reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Z tym nabialem to chyba o wapn chodzi by dostarczyc dziecku, znalazlam to dla Ciebie:

Poza mlekiem, jogurtem, serem i lodami są też inne produkty bogate w wapń. Jest to ważne w przypadku osób nie tolerujących mleka. Do takich produktów należą: zielone, liściaste warzywa, np. kapusta, brokuły, szpinak, rabarbar, koper, a także sardynki z ośćmi, łosoś, ser tofu, migdały, produkty sztucznie wzbogacane w wapń, jak sok pomarańczowy i niektóre gatunki pieczywa.

To ja sobie Danonki wcinam Tak dla przyjemności i przy okazji wapń i wit D jakaś wpadnie ;-)
Otworzyłam przed chwilką całkowicie nowe opakowanie i coś mi nie pasuje Daje S do spróbowania mówi, że ok to męcze dalej Termin dobry
Myślę, że może mi się zdaje Dopiero jak na jakieś "gluty" trafiłam to powiedziałam dość Na języku tak jakoś mrowiło jak przy piciu kefiru :baffled:
Jak noc spędzę w toalecie to się wściekne :wściekła/y:
Z Danonków jestem na jakiś czas wyleczona bbrrrr

reklama
Dziewczynki waniliowa kazała przekazać że się nie odzywa bo leży w szpitalu - ma zakrzepice. Jak będę coś więcej wiedziała to dam znać .

Kurcze takie mialam cos przeczucie, ze u niej cos nie tak :no:
Trzymamy kciuki za szybki powrot w pelni sil do domku!!! I za Idke!!!!!!!

Buziaki dla Waniliowej;-)
Ja po wizycie. Badanka dobre, szyjka zamknięta. Na moje bóle @ i pojawiający się ostatnio ból krocza mam brać dodatkowo do nospy luteinę, no i oczywiście jak najwięcej leżeć. Za 3 tygodnie USG.

Katik wydawać by się mogło, że takie UK to bardziej cywilizowane miejsce od PL, ale w to co piszesz to się normalnie wierzyć nie chce:no:

Hej hej hej

Ja na chwilkę po USG a przed szkołą rodzenia:-)
Nasza Alicja dalej jest Alicją:-D waży 1675g:szok: i jest "drobna":baffled: cokolwiek to miało znaczyc -wszystko w normie -łożysko się przesunęło, szyjka zamknięta -mała leży baaaaaardzo nisko ale ponoć taki Jej urok i nic nam nie grozi...
USG raczej nie trzeba już powtarzać tylko pilnować czy mała się nie obróci -znowu:-p

Więc ja jestem happy, tatuś prze-happy i teraz lecimy się podszkolić z teorii w byciu rodzicami;-)

reklama
Już po wizycie :-)
Wszystko jest ok, dzidzia waży 1,85 i ustawiona jest głowką w dół. Lekarz stwierdził, że być może urodzi się troszkę wcześniej - inne parametry na to niby wskazują. W razie dużo mniejszej aktywności dzidzi lub innych niepokojących objawów mam lecieć na ktg. Poza tym zalecenie nr 1 dużo się usmiechać i cieszyć sie , że już niedługo Wielki Finał. Aha do 15 marca powinnam być spakowana do szpitala :-)

Do góry