reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

ale i tak zjarana bylam na calym ciele...jak wyszlam to moj maz sie smial ze mam bombe na twarzy...ale co tam pokoj za friko..
hahahah wyobrazam sobie, ze tak musialo byc , bo tez spalilabym sie jak rak :-D

:sorry:wogole odkad w ciazy jestem to szybko sie czerwienie na twarzy...jak sie zawstydze albo cos...:tak:
ja od kilku / kilkunastu dni mam takie uderzenia goraca na twarzy, nic nie robie, a twarz mi pulsuje, cisnienie przyspiesza, i wogole dziwnie... Ale trwa to sekundy i po chwili sie normuje :eek:

reklama
akaata - dawaj ja cie walne w ten glupi leb! zeby wszystkie te durne mysli ci wylecialy:tak:, wszystko bedzie dobrze i nie masz sie co martwic! moja dzidzia jest mniejsza niz powinna byc i sie nie martwie czy bedzie chora czy mala czy wogole... tylko dobrej mysli jestem, musi byc wszystko dobrze i koniec! ale serio mowiac to czesto mam durne sny, ale wymazuje je szybko z pamieci i mysle tylko pozytywnie:-)

Dziewczyny- nie wolno nam mieć taich myśli bo to bardzo niezdrowe:wściekła/y:
Polecam do poczytania bardzo fajną książkę pt POTĘGA PODŚWIADOMOŚCI. Niestety nie pamietam autora, bo jak poszła w ruch kilka mcy temu jeszcze jej nie odzyskałam:wściekła/y:
Niemniej jednak książka ta opisuje jak wielką siłe ma nasza podświadomości i jak wiele zależy od naszych myśli- więc moje drogie- MYŚLIMY POZYTYWNIE I TYLKO TAK!

Wronka TY sie nic nie martw, bo np u mnie jest zawsze inaczej niz u wszytkich bo Margolka- mimo ze wszystko z nia w najlepszym pozadku- ma brzuszek wiekszy od glowki, w sensie ze brzuch wskazuje na dalsza ciaze niz glowa...:eek: doszlam do wniosku ze panu dokt cos sie popierniczylo w pomiarach:sorry: no bo przeciez nie moze tego miec po wspaniałych figurach rodziców:-D:-D:-D:-D a ile sie naśmialismy ze prosciej bedzie glowke urodzic niz brzuchol;-) no a na dodatek pokaz mi na tym forumciezsze dziecko od mojej mega Margolki :-D:-D:-D:-D

najwazniejsze ze z dzidzia wszystko ok, a pewnie ewentualne roznice pomiarowe w pewnym momencie powoli beda sie zacieraly ( czyli mama Margolci przestaje wsówac bułki słodkie:-D:-D:-D:-D:-D)

Justa - czego sie nie robi by poród sobie umilic;-):-):-):-)

Ja od sierpnia cały czas pozytywnie myślałam i starałam się nie dopuszczać czarnych mysli w ogóle do siebie, no ale jakoś tak ostatnio nie wiem czemu zaczęło mnie to prześladować, także Justawal mocno może oprzytomnieje :-)

Ja też mam często dziwnie rumiane policzki... hehe na różu zaoszczędzę bo naturalny makijaż mam :-D

No a ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, że moja kruszyna urodzi się chora, z jakimiś wadami przez ten tomograf co miałam na początku ciąży robiony, mam wyrzuty do siebie że nie zrobiłam 3D bo może jakby było coś nie tak to dałoby sie leczyc jeszcze w ciązy... eh niech ktoś mi wybije te myśli z głowy. która chętna jeb..ąć tak porządnie w ten mój głupi łeb???

Akaata - USG 3D jest lepsze tylko jeżeli chodzi o wykrycie rozszczepu kręgosłupa lub zajęczej wargi w pierwszym trymestrze ciąży, bo można dzięki niemu zobrazować jak szkielet dziecka pokryty jest skórą na tym etapie. Oprócz tego nie ma przewagi nad zwykłym usg - i tak najważniejsze jest oko lekarza.

Nie masz żadnych podstaw żeby sobie zarzucać, że nie zrobiłaś 3D i zamartwiać się zupełnie niepotrzebnie :tak::tak::tak:

Dagsilawprawdzie nie wiem jak duże jest teraz moje dziecko ale w 29 tc ważyło 1750 g a twoja Margolka ile? Bo cos mam wrazenie że ida łeb w łeb...

Kamisia1101, super jest ta książka, autor to Joseph Murphy. POLECAM!

Justa24 badanie full wypas ;-) nie słyszałam o nim wcześniej, a faktycznie przydatne. Ja to mam stresa jak oglądam filmy z porodów z netu i tną ale podobno lepiej ciąć niż jakby miała któraś pęknąć, bo z cięcia podobno lepiej się goi.
No a ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, że moja kruszyna urodzi się chora, z jakimiś wadami przez ten tomograf co miałam na początku ciąży robiony, mam wyrzuty do siebie że nie zrobiłam 3D bo może jakby było coś nie tak to dałoby sie leczyc jeszcze w ciązy... eh niech ktoś mi wybije te myśli z głowy. która chętna jeb..ąć tak porządnie w ten mój głupi łeb???
Akaata nie stresuj się, ja tak samo na początku ciąży (nie wiedziałam, że jestem) miałam robione prześwietlenie, tyle, że u mnie nie tomograf a rtg klatki piersiowej bez płaszcza na brzuch na starym sprzęcie, więc promieniowanie mega. Stresu miałam z tym co nie miara a gin mi powiedziała, że to tak jakbym jakiś tam czas przed telewizorem siedziała tak przyrównała to promieniowanie. Dodatkowo pocieszę Cię, że miałam genetyczne badania Dzidziusia (z innych względów) i lekarka mi też tam powiedziała, że odnośnie prześwietleń to też nie ma się co tak stresować, bo człowiek teraz wszędzie ma promieniowanie, komputer, tv, antena z netu, a dzieciątka zdrowe się rodzą i dorosłym też nic się nie dzieje. Głowa do góry, nic się nie martw, Dzidzia na pewno jest zdrowa :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mi gin zalecił tylko 4 godz przy komputerze i owszem pilnowałam się na poczatku. W domu wogóle nie odpalałam. A teraz... 8h w pracy ( w tym wiekszość na forum ) i ze 2h w domu znowu na BB. Uzależniłam się od tego. I tak teraz myślę, że to większa dawka promieniowania niż przy prześwietleniu... chyba trzeba się ograniczyc

Do góry