reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Wy już wszytskie macie wizyty u ginów co 2 tygodnie?
Moja stwierdziła że jak wszytsko jest ok to nie ma co częściej przychodzic i z tego co wiem to w większości przypadkach do końca ciąży wizyty sa co 4 tygodnie
u mnie jest tak ze do 36 tyg wizyta co 3 tygodnie, a po 36 co 2 tygodnie... u mnie jest juz co 2 tygodnie ale tylko dlatego ze musimy patrzyc jak mala rosnie, bo jest drobna...

wesola24 - ciesze sie ze wszystko ok

Kwietnióweczki powiedzcie mi ile razy miałyście robione USG? Słyszała,że jak jest potrzeba to USG jest wskazane,ale boję się czy nie zaszkodzi malutkiej. Teraz mam nadzieję,że wystarczy zrobić jedno ok 32 tyg aby określić ułożenie bo Maja na razie w poprzek leży :) Ale to chyba normalne, do terminu może się jeszcze powiercić i wybadać teren:-)
nie masz sie czego bac, jeszcze nikt nie stwierdzil ze usg jest szkodliwe, czyli nie jest...ja mam co wizyte robione takie krotkie i 3 mialam robione takie dlugie (co tutaj jest norma)

aniam141 - super, ze wszystko ok i nadal dziewczynka w brzuszku siedzi? robilas 4d?
mm&sm - fajnie ze wszystko oki i oby tak dalej
ilona1985 - ciesze sie ze z malym wszystko ok, a do ciebie bidulo jedna znowu sie cos przyczepilo... no kamienie to nie jest wesole czesto konczy sie operacja...

reklama
Jutro czeka mnie wizyta poszpitalna,wraz z USG(powatarzam sie,wiem).
Prosze o trzymanie kciukow i z gory dziekuje bardzo.
kciuki zacisniete, bedzie wszystko dobrze!!!!!
Gin pooglądał szyjkę, żadnych stanów zapalnych, synek zdrowy czeka sobie grzecznie główką na dół :-D:-D:-D
Jeny, ale się cieszę
Jeszcze się nie urodził, a już Nam takie stresy zafundował Urwis mały kochany Chociaż nie taki mały, bo waży 1440
Fajnie , ze popodgladalas Synka. I gratulacje, ze duzy i zdrowiutki!

czesc dziewczynki
ja dzis bylam na wizycie.
MAly wazy juz 1900.Szew trzyma, wszytsko wyglada w porzadku.
Za to wyszlo , ze mam kamienie na woreczku zolciowym, dlatego boli mnie pod lewa piersia.
Od jutra dieta i w azie boli nospa..
Czy ktoras z Was to miala???
Pozdrawiam
Super, ze u Was dobrze!!!
Ale co do kamieni to nie podpowiem nic , bo ominela mnie taka atrakcja!

Ilonka wreszcie się odezwałaś
dobrze że u Gabrysia wszystko ok
co do kamieni to moja siostra miala na to operacje i teraz musi caly czas miec dietę nic smazonego itp bo źle trawi i tyje
ale to chyba zalezy ile tych kamieni jest i jakie
i chyba nie kazde sie usuwa

Ilonka fajnie, że się odezwałaś :-) cieszę się że z Gabrysiem wszystko ok :tak: co do kamieni to przykro mi, ale nic o tym nie wiem :confused: mam nadzieję, że nie będzie bardzo bolało :sorry2: Dużo zdrowia i spokoju!!!:tak:

czesc dziewczynki
ja dzis bylam na wizycie.
MAly wazy juz 1900.Szew trzyma, wszytsko wyglada w porzadku.
Za to wyszlo , ze mam kamienie na woreczku zolciowym, dlatego boli mnie pod lewa piersia.
Od jutra dieta i w azie boli nospa..
Czy ktoras z Was to miala???
Pozdrawiam

