reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

Pytanko- czy wasi lekarze zlecają/zlecali/mówili, że będą wam zlecać coś takiego jak posiew z pochwy????:confused: i drugą cytologię w ciąży?:confused: Bo kolezanka mi o tym mówiła i jej np wykryli w pochwie dwoinkę zapalenia płuc, którą może zarazić dziecko przy porodzie więc teraz ma leczenie antybiotykiem... a jak pytalam lekarzy moich to mi powiedzieli ze jedna cytologia wystarczy, a posiew...no moze zrobimy pod koniec ciązy...:confused::confused::confused: jak jest u was???

reklama
Pytanko- czy wasi lekarze zlecają/zlecali/mówili, że będą wam zlecać coś takiego jak posiew z pochwy????:confused: i drugą cytologię w ciąży?:confused: Bo kolezanka mi o tym mówiła i jej np wykryli w pochwie dwoinkę zapalenia płuc, którą może zarazić dziecko przy porodzie więc teraz ma leczenie antybiotykiem... a jak pytalam lekarzy moich to mi powiedzieli ze jedna cytologia wystarczy, a posiew...no moze zrobimy pod koniec ciązy...:confused::confused::confused: jak jest u was???

na razie nic mi lekarz nie mówil o posiewie
a cytologii to bank nie bede powtarzac

Cytologia raczej nie ale posiew niby dobra rzecz bo jest wiele bakterii, które mogą przejść na dziecko podczas porodu. Mi jak lekarz nie zleci to chyba na własną rękę zrobie :tak:

Mi gin ma zrobić posiew i wymaz, w tym celu mam podjechać do niego na dyżur do szpitala w niedzielę. U mnie chodzi o to że mam szew i lekarz chce sprawdzić czy nic się tam nie dzieje, chociaż wizualnie nie ma zadnych zmian zapalnych i szew dobrze trzyma ale lepiej sprawdzić:tak: o cytologi nic nie wspominał

ja miałam cytologię kilka miesięcy przed ciążą robioną.chciałam w ciąży powtórzyć i już drugi gin mówi mi,że nie ma potrzeby...posiewu nigdy nie miałam,ale doktorek coś wspominał,że po 30 tygodniu pobierze mi wymaz na czystość i coś tam jeszcze:-):-)

prywatnie posiew około 60 zł kosztuje,tak?robiła któraś z was?
ja byłam dziś w labie-oddałam siuśki i krew na morfo i żelazo...:-)

a w którym tygodniu ten posiew się robi?

Właśnie doczytałam, że w około 34 tygodniu i że jest to naprawdę ważne badanie i warto zrobić nawet na własną rękę :tak:

Ja posiew robiłam już kilka razy bo miałam zabiegi do których trzeba mieć posiew inaczej nie dopuszczają. Robiłam prywatnie i koszt koło 60 zł.

Ostatnia edycja:

cytologii chyba sie nie powtarza, ale posiew uwazam ze jest konieczny, robi sie tak kolo 36tc, ja mialam w poprzedniej ciaży robiony, wyszly mi jakies straszne paciorkowce, dostalam antybiotyk do porodu, dzidziul i tak sie zarazil i tez dostawal antybiotyk przez tydzien, bo inaczej moze byc bardzo ciezko- zapalenie pluc, sepsa, są bardzo grozne dla doroslych, a co dopiero dla njuborna... a takie badanie to nie majątek wiec nawet jak lekarz nie skieruje to dobrze sobie zrobić!!

reklama
Do góry