reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

No ja już po wizycie...
USG nie robił ale to dlatego że było 18 stycznia robione. Powiedział że w marcu zrobi bo i tak będziemy się częściej w marcu spotykac.
filonka też mam jakieś zapalenie i przepisał mi Natamecyne i probiotyk do tego... 50 zł nie moje...
Szyjka się nie skraca. Serducho wali jak powinno, ja 64 kg waże... więc niby zgubilam 2 kg... Maluch ułożony glówkowo...

Ide coś zjeść

reklama
Moj Syn dzis jakis ospaly jest. Niby sie rusza, ale tak jak mucha w smole:-p Tylko czkawke ma jak zawsze. Kurcze, z ta czkawka to juz mnie zaczyna niepokoic, bo ma ja 3-4 razy dziennie i nie wiem, czy to normalne:baffled: Polozna oczywiescie mowi, ze tak, ale same juz wiecie, jakie tutaj sa polozne... Czy Wasze Malenstwa tez tak czkaja?
Moja masakryczny miala zeszly tydzien - po kilka razy na dzien. Tez juz sie denerwowalam czy to aby ok jest. Ale od kilku dni robi to zadziej- raz, dwa na dzien...

Aga- Wy juz wybraliscie imie???? :sorry2::sorry2:

Moja masakryczny miala zeszly tydzien - po kilka razy na dzien. Tez juz sie denerwowalam czy to aby ok jest. Ale od kilku dni robi to zadziej- raz, dwa na dzien...
Aga- Wy juz wybraliscie imie???? :sorry2::sorry2:
Nawet 4 !! i tutaj utknelismy, to wszystki sa ladne i nie potrafimy sie na tylko 1 zdecydowac:no: nasze dziecko bedzie chyba bezimienne:zawstydzona/y:

A co do czkawki, to mam nadz, ze Mlodemu tez przejdzie, bo juz mi go szkoda, bo sama nienawidze jej miec, a to male stworzonko tak sie meczy kilka razy dziennie:zawstydzona/y:

Katik mnie pytasz?? Jeśli tak to mam przy suwaczkach ale napisane. Jeśli będzie faktycznie chłopiec to Marek Antoni a jeśli będzie jednak dziewczynka to Marta Agnieszka

Nawet 4 !! i tutaj utknelismy, to wszystki sa ladne i nie potrafimy sie na tylko 1 zdecydowac:no: nasze dziecko bedzie chyba bezimienne:zawstydzona/y:
:-)
dobrze, ze jakies typy sa. Najwyzej odpadna po porodzie, jak juz Go zobaczycie :tak:

Katik mnie pytasz?? Jeśli tak to mam przy suwaczkach ale napisane. Jeśli będzie faktycznie chłopiec to Marek Antoni a jeśli będzie jednak dziewczynka to Marta Agnieszka
u Cikebie widze ladnie napisane :tak::tak::tak:

U mnie też są dni że Dzidzia szaleje i innym razem przez parę godzin nawet nie drgnie :sorry2: ale to ponoć normalne ;-)

Słuchajcie a jak to jest z tymi bólami przypominającymi @??? :confused::confused::confused::confused: Bo ja ich wcześniej nie miałam w ciąży w ogóle a od 3 dni mi się tak raz dziennie pojawiają :baffled: Brzuch wtedy nie twardnieje tylko poprostu zaczyna boleć tam na dole gdzie zwykle boli jak mamy @ :sorry2: To się odrazu kładę i rozlużniam i zostaję tak w łózku min godzinę :sorry2: zastanawiam się czy one zawsze są niebezpieczne czy część z nich można zaliczyć do tych niby "skurczy przepowiadających"????:confused:
Gina mam za tydzień i tak się zastanwaiam...:confused: Wiecie coś o tym? ;-)

Moj Syn dzis jakis ospaly jest. Niby sie rusza, ale tak jak mucha w smole:-p Tylko czkawke ma jak zawsze. Kurcze, z ta czkawka to juz mnie zaczyna niepokoic, bo ma ja 3-4 razy dziennie i nie wiem, czy to normalne:baffled: Polozna oczywiescie mowi, ze tak, ale same juz wiecie, jakie tutaj sa polozne... Czy Wasze Malenstwa tez tak czkaja?

Moja też ma często czkawkę. Podobnie jak u Katik w zeszłym tygodniu nawet do 6razy dziennie a w tym troszkę spokojniej3-2 dziennie. Moja gin mówi że to normalne i nie ma co się denerwować aczkolwiek mnie już czasem to irytuje :zawstydzona/y:

Wy już wszytskie macie wizyty u ginów co 2 tygodnie?
Moja stwierdziła że jak wszytsko jest ok to nie ma co częściej przychodzic i z tego co wiem to w większości przypadkach do końca ciąży wizyty sa co 4 tygodnie

Moja też ma często czkawkę. Podobnie jak u Katik w zeszłym tygodniu nawet do 6razy dziennie a w tym troszkę spokojniej3-2 dziennie. Moja gin mówi że to normalne i nie ma co się denerwować aczkolwiek mnie już czasem to irytuje :zawstydzona/y:

Wy już wszytskie macie wizyty u ginów co 2 tygodnie?
Moja stwierdziła że jak wszytsko jest ok to nie ma co częściej przychodzic i z tego co wiem to w większości przypadkach do końca ciąży wizyty sa co 4 tygodnie

u mnie przez zagrozenie wizyta po 2 tygodniach i pewnie tak pozostanie do konca. jednak wydaje mi sie ze jakby bylo wszytko ok to co 4 kazalby przychodzic.

reklama
A co do czkawki, to mam nadz, ze Mlodemu tez przejdzie, bo juz mi go szkoda, bo sama nienawidze jej miec, a to male stworzonko tak sie meczy kilka razy dziennie:zawstydzona/y:

Nie męczy się -dla dzieci czkawka nie jest uciążliwa:tak: nie denerwują się przy tym a za to ćwiczą płuca:tak: -mi drugi gin powiedział że SUPER ze dzidzia tak czka:baffled: tylko mnie już to męczy bo tak skacze mój kangurek

Słuchajcie a jak to jest z tymi bólami przypominającymi @???

To nie są skurcze przepowiadające bo te nie bolą -ból jak na @ nie jest dobry i weź wtedy nospę i leż, a na następnej wizycie powiedz o tym ginowi koniecznie:tak:

u mnie przez zagrozenie wizyta po 2 tygodniach i pewnie tak pozostanie do konca. jednak wydaje mi sie ze jakby bylo wszytko ok to co 4 kazalby przychodzic.

Nie już po 32/34 każą przychodzić co 2 tyg, po 36 nawet co tydzień -bo to już powoli zbliża się finał i lepiej mieć pod kontrolą ułożenie dziecka i stan łożyska:tak:

Do góry