reklama
iza813
mama Szymka i Samuela
Moj malutki tez sie wczoraj malo ruszal,ale to chyba dlatego ze ja za malo lezalam,ale wieczorkiem jak sie polozylam spac,to mi dal o sobie znac
aniez
Fanka BB :)
Hej hej hej
Ja na chwilkę po USG a przed szkołą rodzenia:-)
Nasza Alicja dalej jest Alicją waży 1675g i jest "drobna" cokolwiek to miało znaczyc -wszystko w normie -łożysko się przesunęło, szyjka zamknięta -mała leży baaaaaardzo nisko ale ponoć taki Jej urok i nic nam nie grozi...
USG raczej nie trzeba już powtarzać tylko pilnować czy mała się nie obróci -znowu
Więc ja jestem happy, tatuś prze-happy i teraz lecimy się podszkolić z teorii w byciu rodzicami;-)
Super, że łożysko się przesunęło!!! Szkolcie się, szkolcie
Już po wizycie :-)
Wszystko jest ok, dzidzia waży 1,85 i ustawiona jest głowką w dół. Lekarz stwierdził, że być może urodzi się troszkę wcześniej - inne parametry na to niby wskazują. W razie dużo mniejszej aktywności dzidzi lub innych niepokojących objawów mam lecieć na ktg. Poza tym zalecenie nr 1 dużo się usmiechać i cieszyć sie , że już niedługo Wielki Finał. Aha do 15 marca powinnam być spakowana do szpitala :-)
Mądry lekarz... faktycznie trzeba się cieszyć, że rozwiązanie już tak blisko
Buziaki dla Waniliowej;-)
Ja po wizycie. Badanka dobre, szyjka zamknięta. Na moje bóle @ i pojawiający się ostatnio ból krocza mam brać dodatkowo do nospy luteinę, no i oczywiście jak najwięcej leżeć. Za 3 tygodnie USG.
Katik wydawać by się mogło, że takie UK to bardziej cywilizowane miejsce od PL, ale w to co piszesz to się normalnie wierzyć nie chce
Leż grzecznie, jak kazali! Moim zdaniem PL tak samo cywilizowane jak UK i odwrotnie, tylko oni mają tam bardziej naturalistyczne podejście... I chyba są uzależnieni od PARACETAMOLU
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Ja ide dzisiaj na kontrolę na 13:50. Ciekawe co mi ten ginek zastępujacy mojego lekarza powie. Mam nadzieję, ze zrobi USG i powie jak dziecko jest duże i w ogóle. A jak mnie oleje to poszukam miejsca gdzieś u prywatnego na wizyte. Ten jeden raz mogę :-)
Miałyście może takie dni, że maleństwo było mało aktywne/QUOTE]
Agnieszka trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści
Martyna33 ta -mój tez mówił żebym wytrzymała chociaż do 13.03 z porodem a później już mogę śmiało -ale 36tc to już donoszona ciąża więc na spokojnie możemy się posypać
Dziewczyny dziękuję że jesteście:-)
super! moja dzidzia tez drobna, ale z drugiej strony po kim ma byc niby duza? ja mini jestem a moj maz sredni...hihi i moja dzidzia tez bardzo nisko lezy dlatego wydaje mi sie ze brzuch mam nisko, ale gin mowi ze nie, ze jest ok, ciesze ze u ciebie tez wszystko fajnie i oby tak dalej:-)Nasza Alicja dalej jest Alicją waży 1675g i jest "drobna" cokolwiek to miało znaczyc -wszystko w normie -łożysko się przesunęło, szyjka zamknięta -mała leży baaaaaardzo nisko ale ponoć taki Jej urok i nic nam nie grozi...
USG raczej nie trzeba już powtarzać tylko pilnować czy mała się nie obróci -znowu
filonka
Fanka BB :)
hellooo:-)
juz po wizycie jestem u gin....ale sie w kolejce naczekałam. doktor mówi ze z szyjka wszystko ok, nic się złego nie dzieje:-) tylko znów jakies zapalenie małe sie przyplątało....kiedy to sie skączy!!!!a wiec recepta poszła w ruch. serducho małego bije jak szalone. na wadze wykazało 62kg-czyli na plusie 6,5kg. a na moje bóle kregosłupa skierowanie na jakiąś kontrol rehabilitacyjną, zeby zobaczyc co sie dzieje , i jakas maść do smarownia......po zatym żelazo, magnez, witaminy. a wiec apteka zarobiła. i wizyta kolejna na 18 lutego z USG:-)
a najlepsze że jak czytałam ulotke "magnezu" to wyczytałam ze branie jego powoduje zmniejszenie wchłanianie żelaza wiec koło sie zamyka . biore żelazo bo mam za mało, biore magnez a on wykolei mi żelazo
juz po wizycie jestem u gin....ale sie w kolejce naczekałam. doktor mówi ze z szyjka wszystko ok, nic się złego nie dzieje:-) tylko znów jakies zapalenie małe sie przyplątało....kiedy to sie skączy!!!!a wiec recepta poszła w ruch. serducho małego bije jak szalone. na wadze wykazało 62kg-czyli na plusie 6,5kg. a na moje bóle kregosłupa skierowanie na jakiąś kontrol rehabilitacyjną, zeby zobaczyc co sie dzieje , i jakas maść do smarownia......po zatym żelazo, magnez, witaminy. a wiec apteka zarobiła. i wizyta kolejna na 18 lutego z USG:-)
a najlepsze że jak czytałam ulotke "magnezu" to wyczytałam ze branie jego powoduje zmniejszenie wchłanianie żelaza wiec koło sie zamyka . biore żelazo bo mam za mało, biore magnez a on wykolei mi żelazo
reklama
Moj Syn dzis jakis ospaly jest. Niby sie rusza, ale tak jak mucha w smole Tylko czkawke ma jak zawsze. Kurcze, z ta czkawka to juz mnie zaczyna niepokoic, bo ma ja 3-4 razy dziennie i nie wiem, czy to normalne Polozna oczywiescie mowi, ze tak, ale same juz wiecie, jakie tutaj sa polozne... Czy Wasze Malenstwa tez tak czkaja?