reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Właśnie wrócilam od gina. U Nas wszystko w porządku. Synuś wszystkie organy ma na miejscu. Serduszko bije 151u/min.Wód płodowych mam w sam raz. Szyjka zamknieta:tak:. Borysek waży 1652gr i tu małe zaskoczenie, bo waga jest jak najbardziej w normie, ale nie wskazuje na wielkoluda a raczej na dziecko ok 3500g. Do tej pory na wykresie jego waga wskazywala,że przy porodzie będzie powyżej 4kg wiec troszke sie zdziwiłam, ale doktor powiedzial,że jest ok i że niektore dzieciaczki rosną szybciej na poczatku a pozniej wolniej. Następne usg nam zreszta pokaże czy taka jego uroda. Jeżeli wszystko będzie nadal dobrze to ja sie nawet cieszę jakby mial byc mniejszy niz siostra. Może poród bedę miala szybki dzieki temu:-D. Chociaz troszke martwi mnie główka bo ta z kolei jest duża i wskazuje na 34t.c:szok:. Co prawda tez wszystko jest ok, tzn nie ma żadnego wodogłowia i może byc to tylko uroda zwazywszy,że corcia tez zawsze główke miala wieksza, ale ona tak proporcjonalnie duza była:baffled:. No co prawda maja po kim odziedziczyc bo mój T urodzil sie z dosyc dużą głową, wiec miejmy nadzieje,ze to tylko taka uroda, pozniej i tak sie wszystko wyrowna. mam tylko nadzieje,że przez to nie bedę musiala byc nacinana:szok:

Teraz za dwa tygodnie mam przyjechac na KTG, a za miesiac kolejna wizyta z USG. Poza tym mialam dzisiaj pobrany posiew, wiec zobaczymy jak wyniki.

reklama
Wronka ..co do głowki to sie martw moj Gabrys tez tak ma :-)
Od 5 tyg gdy chodze na wizyty glowka wskauzje na 2 tyg wiecej niz wiek ciazowy, takze nie mwartw sie taka uroda!
Ciesze sie, ze wszystko jest okej u Ciebie
Pozdrowionka

Karolcia: najwazniejsze ze Zuzinek ma sie dobrze, rosnie i bryka :tak::tak: Ty jeszcze troszke przetrzymasz, i bedziecie juz we trojke!!!!

Wronka - super ze Borysek na wielkiego sie nie zapowiada, zawsze o lepiej dla rodzace. No ale najwazniejsze ze caly i zdrowy!!!!

Jestem po wizycie, gin -nic ciekawego...
Tyle ze mnie omacał i pozaglądał wszędzie -ale nie do tego przywykłam przy swoim ginie:baffled: żadnej delikatności, żadnego tłumaczenia co robi... taki beton trochę -no nic -następna wizyta za 4 tygodnie po skierowania na badania do szpitala niezbędne i skończy się moja przygoda z tym panem na dobre...
I znowu się przekonałam że mój gin jest the best

A to czemu byłaś o kogo innego ? Moja też jest super ten szpitalny mój drugi troszke mniej ale to wkońcu on mnie będzie ciachał :-D

Wronka - no to kawał chłopa :tak: ja już dawno USGnie miałam bo moja na urlopie była ale 25 odrobie:-D

dziewczyny ciesze ze u was wszystko ok po wizytach u lekarza:-) najwazniejsze ze dzidzie rosna zdrowo w brzuszkach:tak:
ja bylam wczoraj na tym badaniu dziwnym, robia na calym swiecie teraz takie badanie miesni otworu odbytu (ciezko mi to jakos napisac, ale chyba wiecie o co kaman) wsadzaja taki czujnik i musisz to trzy razy mocno zacisnac miesniami tam w srodku i juz maja wyniki, trwa jakies 15 min, chodzi o to gdzie najbardziej unerwione miejsca sa, po ktorej stronie, zeby potem wiedzieli dokladnie w ktorym miejscu najlepiej naciac kobiete przy porodzie, robi to sie miedzy 29-32 tyg a potem drugi raz 6 tyg po porodzie, i za to dostane pokoj familijny w szpitalu po porodzie za darmo - normalnie kosztuje 86 euro za dobe hihihi:laugh2:

ja bylam wczoraj na tym badaniu dziwnym, robia na calym swiecie teraz takie badanie miesni otworu odbytu (ciezko mi to jakos napisac, ale chyba wiecie o co kaman) wsadzaja taki czujnik i musisz to trzy razy mocno zacisnac miesniami tam w srodku i juz maja wyniki, trwa jakies 15 min, chodzi o to gdzie najbardziej unerwione miejsca sa, po ktorej stronie, zeby potem wiedzieli dokladnie w ktorym miejscu najlepiej naciac kobiete przy porodzie, robi to sie miedzy 29-32 tyg a potem drugi raz 6 tyg po porodzie, i za to dostane pokoj familijny w szpitalu po porodzie za darmo - normalnie kosztuje 86 euro za dobe hihihi:laugh2:
brzmi okropnie opis tego badania, z tym ze chyba fajnie ze w taki sposob moga dokladniej poznac te miejsca unerwione...
No a ze pokoik za free to juz wogole full wypas :tak::tak:

Justa ty to jesteś krejzolka!!! o matko jak to strasznie wygląda to badanie z tego opisu... ale czego mama nie zrobi by mieć wypasione warunki do porodu :-D:-D:-D

