reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki u lekarza

Byłą któraś z Was na wizycie u okulisty w zw z porodem?? Chciałabym wiedzieć jak to ma przebiegać i w ogóle po co dokładnie do okulisty w tym celu się idzie. Niby wiem, że chodzi o zgodę na SN, ale na jakiej podstawie taki lekarz pisze takie zaświadczenie??

Tak- ja byłam i wczoraj właśnie w pierwszej połowie dnia była o tym długa rozmowa, więc wystarczy się cofnąć parę postów wyżej :-D:-D:-D

reklama
Katik, nie wiem jak dokladnie to u Ciebie wyglada, ale mnie wyslac na kolejne USG nie chcieli(a mielam w 20tyg), bo nie ma przeslanek ku temu:wściekła/y:. Ale u mnie jest tak, ze sama umawiam sie na nast wizyte w rejestracji i poszlam tam i pow lasce, ze musze miec zrobione USG, bo przestalam przybierac na wadze i musza spr czy z Mlodym jest ok. Laska zadz do pracowni USG i mnie umowila bez zajakniecia. pytala jeszcze jaki dzien mi najlepiej pasuje. Nie wiem, czy u Ciebie sie tak da, ale moze...
U mnie jakos bezposredio polozna umawia ze szpitalem, a potem przychodzi mi zaproszenie listem do domu.
Nie wiem, nagadam jej ze poprostu chce miec ten scan, bo sie denerwuje tym ze moge wczesniej urodzic, i chce wiedziec jak dziecko wagowo w tej chwili wyglada. Pozatym ostatnio mi mowila, ze gdyby ta moja macica nadal rozmiarowo taka wieksza byla to tak czy tak scan mnie czeka by wiedziec jak Mala sie rozwija. Wiec mam nadzieje ze faktycznie bede mogla isc i sprawdzic no i moze sie uspokoic, ze i plucka juz Skarbus ma ok, i wagowo tez juz calkiem calkiem.

katik - trzamam kciuki zeby ci dokaladnie mala zbadala, a mowia u was ile cm dlugosci ma? bo u nas nie mowia mi i nie wiem jaka moja dluga jest...

dziewczyny ale mnie brzuch boli mowie wam, jakby mi mialo go rozerwac od srodka, tez tak ktoras ma? ale to nie sa skurcze, i boli mnie krocze jakby tak w srodku...co za cholera:eek:

a mowia u was ile cm dlugosci ma? bo u nas nie mowia mi i nie wiem jaka moja dluga jest...

dziewczyny ale mnie brzuch boli mowie wam, jakby mi mialo go rozerwac od srodka, tez tak ktoras ma? ale to nie sa skurcze, i boli mnie krocze jakby tak w srodku...co za cholera:eek:

Nasza gin. mówiła, że już teraz się dziecka nie mierzy, bo pomiar wyjdzie błędny.
Jeśli chodzi o brzuch to mnie nic nie boli - na szczęście:happy:
Tylko po schodach jak się wczłapię na górę to dostaję zadyszki, ale ona podobno zdrowa dla Lenki, tak czytałam:tak:

Piękna wiosna u nas dzisiaj, słoneczko, cieplutko.. Zaraz idziemy na romantyczny spacer poszukać otwartej w niedzielę apteki i kupić pojemniczki na mocz, bo jutro badanie:sorry:

Ja nie mam takich bóli jak Ty Justa, nic mnie nie rozrywa, aczkolwiek u mnie te bóle możesz zamienić na skurcze :sorry:. W kroczu to ja od wczoraj dziecko czuje jak się rusza :-(. Nie wiem czy na tym etapie ciąży to normalne :sorry:.
No i czkawka synka praktycznie po każdym moim jedzeniu. Też zaczyna mnie niepokoić :-(

reklama
Ja mialam dokladnie dzisiaj tak samo... Najgorsze to bolące krocze tak w srodku, na skurcz mi to raczej nie wygladalo.. raczej wydawalo mi sie ze dzidzia poruszala glowka i wtedy tak mnie bolało...

Do góry