reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza

reklama
Ja co prawda nie bede chyba opłacać położnej tylko pojde rodzic do jedynego w krk szpitala z dobra opieka poloznicza czyli zeromskiego ale za to wypisze sie na wlasne zadanie natychmiast bo tego syfu poporodowego nie zniosę...

Ja też zamiarzam tam rodzić i cały czas zastanawiam się nad opłacaniem położnej ale chyba zrezygnuję, z tego co słyszałam i bez tego jest ok ale co do warunków już po to masz rację ale o wypisie na własne żądanie nie pomyślałam... znowy mam kolejne myślenice hehe
A mam jeszcze takie pytanko: lekarza masz z żeromskiego?

Ja też zamiarzam tam rodzić i cały czas zastanawiam się nad opłacaniem położnej ale chyba zrezygnuję, z tego co słyszałam i bez tego jest ok ale co do warunków już po to masz rację ale o wypisie na własne żądanie nie pomyślałam... znowy mam kolejne myślenice hehe
A mam jeszcze takie pytanko: lekarza masz z żeromskiego?

nie, ale pewnie się ze 2 razy wybiore do jakiegos lekarza który tam pracuje
z tego co mi wiadomo tam jest absolutny zakaz opłacania położnych i sie tego trzymają, ale nie ma tez takiej potrzeby bo wszystkie ponoć są super
tak się zastanawiałam nad dobrymi warunkami po, ale niestety nie mozna miec wszystkiego a porod wazniejszy, przy pierwszym pomyslalam bardziej o tym co po i strasznie zalowalam, drugi raz tego bledu nie popelnie:-) chyba...
poza tym podoba mi sie nastawienie szpitala, ostatnio gdzieś wyczytalam ze nawet przy cc tatus moze być:)

nie, ale pewnie się ze 2 razy wybiore do jakiegos lekarza który tam pracuje
z tego co mi wiadomo tam jest absolutny zakaz opłacania położnych i sie tego trzymają, ale nie ma tez takiej potrzeby bo wszystkie ponoć są super
tak się zastanawiałam nad dobrymi warunkami po, ale niestety nie mozna miec wszystkiego a porod wazniejszy, przy pierwszym pomyslalam bardziej o tym co po i strasznie zalowalam, drugi raz tego bledu nie popelnie:-) chyba...
poza tym podoba mi sie nastawienie szpitala, ostatnio gdzieś wyczytalam ze nawet przy cc tatus moze być:)

Ewka, Kinguunia a ja z kolei od moich znajomych słyszałam negatywne opinie o Żeromskim - ze wcale nie jest tam tak różowo itp., że nie zsługuje na tak wysokie oceny - ale obydwie miały ciężkie porody.

Powiem Wam szczerze - ja widzę, że opinia o danym szpitalu zależy od tego jaki ktoś miał poród - jak poród jest lekki, każda znajoma wychwala szpital, jak się męczyła kilkanaście godzin - mówią że porażka, tragedia, znieczulica ...
O każdym krakowskim szpitalu słyszałam pozytywne i negatywne opinie i doszłam do wniosku, że się nie będę już tym przejmować, tylko wybiorę to co mi intuicja podpowiada:tak:

dziewczyny mam pytanie. bylam dzis u gin i jakos sie zle czuje...wszystko ok tylko moja dzidzia jest mala, tzn 2 tygodnie za mala, wazy 1500 kg i wszystko dobrze tylko musimy teraz co 2 tyg. sprawdzac jak mala rosnie. gin mowi tez ze mam maly brzuszek i ze dziecko az tak duzo nie urosnie juz i ze mozliwe ze mala bedzie mniej jak 3 kilo wazyla..jak jej powiedzialam ze ja sie urodzilam 2500 kg to powiedziala ze wyglada na to ze moja corcia tez taka bedzie. u ktorejs z was tez tak moze jest?

dziewczyny mam pytanie. bylam dzis u gin i jakos sie zle czuje...wszystko ok tylko moja dzidzia jest mala, tzn 2 tygodnie za mala, wazy 1500 kg i wszystko dobrze tylko musimy teraz co 2 tyg. sprawdzac jak mala rosnie. gin mowi tez ze mam maly brzuszek i ze dziecko az tak duzo nie urosnie juz i ze mozliwe ze mala bedzie mniej jak 3 kilo wazyla..jak jej powiedzialam ze ja sie urodzilam 2500 kg to powiedziala ze wyglada na to ze moja corcia tez taka bedzie. u ktorejs z was tez tak moze jest?