Witajcie dziewczynki my też dzisiaj po wizycie , przepraszam że dopiero teraz ale wróciłam późno i musiałam ogarnąć mieszkanie bo mnie nosi z nerw.
Nasza zuzia ma się dobrze waży 1350gram i nie chciała się pokazać , zasłaniała buźkę i prawie wogóle jej nie widziałam. Wyniki nie są takie złe jak myślałam , dostałam dodatkowe leki i zobaczymy co i jak .
I niestety z nerkami jest spory problem. W prawej stoi na całej długości czyli zajmuje całą powierzchnie ale niestety w lewej stoi też na 2cm i nie jest za fajnie , następna wizyta 1marca i zobaczymy co i jak najgorsze jest to że ciężej mi się oddycha i muszę to kontrolować jak będzie bardzo ciężko to od razu do szpitala. Pani ginekolog mi powiedziała że wolałaby żebym urodziła naturalnie bo mam ten szewek a jeśli będę miała cesarkę ze względu na nerki to czeka mnie podwójny ból czyli cesarka i zdjęcie szewku. Więc zobaczymy co i jak. Kochane życzę wam kolorowych snów buziaczki

Kurde to niedobrze z tymi nerkami, a do urologa nie musisz iść? Dobrze że z Zuzią wszystko w porządku, bryka sobie w brzusiu i pewnie nie wie że mamcia tak musi cierpieć, ale juz niedługo i męczarnia się skończy. :tak: trzymaj się Karola

Właśnie wrócilam od gina. U Nas wszystko w porządku. Synuś wszystkie organy ma na miejscu. Serduszko bije 151u/min.Wód płodowych mam w sam raz. Szyjka zamknieta:tak:. Borysek waży 1652gr i tu małe zaskoczenie, bo waga jest jak najbardziej w normie, ale nie wskazuje na wielkoluda a raczej na dziecko ok 3500g. Do tej pory na wykresie jego waga wskazywala,że przy porodzie będzie powyżej 4kg wiec troszke sie zdziwiłam, ale doktor powiedzial,że jest ok i że niektore dzieciaczki rosną szybciej na poczatku a pozniej wolniej. Następne usg nam zreszta pokaże czy taka jego uroda. Jeżeli wszystko będzie nadal dobrze to ja sie nawet cieszę jakby mial byc mniejszy niz siostra. Może poród bedę miala szybki dzieki temu:-D. Chociaz troszke martwi mnie główka bo ta z kolei jest duża i wskazuje na 34t.c:szok:. Co prawda tez wszystko jest ok, tzn nie ma żadnego wodogłowia i może byc to tylko uroda zwazywszy,że corcia tez zawsze główke miala wieksza, ale ona tak proporcjonalnie duza była:baffled:. No co prawda maja po kim odziedziczyc bo mój T urodzil sie z dosyc dużą głową, wiec miejmy nadzieje,ze to tylko taka uroda, pozniej i tak sie wszystko wyrowna. mam tylko nadzieje,że przez to nie bedę musiala byc nacinana:szok:

Teraz za dwa tygodnie mam przyjechac na KTG, a za miesiac kolejna wizyta z USG. Poza tym mialam dzisiaj pobrany posiew, wiec zobaczymy jak wyniki.

Wronka to w sumie dobrze, że Borysek nie jest taki duży bo miejmy nadzieję, że będzie lekki poród :tak: a że główka lekko większa hmm, myślę że skoro lekarz mówi że w porządku to powinno być w porządku.

Kurczę myślałam że moja mała jest jakaś mała bo waży 1500g ale widzę, że wasze dzieciaczki też mniej więcej w takiej wadze.

No a ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, że moja kruszyna urodzi się chora, z jakimiś wadami przez ten tomograf co miałam na początku ciąży robiony, mam wyrzuty do siebie że nie zrobiłam 3D bo może jakby było coś nie tak to dałoby sie leczyc jeszcze w ciązy... eh niech ktoś mi wybije te myśli z głowy. która chętna jeb..ąć tak porządnie w ten mój głupi łeb???

nie bylo zle to badanie, taka cienka rurke mi wlozyla tam i trzymala, nic nie boli tylko takie glupie uczucie, na fotelu takim jak kolo i od spodu to robila a z gory bylam przykryta ale i tak zjarana bylam na calym ciele...jak wyszlam to moj maz sie smial ze mam bombe na twarzy...ale co tam pokoj za friko...:sorry:
wogole odkad w ciazy jestem to szybko sie czerwienie na twarzy...jak sie zawstydze albo cos...:tak:

reklama
No a ja ostatnio mam jakieś czarne myśli, że moja kruszyna urodzi się chora, z jakimiś wadami przez ten tomograf co miałam na początku ciąży robiony, mam wyrzuty do siebie że nie zrobiłam 3D bo może jakby było coś nie tak to dałoby sie leczyc jeszcze w ciązy... eh niech ktoś mi wybije te myśli z głowy. która chętna jeb..ąć tak porządnie w ten mój głupi łeb???
wydaje mi sie, ze to taki etap ciazy, ze coraz czesciej mysli sie o porodzie i o tym jak dzidzia bedzie wygladac, czy bedzie zdrowa itd...
bu u mnie takie same mysli sie pojawiaja, czy wszystko jest ok, czy nie ma jakis zaburzen, wad...
I po minucie takich DURNYCH mysli sama na siebie jestem zla, ze bzdury do glowy mi przychodza!!!!!!!
Tak wiec Akaatko Kochana - odpedz czarne mysli, bo wszystko jest i bedzie dobrze! Normalne usg tez wykrylo by gdyby byly jakies problemy, a skoro nic nie wykrylo- znaczy ze jest wszystko dobrze! I tak prosze myslec!!!!!!!! :tak:

Do góry