reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Bylam dzisiaj u gin i chcialam sie Wam wyzalic :-( Ginka powiedziala zebym przyszla za miesiac na nastepna wizyte, ale baby w rejestracji nie chcialy mnie zapisac (bo juz maja komplet pacjentow - tylko, ze jakos jak dotad juz pare razy tak bylo, ze mnie dopisywaly mimo kompletu, bo czesto sie zdarza, ze ktos nie przychodzi). No i zapisaly mnie na za piec tygodni - po prostu bosko, to bedzie moj 39 tydzien i z duzym prawdopodobienstwem moze sie okazac, ze ja juz tyle nie donosze i do porodu ostatnia moja wizyta bedzie wlasnie ta dzisiejsza :wściekła/y: ginka zlecila mi badania, ale wyniki odebrac mozna TYLKO jak sie idzie na wizyte - wiec juz nawet nie chce mi sie isc robic tych badan, bo znowu beda mnie kluc, znowu bede sikac do pojemnika, a potem i tak moze sie okazac, ze juz nie bedzie mi dane nawet zobaczyc wynikow :no: Jestem strasznie rozdrazniona z tego wszystkiego! Wszedzie jest napisane, ze pod koniec ciazy wizyty powinny byc co MAKSYMALNIE 2-3 tygodnie, a nie co 5 :angry:

A jeszcze chcialam Wam powiedziec, ze skarzylam sie gin juz na dwoch ostatnich wizytach, ze mnie boli miedzy nogami na dole, tak jakby mi wargi puchly - ta mi mowila, ze nic sie nie dzieje, ze to normalne i dzisiaj co? Zaglada mi miedzy nogi i mowi 'o ma pani tutaj zylaka!'
:no::wściekła/y: UWIELBIAM PUBLICZNA SLUZBE ZDROWIA :angry::wściekła/y::angry:

reklama
Olapolap- szpitale życzą sobie morfologię i mocz z ostatniego miesiąca- może zrób je chociaż prywatnie (to w sumie nie jest duży koszt) no i WR i próby wątrobowe powinnaś mieć świeże...Te badania naprawde są ważne do porodu, bo mowią o Twoim stanie zdrowia- nie ma co ryzykować.

Ja bym poszła jeszcze raz na rejestrację, a jak nic nie zdziałasz to poprosiłabym o rozmowę z kierownikiem zamieszania, bo przecież czekać nie będziesz, a zalecenie lekarza jest jasne i muszą znaleźć termin- powinno podziałać.

Macie racje dziewczynki, ale naprawde strasznie mnie to wkurzylo :-( To jest przychodnia przyszpitalna, a jakos nie wierze zeby potem ktos biegl do przychodni szukac moich wynikow jak mi sie zacznie porod wczesniej :eek: A oni maja tak ze nie wydaja wynikow jak sie przyjdzie - trzeba miec tego dnia wizyte :wściekła/y: Chyba moja irytacja byla tak wielka glownie dlatego, ze przez cala wizyte gin mnie przekonywala zebym sobie wziela polozna do porodu - kasy szpitalowi brakuje, ze kaze lekarzom nagabywac pacjentki????? :crazy:

Kochane jestem i wszystko ok!
USG i KTG wzorowe. Maluszek rozruszał się dopiero przy ktg...
Usg super wyszło że główkę i coś jeszcze ma na 36 tc a coś na 32 t więc wszystko ok bo średnio wychodzi 34 czyli wporządku. Przepływy prawidłowe, ilość wód w normie, łozysko I* dojżałości ...
Na KTG dawał mocno popalić ale dopiero gdzies tak po 5 minutach. Teraz znowu trochę spokoju ale wiem że z nim wszytko ok...

Acha młody waży już 2750 g

Dzięki za kciukasy...

Acha żeby nie było przedtem próbowałam wszytkich możliwych sposobów żeby malca rozruszać. (

Ano spory będzie wg. siostry zakonnej która mi robiła usg a która jest super lekarzem położnikiem młody będzie miał około 3700-3900 przy porodzie...

Jak któraś z moich okolic to szczerze polecam szpital w Rydułtowach... rewelacja i lekarze i położne... miałam dzisiaj przykład...

Kochane jestem i wszystko ok!
USG i KTG wzorowe. Maluszek rozruszał się dopiero przy ktg...
Usg super wyszło że główkę i coś jeszcze ma na 36 tc a coś na 32 t więc wszystko ok bo średnio wychodzi 34 czyli wporządku. Przepływy prawidłowe, ilość wód w normie, łozysko I* dojżałości ...
Na KTG dawał mocno popalić ale dopiero gdzies tak po 5 minutach. Teraz znowu trochę spokoju ale wiem że z nim wszytko ok...

Acha młody waży już 2750 g

Dzięki za kciukasy...

Acha żeby nie było przedtem próbowałam wszytkich możliwych sposobów żeby malca rozruszać. (

Aga super wiadomości! Dobrze,że wszystko sprawdzili:-) Maluszek się z mamusią bawi w kotka i myszkę:rofl2:

reklama
Agnieszka cieszę się że wszystko dobrze, fajnie że pojechalas bo przynajmniej nie bedziesz sie stresowac niepotrzebnie i masz gratisowe usg :)

ja też mysle caly czas o Katik, ciekawe czy tym razem skurcze też ustaną... ja mam termin tylko jeden dzien po niej...

Paulka dobrze ze Ci dziewczyny te okna z głowy wybiły

Do góry