reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Witam was:-)
Ja dzisiaj już po ostatnich prenatalnych i usg 3D:-) Wszystko wyszło dobrze:-D
A więc dalej jest dziewczynką, rozkraczyła nogi bezwstydnica jedna i doktor zrobił zdjęcie warg sromowych:-) Już drugi raz, bo w 22 tc też pokazała i też to mam na zdjęciu:-)
Jeśli chodzi o wagę to ma 1850 g, czyli jak najbardziej prawidłowa waga jak na ten tydzień ciąży. Wszystkie narządy też prawidłowe, dobrze rozwinięte, wody płodowe też prawidłowe, łożysko itd..Lekarz potwierdził, że mała jest nadal ułożona główkowo i główkę ma nisko ale ruszała główką więc stwierdził, że ma miejsce to manewru :-) Jak na razie, zobaczymy jak później.
A termin przesunął mi się na 1.04 czyli PRIMA APRILIS:-) W sumie nie patrze na to, w szpitalu wyszło mi na 31 marca. Zobaczymy, kiedy będzie miała ochotę to "wyjdzie":-)

Podsumowując wszystko jest oki a ja z mężusiem jesteśmy bardzo szczęśliwi:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Moja też ma często czkawkę. Podobnie jak u Katik w zeszłym tygodniu nawet do 6razy dziennie a w tym troszkę spokojniej3-2 dziennie. Moja gin mówi że to normalne i nie ma co się denerwować aczkolwiek mnie już czasem to irytuje :zawstydzona/y:
Wy już wszytskie macie wizyty u ginów co 2 tygodnie?
Moja stwierdziła że jak wszytsko jest ok to nie ma co częściej przychodzic i z tego co wiem to w większości przypadkach do końca ciąży wizyty sa co 4 tygodnie
Moj Pl gin pow, ze od 8tyg bylyby wizyty co 2tyg, bo wtedy juz lepiej miec wszystko pod stala kontrola, ale jakoze jestem gdzie jestem, to nie mam wogole wizyt gin:wściekła/y:

Nie męczy się -dla dzieci czkawka nie jest uciążliwa:tak: nie denerwują się przy tym a za to ćwiczą płuca:tak: -mi drugi gin powiedział że SUPER ze dzidzia tak czka:baffled: tylko mnie już to męczy bo tak skacze mój kangurek:tak:
ja wiem ze on przez to cwiczy sobie oddech i ze wszyscy mowia, ze dla niego to nie jest dyskomfort, ale i tak mi go szkoda, bo na poczatku tylko dol brzucha mi skakal (tam, gdzie ma glowke), ale teraz juz caly sie rusza, wiec najwyrazniej Mlody tez caly skacze. Oj taka juz jestem, przewrazliwiona matka najwyrazniej:-D

WESOŁA24, gratuluje dobrych wiesci. Dobrze, ze Ci sie coreczka w synka nie zmienila:-p

Kwietnióweczki powiedzcie mi ile razy miałyście robione USG? Ja z tego względu,że na początku miałam plamienia i strasznie się bałam czy z dzidzią wszystko OK (po wcześniejszym poronieniu miałam straszną panikę) miałam dość często robione USG. Doliczyłam się do tej pory 9-10! Fakt faktem,że te na początku trwały ok 30 sekund aby tylko sprawdzić czy dzidzi serduszko bije, raz w szpitalu z 10 minut, później genetyczne troszkę dłuższe 2 połówkowe bo mała na pierszym pupcią się odwróciła i lekarz nić nie mógł sprawdzić:-)
Słyszała,że jak jest potrzeba to USG jest wskazane,ale boję się czy nie zaszkodzi malutkiej. Teraz mam nadzieję,że wystarczy zrobić jedno ok 32 tyg aby określić ułożenie bo Maja na razie w poprzek leży :) Ale to chyba normalne, do terminu może się jeszcze powiercić i wybadać teren:-)

jesli chodzi o USG, to raczej nie szkodzi. Przynajmniej tak mi w Pl mowili.
Irlandii natomist twierdza, ze nie wiadomo czy szkodzi czy nie i lepiej nie robic, jak nie ma takiej potrzeby - a wedlug nich potrzeba jest tylko ok 20 tyg. Ale oni tutaj wogole sa dziwni, wiec ja bym im nie wierzyla:no:;-)

Moja lekarka to mnie chyba nie lubi:-p bo nastepna wizyte mam dopiero 10 marca a w dzien kobiet:-D mam ostatnie ( chyba ostatnie ) usg:-)

Moja lekarka to mnie chyba nie lubi:-p bo nastepna wizyte mam dopiero 10 marca a w dzien kobiet:-D mam ostatnie ( chyba ostatnie ) usg:-)

Wy jakoś tam inaczej to świeto macie ?

ja też dziś bylam u doktorka . Wsio ok ale na dwóch badaniach wyszło mi jakieś śladowe białko w moczu i doktorek się nabijał że mnie na patologie położy .. dowcipniś jeden no .. mam się pilnować z wagą i zrobić badanie jeszcze raz za dwa tyg a z wagą się pilnować bo szybkie przybieranie moze świadczyć że się coś dzieje . Zwiedziłam też troszkę szpitala sobie .

Ja też, byłam dzisiaj na wizycie
Gdybym nie była umówiona to chyba i tak bym się wcisnęła, bo Junior jak pisałam wczoraj, prawie się nie ruszał, a dzisiaj już całkiem cicho siedział
Na szczęście wszystko jest dobrze (odpukać)
Gin pooglądał szyjkę, żadnych stanów zapalnych, synek zdrowy czeka sobie grzecznie główką na dół :-D:-D:-D
Jeny, ale się cieszę
Jeszcze się nie urodził, a już Nam takie stresy zafundował Urwis mały kochany Chociaż nie taki mały, bo waży 1440

No i wyczytałam na forum o tych posiewach Wspomniałam lekarzowi i powiedział, że za miesiąc jak zadzwonię się umówić na wizytę to mam Mu przypomnieć to pobierzemy
Dzięki laseczki za te info o posiewach :-):tak:

Ba trzymam kciuki za Ciebie i dzieciaczka

Duuużo zdrówka dla wszystkich mam i ich maluchów :tak:

reklama
czesc dziewczynki
ja dzis bylam na wizycie.
MAly wazy juz 1900.Szew trzyma, wszytsko wyglada w porzadku.
Za to wyszlo , ze mam kamienie na woreczku zolciowym, dlatego boli mnie pod lewa piersia.
Od jutra dieta i w azie boli nospa..
Czy ktoras z Was to miala???
Pozdrawiam

Do góry