Nie martw się, ja osobiście tego nie doświadczyłam,ale moją koleżankę to dopadło, ona teraz jest w 29 tyg. Na początku jak ją wzięło to mówi,że mniej ją bolało jak w poprzedniej ciąży gdy jechała rodzić. Teraz bierze leki i jest dobrze. Oby się same rozpuściły. Dodatkowo ona pije ALVEO choć nie wiemy co o tym myśleć, podobno ma duży wpływ na rozbijanie kamieni. Głowa do góry będzie dobrze :-)

ja równiez nie miałam kamieni ale podejzenie piasku w nerkach i dlatego ostatnio lezalam w szpitalu bo to okropny ból był..... natomiast moja mama miala kamienie w woreczku zołc.i strasznie z tego powodu cierpiala... bo to zalezy czy one sie przesuwaja czy sa gładkie, czy takie chrapowate-bo te bardziej bola jak sie przesuwaja... no i wielkosc.nie chce Cie straszyc ale tak jak moja mama to przechodzila to bylo okropne.... bo wila sie z bólu podczas ataków ,a ze od razu nie chciala poddac sie operacji to trwaly te jej ataki bardzo b... dlugo az wreszcie postanowila ze je usunie...... i wlasnie musi przestrzegac diety.... nie tłusto, nie smazone, nie ciezkostrawne itd.
ale mam nadzieje ze Z toba bedzie ok i obedzie sie bez operacji.... bo mówia ze wlasnie moga sie rozpuscic same

dziewczyny pomozcie!!:szok::szok::szok:
mam okropne bole brzucha tak kolo pepka jakby pod nim od srodka i nad i po bokach tak na gorze, ale to nie to ze dzidzia mnie kopie, mam wrazenie ze zaraz mi sie skora rozerwie ale jakos od srodka, piecze i strasznie boli i ciagnie, miala to ktoras?? pierwszy raz to mam, mialam cos podobnego tak po bokach wczesniej tak pod pepkiem... nie wiem to dzidzia rosnie? brzuch rosnie? rozrywa mnie? mam skurcze?:confused::confused::confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
dziewczyny pomozcie!!:szok::szok::szok:
mam okropne bole brzucha tak kolo pempka jakby pod nim od srodka i nad i po bokach tak na gorze, ale to nie to ze dzidzia mnie kopie, mam wrazenie ze zaraz mi sie skora rozerwie ale jakos od srodka, piecze i strasznie boli i ciagnie, miala to ktoras?? pierwszy raz to mam, mialam cos podobnego tak po bokach wczesniej tak pod pempkiem... nie wiem to dzidzia rosnie? brzuch rosnie? rozrywa mnie? mam skurcze?:confused::confused::confused::confused::confused:

hmm... ja mam czasami takie bole jakby ktos mnie za pepek od srodka na wszystkie strony tarmosil, to takie masz??

jesli tak, to ruchy babla i naiananie sie macicy, a w niektorych miejscach bole sa mniej lub bardziej odczuwalne.

ja nie wiem czy to to samo co ja mialam ale wlasnie tez tak to odczowalam jak wlasnie dzidzia rosnie i skóra sie rozchodzi. czulam wlasnie jakby mi skory brakowało, bo strasznie ciagnelo.... raz trwalo u mnie to 2 dni ... potem 2 tyg spokuj i znow z 3 dni te same uczucie.... gin powiedz ze to wlasnie tak jest jak nam brzucholki rosna i skora sie napreza i tak ciagnie

reklama
hmm... ja mam czasami takie bole jakby ktos mnie za pepek od srodka na wszystkie strony tarmosil, to takie masz??

jesli tak, to ruchy babla i naiananie sie macicy, a w niektorych miejscach bole sa mniej lub bardziej odczuwalne.

ja nie wiem czy to to samo co ja mialam ale wlasnie tez tak to odczowalam jak wlasnie dzidzia rosnie i skóra sie rozchodzi. czulam wlasnie jakby mi skory brakowało, bo strasznie ciagnelo.... raz trwalo u mnie to 2 dni ... potem 2 tyg spokuj i znow z 3 dni te same uczucie.... gin powiedz ze to wlasnie tak jest jak nam brzucholki rosna i skora sie napreza i tak ciagnie
no, to chyba cos takiego mam, ale tak bardzo boli, wlasnie jakby skory za malo bylo... i jakby wlasnie pepek od srodka ktos tarmosil...kurde

Do góry