe 92

Do góry