reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki u lekarza

Przeraziłyście mnie tymi parawanami...Nie miałam pojęcia, że tak to może wyglądać - żadna z moich koleżanek nie opowiadała, że rodziła w takich warunkach.

Da się jakoś sprawdzić, czy dany szpital może zafundować nam takie atrakcje?

obarczanie winą za łamanie prawa ofiary a nie osoby naruszającej porządek prawny jest nieporozumieniem. przyrodzona i niezbywalna godność jest atrybutem każdego człowieka a nie fanaberią

Ewka84 No ja wiem, że studiujesz prawo, już o tym pisałaś - definicja na miarę fundacji helsińskiej;-) tylko nie wiem jak ona się ma odnosić do tego, co napisałam?
Przecież napisałam tylko, że kobiety po porodzie są słabe i potrzebują więcej opieki, a gruboskurność i brak zrozumienia dotyka je wtedy bardziej, niż kiedy są w pełni sił. Nie napisałam, że kobiety na porodówce są czemuś tam winne a personel medyczny jest czysty jak łza:-):-):-)

Mam wrażenie, że większość kłótni na tym forum bierze się stąd, że nie czytamy ze zrozumieniem swoich postów :tak:

reklama
Przeraziłyście mnie tymi parawanami...Nie miałam pojęcia, że tak to może wyglądać - żadna z moich koleżanek nie opowiadała, że rodziła w takich warunkach.

Da się jakoś sprawdzić, czy dany szpital może zafundować nam takie atrakcje?

Mam wrażenie, że większość kłótni na tym forum bierze się stąd, że nie czytamy ze zrozumieniem swoich postów :tak:

Mozesz iśc do szpitala i powiedziex że chcesz zobaczyć porodówkę zanim do niego trafisz . Jak nie będę mieli nawału roboty to raczej nie bedzie problemów

Większość kłótni bierze się stad że niektórzy sądza , ze wiedza najlepiej a jak ktoś napisze coś odbiegajacego od normy albo nie po ich myśli już jest problem:-:)-( ja tak to odbieram czasami :-D. Nie jest to oczywiście do Ciebie , tylko ogólne stwierdzenie
Bo pisze na wrzesniu od 4 miecha ciązy , znam sporo lasek osobiście , nawet z drugiego końca Polski , kilka z wawy z którymi się czesto widujemy i nigdy na watku nie było żadnych awantur. :tak:

Ja tez jutro mam lekarza, troche sie zdenerwowalam jak mi przyslali zaproszenie, ale podobno to standardowa wizyta. Wiec pewnie zbadaja siusiu, zbadaja brzuszek, zwaza, i pogadaja o watpliwosciach i jakis problemach. Zobaczymy jutro.
aniam141 - to trafilas na wyjatkowo spokojne dziewczyny, bo ja tu bylam swiadkiem niezlej, ze tak powiem awantury

Ja juz po wizycie. Mialam pogadanke na temat wagi dzieciaczkow. Moje maluchy byly duze i i trzecie moze byc jeszcze wieksze, wiec przedstawiono mi jak wyglada tu procedura, gdyby faktycznie sie tak stalo i mlody mialby problemy z urodzeniem sie. Ciesze sie, bo na tym punkcie mialam przy Macku troche nerwow. Mam wyznaczona dodatkowa wizyte w szpitalu w marcu na pomiary i jesli faktycznie bedzie duzy to nie pozwola na przenoszenie, tylko bede miala wywolywany porod w terminie. I bedzie kilku lekarzy w asyscie, a nie standardowo tylko polozna.
Wyniki wszystkie mam w porzadku, slyszalam bicie serdusia. :-D Maciejka byl bardzo zaciekawiony co to tak stuka i wszystko sobie musial poogladac :-)

wronka - to powodzenia i czekamy na relacje

Kochane wróciłam wizyta trwała 40 minut bo nasz szkrab się tak wiercił że nie dało rady go pomierzyć. Więc tak nasz maluszek ma 7cm i wszystko jest dobrze serduszko bjie 158uderzeń na minutę , kości nosowe są widoczne i wszystko jest dobrze. Badanie moczu jest dobre a te upławy są dlatego że łożysko jest blisko szyjki macicy i czasem moge mieć taki brudny śluz mam za dużo nie robić i odpoczywać dopóki miną te upławy. Dzidzia z usg jest starsza o pare dni. Mężuś był razem ze mną i takiego szczęśliwego go dawno nie widziałam jak maleństwo ruszało nóżkami i rączkami to łezka mu się zakręciła w oku:biggrin2::biggrin2::biggrin2:.
Kochane wstawiam zdjęcia maleństwa :biggrin2::biggrin2:
napiszcie mi jak z usg dzidzia jest o pare dni starsza to zmienić suwaczek bo nie wiem czy tak zostawić czy zmienić.

Wow ciekawa dyskusja o porodach :tak:
super

Ja wyrażam swoją opinię
-drogą eliminacji nie chcę cesarki. Nie dałabym sobie wyciąć wyrostka a co dopiero zażyczyć sobie żeby mnie cięli. Panika w oczach. Ale ja mam odchyły -tak się boję znieczulenia u dentysty że kanały leczę bez -i tyle. Zdania nie zmienię i mam nadzieję że wytrwam:-p

Co do sal -tutaj też są sale 2 osobowe o czym mówią -jeśli chcesz salę do porodu rodzinnego, z wanną piłka drabinkami itp -800zł.
Ale nie wydaje mi się żeby sale wieloosobowe były w PL jakimś dziwem -bo to przecież Polska. Jak w jakiejś mieścinie jest tylko odział a nie szpital ginekologiczno-położniczy to raczej wypasu nie mają a nikt na porody nie umawia -po prostu przyjeżdżają kobitki i rodzą:cool2:

reklama
Kochane wstawiam zdjęcia maleństwa :biggrin2::biggrin2:
napiszcie mi jak z usg dzidzia jest o pare dni starsza to zmienić suwaczek bo nie wiem czy tak zostawić czy zmienić.
super ze wszystko dobrze!! strasznie sie ciesze!! ja bym nie zmieniala suwaczka bo z kazdego usg wychodzi inny termin:)

kasia.j wszystko bedzie dobrze, musi byc, tez sie boje rozmiaru dzidzi, ale musimy przeciez jakoś urodzic:)

Do góry