reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Już po wizycie :-)
Wszystko jest ok, dzidzia waży 1,85 i ustawiona jest głowką w dół. Lekarz stwierdził, że być może urodzi się troszkę wcześniej - inne parametry na to niby wskazują. W razie dużo mniejszej aktywności dzidzi lub innych niepokojących objawów mam lecieć na ktg. Poza tym zalecenie nr 1 dużo się usmiechać i cieszyć sie , że już niedługo Wielki Finał. Aha do 15 marca powinnam być spakowana do szpitala :-)
no to super ze wszystko oki z dzidzia:-) tak jest...optymizm najwazniejszy;-):-D hmm to z kwietnia na marzec przeskoczysz....i bedziesz sie szybciej cieszyć z kruszynki swojej ze bedziesz już obok Ciebie:-D

reklama
Wszystko jest ok, dzidzia waży 1,85 i ustawiona jest głowką w dół. Lekarz stwierdził, że być może urodzi się troszkę wcześniej - inne parametry na to niby wskazują. W razie dużo mniejszej aktywności dzidzi lub innych niepokojących objawów mam lecieć na ktg. Poza tym zalecenie nr 1 dużo się usmiechać i cieszyć sie , że już niedługo Wielki Finał. Aha do 15 marca powinnam być spakowana do szpitala :-)

No to cieszę się bardzo Życzę, aby tak dobrze było do samego rozwiązania:tak::-)

Acha Za to My mamy jutro wizytę u gina w Polsce (o ile dojedziemy przez tą pogodę oczywiście) i mam nadzieję, że również będę miała same dobre wieści
Trzymajcie kciuki dziewczyny

Dziewczynki więc tak waniliowa była wczoraj na wizycie i lekarz obejrzał jej obrzęki , posłuchał jak oddycha i kazał jechać do szpitala. Dostała zastrzyki z heparyny i podają jej tlen bo ciężko jej się oddycha boją się tylko żeby skrzep nie trafił do płuc i nie mogą zrobić jej rentgena i ze względu na ciążę i nie mogą zobaczyć gdzie on jest umiejscowiony. Idka kopie więc waniliowa jest w miare spokojna bo mała szaleje ale wiadomo boi się strasznie. Jak coś będę wiedziała więcej to dam wam znać.

13x13 - jak brzusio taki malutki to raczej olbrzymki nie urodzisz, ale dzieci później szybko nadrabiają, a malucha łatwiej urodzić;-) Fajnie, że wszystko ok u Was:-)

Martyna33 - gratuluję i zazdroszczę;-) Też bym już chciała urodzić..

mm&sm - kciuki zaciśnięte;-) Daj znać po wizycie!!

13x13 - super, ciesze sie razem z Wami ze Alunia zdrowiutko rosnie, a ze drobna - no to po Mamusi ;-)

Martyna - gratuluje duzej i zdrowej dzidziulki!!!

Waniliowa - trzymaj sie dzielnie, nie zazdroszcze tych nerwow, ale musi byc dobrze!!! Buziaki !!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny może już o tym było i nie przyuważyłam, ale mam pytanko
Miałyście może takie dni, że maleństwo było mało aktywne tzn od rana było tylko kilka kopniaczków :-(, a jeśli już się leniuszek poruszył to tak delikatnie :-:)-:)-(
Codziennie w brzuszku był karnawał
Zwykle "odpukiwał" jak się Go zaczepiało, a po słodkim...hulaj dusza piekła nie ma :tak:
Dzisiaj taki cichutki siedzi Troszkę się już zaczęłam martwić

mm&sm no jakbym swoje obawy dzisiejsze czytala ;-)

Moja tez dzis ma mniej aktywny dzien, czuje ze tam plumka, i sie ociera, ale dzis tak zdecydowanie delikatniej i mniej niz przez ostatnie dni. Mam nadzieje, ze to poprostu taki dzien, moze dzieciaki tez maja wzloty i upadki. Ilez mozna szalec ;-)

tak tak unas tez tak czasem jest ,ze raz mały caly dzien szaleje, a raz to taki spokojniutki.... własnie raz juz pisałam o tym ze tak sie przestraszyłam ze wysłalam K po czekolade bo slyszalam ze dzidzia sie uaktywnia bardziej po słodkim i to poskutkowało na chwile... ale na 2 dzien juz brykał jak wczesniej

reklama
Do góry