reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Ja dziś u gina byłam ale tylko po zwolnienie bo już mi się skończyło . Jutro jade na zwiedzanie szpitala . ;-)

reklama
ja miałam właśnie taką spokojną noc - bez przekrętów, skoków i kopniaków - może poprostu posłuchała Mamy i poszła grzecznie spać

Moj malutki tez sie wczoraj malo ruszal,ale to chyba dlatego ze ja za malo lezalam,ale wieczorkiem jak sie polozylam spac,to mi dal o sobie znac:-D

Hej hej hej

Ja na chwilkę po USG a przed szkołą rodzenia:-)
Nasza Alicja dalej jest Alicją:-D waży 1675g:szok: i jest "drobna":baffled: cokolwiek to miało znaczyc -wszystko w normie -łożysko się przesunęło, szyjka zamknięta -mała leży baaaaaardzo nisko ale ponoć taki Jej urok i nic nam nie grozi...
USG raczej nie trzeba już powtarzać tylko pilnować czy mała się nie obróci -znowu:-p

Więc ja jestem happy, tatuś prze-happy i teraz lecimy się podszkolić z teorii w byciu rodzicami;-)

Super, że łożysko się przesunęło!!! Szkolcie się, szkolcie :-D

Już po wizycie :-)
Wszystko jest ok, dzidzia waży 1,85 i ustawiona jest głowką w dół. Lekarz stwierdził, że być może urodzi się troszkę wcześniej - inne parametry na to niby wskazują. W razie dużo mniejszej aktywności dzidzi lub innych niepokojących objawów mam lecieć na ktg. Poza tym zalecenie nr 1 dużo się usmiechać i cieszyć sie , że już niedługo Wielki Finał. Aha do 15 marca powinnam być spakowana do szpitala :-)

Mądry lekarz... faktycznie trzeba się cieszyć, że rozwiązanie już tak blisko :tak:

Buziaki dla Waniliowej;-)
Ja po wizycie. Badanka dobre, szyjka zamknięta. Na moje bóle @ i pojawiający się ostatnio ból krocza mam brać dodatkowo do nospy luteinę, no i oczywiście jak najwięcej leżeć. Za 3 tygodnie USG.

Katik wydawać by się mogło, że takie UK to bardziej cywilizowane miejsce od PL, ale w to co piszesz to się normalnie wierzyć nie chce:no:

Leż grzecznie, jak kazali! Moim zdaniem PL tak samo cywilizowane jak UK i odwrotnie, tylko oni mają tam bardziej naturalistyczne podejście... I chyba są uzależnieni od PARACETAMOLU :-D:-D:-D

Ja ide dzisiaj na kontrolę na 13:50. Ciekawe co mi ten ginek zastępujacy mojego lekarza powie. Mam nadzieję, ze zrobi USG i powie jak dziecko jest duże i w ogóle. A jak mnie oleje to poszukam miejsca gdzieś u prywatnego na wizyte. Ten jeden raz mogę :-)

Miałyście może takie dni, że maleństwo było mało aktywne/QUOTE]

Agnieszka trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści:tak:

Martyna33 ta -mój tez mówił żebym wytrzymała chociaż do 13.03 z porodem a później już mogę śmiało -ale 36tc to już donoszona ciąża więc na spokojnie możemy się posypać:-p

Dziewczyny dziękuję że jesteście:-)

mm&sm - tez tak nieraz mam i powiem ci ze tez sie przestraszylam czy cos nie tak, ale na drugi dzien juz malutka szalala w brzuchu to sie uspokoilam, chyba te nasze maluchy maja nieraz jakis cichy dzien..:tak:

Nasza Alicja dalej jest Alicją:-D waży 1675g:szok: i jest "drobna":baffled: cokolwiek to miało znaczyc -wszystko w normie -łożysko się przesunęło, szyjka zamknięta -mała leży baaaaaardzo nisko ale ponoć taki Jej urok i nic nam nie grozi...
USG raczej nie trzeba już powtarzać tylko pilnować czy mała się nie obróci -znowu:-p
super! moja dzidzia tez drobna, ale z drugiej strony po kim ma byc niby duza?:baffled: ja mini jestem a moj maz sredni...hihi i moja dzidzia tez bardzo nisko lezy dlatego wydaje mi sie ze brzuch mam nisko, ale gin mowi ze nie, ze jest ok, ciesze ze u ciebie tez wszystko fajnie i oby tak dalej:-)

hellooo:-)
juz po wizycie jestem u gin....ale sie w kolejce naczekałam:szok:. doktor mówi ze z szyjka wszystko ok, nic się złego nie dzieje:-) tylko znów jakies zapalenie małe sie przyplątało....kiedy to sie skączy!!!!a wiec recepta poszła w ruch. serducho małego bije jak szalone. na wadze wykazało 62kg-czyli na plusie 6,5kg:tak:. a na moje bóle kregosłupa skierowanie na jakiąś kontrol rehabilitacyjną, zeby zobaczyc co sie dzieje , i jakas maść do smarownia......po zatym żelazo, magnez, witaminy. a wiec apteka zarobiła:tak::szok:. i wizyta kolejna na 18 lutego z USG:-)

a najlepsze że jak czytałam ulotke "magnezu" to wyczytałam ze branie jego powoduje zmniejszenie wchłanianie żelaza:baffled::baffled::baffled: wiec koło sie zamyka . biore żelazo bo mam za mało, biore magnez a on wykolei mi żelazo:wściekła/y::szok:

reklama
Moj Syn dzis jakis ospaly jest. Niby sie rusza, ale tak jak mucha w smole:-p Tylko czkawke ma jak zawsze. Kurcze, z ta czkawka to juz mnie zaczyna niepokoic, bo ma ja 3-4 razy dziennie i nie wiem, czy to normalne:baffled: Polozna oczywiescie mowi, ze tak, ale same juz wiecie, jakie tutaj sa polozne... Czy Wasze Malenstwa tez tak czkaja?

Do góry