M
Mka10
Gość
Teraz też nie planuję tak owej wizyty
ani ja jakoś dobija mnie mysl o babie która bedzie mnie przestawiac w moim wlasnym domu...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Teraz też nie planuję tak owej wizyty
Pewnie zmierzy centymetrem. Smiechu warte normalnie.
A masz moze w karcie ciazy wykres gdzie zakresla te swoje pomiary?
Mi wlasnie w poniedzialek stwierdzila, ze mam za duze dziecko jak na 30sty tydzien, bo wymiarami pasuje na 32 tydzien.
Zawsze Mala byla tak w gornej granicy normy, ale ostatnio wyskoczyla do gory, i juz zbliza sie do niebezpiecznej linii jak to polozna okreslila - czyli dzieci duzych
Zobacz załącznik 200544
Mam nadzieje, ze jesli tak bedzie nadal, to jednak skieruje mnie na jakis dodatkowy skan, bo nie wyobrazam sobie tak z zaskoczenia potem rodzic Malej olbrzymki
A w standardzie juz skan mi nie przysluguje
Forget:
może ta konbieta jeszcze od socjalizmu pracuje i nie dotarly do niej nowe zwyczaje w obsłudze klienta, bo jest starą konserwą
współczuję potraktowania i nikomu nie życzę
mi przez dwie ciaże nikt nei mierzył brzucha w obwodzie, a tym bardziej nie sugerował się tym co do wielkości dziecka
jedynie USG jest wyznacznikiem
a w innych miejscach w Polsce?
macie gdzies takei siatki jak Katik? mierzy Wam lekarz brzuch?
co kraj to obyczaj widze
Katik mam link dla Ciebie a propos opuchniec:
Ratunku, ja puchnę - Ciążowe dolegliwości - artykuł
Moja mama to sie smieje, ze takie mierzenie to bylo w Polsce jak ona chodzila z moja siostra i ze mna. I osluchiwanie brzucha trabka.mi przez dwie ciaże nikt nei mierzył brzucha w obwodzie, a tym bardziej nie sugerował się tym co do wielkości dziecka
jedynie USG jest wyznacznikiem
a w innych miejscach w Polsce?
macie gdzies takei siatki jak Katik? mierzy Wam lekarz brzuch?
co kraj to obyczaj widze
Katik mam link dla Ciebie a propos opuchniec:
Ratunku, ja puchnę - Ciążowe dolegliwości - artykuł
Tyle, ze jeszcze nie spotkalam sie z przypadkiem by komus wyliczyli dobrze. Zawsze sa duze wahania w jedna badz druga strone.
usg tez ma duży rozrzut... moje dziecie wycenili na 3,9kg a miał 4,33 wiec prawie pol kg
usg tez ma duży rozrzut... moje dziecie wycenili na 3,9kg a miał 4,33 wiec prawie pol kg