reklama
Justa ja miałam taki ból w pierwszej ciąży, następnego dnia z wklęsłego pępka zrobił mi się wypukły. Więc najprawdopodobniej maluszek się rozpycha i rośnie. Natłuszcz sobie porządnie brzuch, żeby się rozstęp jakiś nie zrobił.
dzieki dziewczyny za pocieszenie, jeszcze tak bardzo nigdy mnie nie bolalo...ani lezec ani siedziec kurcze...
a zrob sobie letnia kompiel, mi to zawsze pomaga i sie wszytko rozluznia + oczywiscie nospa.
moze i Tobie ulzy
aniam141 - super, ze wszystko ok i nadal dziewczynka w brzuszku siedzi? robilas 4d?
USG będę miała 25go jak się wybiore do swojej ginki mam nadzieję że nic tam nie urosło he he bo zaniose swojej gince rachunek za różowe rzeczy
Ilona1985
Fanka BB :)
Kitek a ona brala to Alveo w okresie ciazy???
Jesli tak to jutro dryndne do ginka i zapytam czy moge to kupic i brac...
Pozdrowionka
Pozdrowionka
Katik
...jestem mamą...
A mnie od 2 dni coraz czesciej kluje tak jakby szyjka. Nie jest to bol skurczowy , bol nie jest ciagly - poprostu kluje 1-2 sekundy jak wbijana szpilka. I to glownie tak jakby od srodka lekko w prawo.
Coraz bardziej sie wkurzam, bo znow na necie wyczytalam w poradach jakis ginekologicznych ze to faktycznie skracajaca sie szyjka, i taki bol pojawia sie od 2 tygodni przed porodem.
Juz opier... dostalam od Ł, ze czytam a potem dostaje spazmow bo dopasowuje wszystko do siebie.
A tak wogole to dzis sie dowiedzialam (niezle, zwlaszcza ze 10 lat razem jestesmy) ze waga urodzeniowa Ł byla 1800 gram. To ze urodzil sie ponad miech za wczesnie wiedzialam od dawna, ale jakos nigdy nie zakodowalam ze byl az taki maly :-(
Lekarze nie dawali mu szans na przezycie, byl podobno strasznie maly, slaby, byly problemy z krazeniem. Babcia z Francji sponsorowala mu najlepszych lekarzy i rechabilitantow, i po dlugim czasie w inkubatorze doszedl do siebie. A teraz lazi mi takie 185 cm po domu i wierzyc sie nie chce ze byl taaaki malutki....
To tak na pocieszenie dziewczyny, lada moment wszytskie przekrocza 2 kg wagi Dzidziusiow i z kazdym dniem bedziemy duzo bardziej bezpieczne!!!!!!!!
Coraz bardziej sie wkurzam, bo znow na necie wyczytalam w poradach jakis ginekologicznych ze to faktycznie skracajaca sie szyjka, i taki bol pojawia sie od 2 tygodni przed porodem.
Juz opier... dostalam od Ł, ze czytam a potem dostaje spazmow bo dopasowuje wszystko do siebie.
A tak wogole to dzis sie dowiedzialam (niezle, zwlaszcza ze 10 lat razem jestesmy) ze waga urodzeniowa Ł byla 1800 gram. To ze urodzil sie ponad miech za wczesnie wiedzialam od dawna, ale jakos nigdy nie zakodowalam ze byl az taki maly :-(
Lekarze nie dawali mu szans na przezycie, byl podobno strasznie maly, slaby, byly problemy z krazeniem. Babcia z Francji sponsorowala mu najlepszych lekarzy i rechabilitantow, i po dlugim czasie w inkubatorze doszedl do siebie. A teraz lazi mi takie 185 cm po domu i wierzyc sie nie chce ze byl taaaki malutki....
To tak na pocieszenie dziewczyny, lada moment wszytskie przekrocza 2 kg wagi Dzidziusiow i z kazdym dniem bedziemy duzo bardziej bezpieczne!!!!!!!!
Ostatnia edycja:
uff... moj wsiekly bol brzucha przeszedl... wzielam kapiel, nospe, polozylam sie zasnelam... ale juz od 5 nie moge spac, to wstalam, ale czuje sie super pepek jednak mi nie wyszedl choc bardzo sie wczoraj podnosil, a dzis nadal schowany do srodka gleboko...mala kopie i jest fajnie
katik - te bole co ty masz to mi tez nieraz doskwieraja, mowilam mojej gin i ona mowi ze to sie moze teraz czesciej zdarzac a jednym lekiem na te bole jest odpoczywanie, one pochodza od lekkiego przeciazenia, od chodzenia itp...i rzeczywiscie odkad na macierzynskim jestem to nie boli mnie wogole...
katik - te bole co ty masz to mi tez nieraz doskwieraja, mowilam mojej gin i ona mowi ze to sie moze teraz czesciej zdarzac a jednym lekiem na te bole jest odpoczywanie, one pochodza od lekkiego przeciazenia, od chodzenia itp...i rzeczywiscie odkad na macierzynskim jestem to nie boli mnie wogole...
Kitek a ona brala to Alveo w okresie ciazy???
Pozdrowionka
Tak i bierze cały czas, oby pomogło. Do tego różne leki,ale jest duuuużo lepiej. Z tego co mówiła to dotatkowo żurawinkę podjada. Również pozdrawiam:-)
A mnie od 2 dni coraz czesciej kluje tak jakby szyjka. Nie jest to bol skurczowy , bol nie jest ciagly - poprostu kluje 1-2 sekundy jak wbijana szpilka. I to glownie tak jakby od srodka lekko w prawo.
Ja słyszałam,że skracająca się szyjka nie boli i ktoś też tu tak pisał. Niestety dlatego trzeba tak często ją kontrolować. Ja też mam tendencję dopasowywania wszystkiego do siebie i kilka razy mój mąż jak usłyszał czego się naczytałam to modem mi chciał zabierać abym znów czegoś nie wyczytała. Będzie dobrze, jedyne co nam teraz nie jest potrzebne to STRES:-) Pozdrawiam i dużo słońca przesyłam:-)
reklama
Ella1
Fanka BB :)
Juz opier... dostalam od Ł, ze czytam a potem dostaje spazmow bo dopasowuje wszystko do siebie.!
Ha- ja też jestem z tych czytających i wyolbrzymiających
I też mnie czasem tam kłuje...ale o tym akurat nie czytałam ;-) Za to wczoraj zauważyłam że jakby mi się brzusio obniżył znacznie, co też jest sygnałem że poród sie powoli zbliża i nie podoba mi się to ;-);-);-) ale mówię sobie, że jestem wariatka i mi się zdaje :-):-):-)