Justa 1500g to nie jest mało w 29 tc! Moja tyle ważyła w 30 tc i dostałam od lekarza takie wykresy z jej wagą - 1500 g mieściło się idealnie po środku - ani za dużo, ani za mało.

Lekarz wytłumaczył mi, że do 30 tc wszystkie dzieci rosną prawie identycznie i dopiero od 30tc zaczynają się ujawniać geny - jedne dzieciaki zwalniają tempo i te rodzą się z wagą poniżej 3 kg, inne rosną w średnim tempie i te ważą przy urodzeniu ok 3,5 i są też takie dzieciaki, które przyspieszają i rodzą się małe pulpety powyżej 4 kg :-)

Ewka, Kinguunia a ja z kolei od moich znajomych słyszałam negatywne opinie o Żeromskim - ze wcale nie jest tam tak różowo itp., że nie zsługuje na tak wysokie oceny - ale obydwie miały ciężkie porody.

Powiem Wam szczerze - ja widzę, że opinia o danym szpitalu zależy od tego jaki ktoś miał poród - jak poród jest lekki, każda znajoma wychwala szpital, jak się męczyła kilkanaście godzin - mówią że porażka, tragedia, znieczulica ...
O każdym krakowskim szpitalu słyszałam pozytywne i negatywne opinie i doszłam do wniosku, że się nie będę już tym przejmować, tylko wybiorę to co mi intuicja podpowiada:tak:

Ja też doszłam do takiego wniosku po przeczytaniu mnóstwa, chyba jednak mało wartościowych opinii :eek::sorry2: jak łatwy poród to szpital super, jak komplikacje to szpital porażka- każdy :baffled: i sama się poważnie zastaniawiałam nad żeromskim ale zrezygnowałam (bez większego powodu) i teraz na tapecie zostały 2- Kopernik (bo lekarz moj z tamtąd) i Ujastek (mimo również skrajnie dobrych i złych opini):sorry2: czy dobre opcje?- nie mam pojęcia!:szok: Ewa nie poleca Ujastka, a dalsi moi znajomi bardzo i w sumie i tak nic nie wiem- pójdę na żywioł :-D

Justa - nie martw się tak już jest teraz że jedne dzieci większe inne mniejsze :tak: ważne aby się dobrze rozwijało;-) tym bardziej jak Ty tez taki mikrusek byłas :-D

justyś nie martw się, że dziecinka nie za wielka :), mieści się w normie a i Tobie będzie lżej przy porodzie :).

.........................................................................................................................................\

Ja dziś wracam od lekarza. W końcu postanowiłam się pożalić swojej gince, że odkąd jestem w ciąży wypadla mi z połowa włosów. Nie marudziłam jej wcześniej, bo uznałam że w ciąży musi tak być. Okazało się, że w ciąży włosy powinny pięknie rosnąć, a wypadają dopiero w okresie połogu.Ehhh
No i kolejne badania nadprogramowe do kolekcji mnie czekają ;/. No i zmartwienie. Mam nadzieję, że do końca ciąży nie wyłysieję całkowicie ;/.

reklama

Ja też zauważyłam że opinia zależy przede wszystkim od tego czy poród łątwy czy trudny. Też co chwilę zastanawiam czy postawić na warunki-ujastek, czy ekipe-zeromski i dzis doszłam do wnisku że jak zacznę rodzić i moja gin będzie na dyżuże (mam z ujastku) to jade tam a jak jej nie będzie to na żeromski. Do obydwuch mam bardzo blisko więc się śmieje że ostateczną decyzję podejmę w kwietniu. Poza tym jeszcze szkoła rodzenia przede mną a tez ide na zeromski więc to może zmienić moje plany. Szkoda się już zastanawiać bo zwariować można.

Do góry